Connect with us

Politica

DOCUMENT – România se pregătește să intre în stare de criză. Cum arată proiectul de lege propus de Guvernul Ciucă

Published

on

România ar urma să declare stare de criză. Guvernul pregăteste modificarea legii pentru securitatea şi apărarea țării în acest sens, potrivit informațiilor vechicule “pe surse” de mai multe televiziuni.

Stare de criză în România – Azi la ora 15.30 la Guvern are loc o ședința pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina, iar de la ora 16,30 are loc o ședință de Guvern, la care ar putea fi adoptat proiectul de lege pentru instituirea stării de criză.

Situaţie de criză ar urma să fie instituită la propunerea ministrului Apărării, va trebuie avizată de premier şi va fi introdusă printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

“Prin situație de criză în domeniul securității și apărării naţionale se înțelege situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de apariția unuia sau mai multor incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional, sau de ameninţări, riscuri şi vulnerabilități prin care sunt grav perturbate sau ameninţate condiţiile de viaţă, sănătate şi mediu, proprietatea, stabilitatea politică, economică sau socială, ordinea publică, securitatea şi apărarea naţională, precum şi alte valori constituționale care impun adoptarea de măsuri specifice prin acțiunea unitară a autorităţilor şi instituţiilor statului român, pentru înlăturarea cauzelor, gestionarea efectelor și revenirea la starea de normalitate”, se arată în proiect.

Documentul complet a fost publicat de jurnaliștii de la economica.net Iată-l:

România se pregătește să intre în stare de criză – surse. Ce este starea de criză și cum arată proiectul de lege care o introduce. DOCUMENT

 

 

Comments

comments