Connect with us

Actual

Doi bărbați din Corbu, prinși în timp ce pescuiau ilegal cu plase monofilament pe lacul Sinoe

Published

on

barca

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi bărbați în timp ce transportau cu ajutorul unei ambarcaţiuni cantitatea de 50 kg de pește proaspăt, pentru care nu dețineau documente justificative. Totodată, în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite și 600 metri de plase monofilament.

În data 12 ianuarie, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au supravegheat o ambarcaţiune cu motor, în zona lacului Sinoe – Canalul Edighiol, în care se aflau două persoane. Acestea au fost somate și interceptate de polițiștii de frontieră, ocazie cu care au observat în barcă o cantitate însemnată de pește, specia crap, subdimensionat și mai multe plase de pescuit monofilament.

În cadrul verificărilor suplimentare s-a stabilit faptul că cele două persoane depistate sunt cetăţeni români, în vârstă de 53, respectiv 55 de ani, ambii din localitatea Corbu, județul Constanța iar în barcă se afla cantitatea de 50 de kg de pește şi plase monofilament în lungime de 600 metri.

”Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele, ambarcațiunea și motorul aferent au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Colegii noştri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deținerea şi transportul de pește, fără documente legale și deținere/pescuitul cu unelte, scule neautorizate și pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit ””, a precizat Andrei Ene, reprezentant al Biroului de presă al Gărzii de Coastă.

peste

peste

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!