Connect with us

Actual

Doi bulgari au fost arestaţi pentru trafic de migranţi

Maria Ionescu

Publicat

la

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat patru cetățeni bulgari care au încercat să faciliteze intrarea ilegală în România a doi cetăţeni turci cu documente bulgăreşti. Față de două dintre călăuze, Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, cetăţenii turci fiind preluaţi de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor. La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Ostrov au depistat patru cetăţeni bulgari, cu vârste cuprinse între 38 și 55 de ani, care transportau în două autoturisme doi cetățeni turci. Cu ocazia controlului, s-a constatat faptul că cei doi cetățeni turci, S.N. și M.F., în vârstă de 37, respectiv 20 de ani, au încercat să intre în ţară în baza a doua cărți de identitate bulgărești, care aparţineau altor persoane, folosindu-se de asemănarea cu fizionomia titularilor documentelor. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că cei patru cetățeni bulgari i-au călăuzit pe cei doi cetățeni turci, procurându-le cărțile de identitate bulgărești, urmând a-i transporta în Germania pentru suma de 10.000 de euro. În cauză, poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța,efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cei patru cetățeni bulgari, iar faţă de doi dintre ei, G.G. și P.G., Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi cetățeni turci au fost preluaţi de către autoritățile bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Alegerile locale din județul Constanța s-au lăsat cu dosare penale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ieri, 27 septembrie, la nivelul I.P.J. Constanța s-au primit aproximativ 40 de sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor.

Astfel, au fost aplicate peste 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei.

Au fost întocmite 17 dosare de cercetare penală, respectiv: 5 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, 1 pentru fraudă la vot și fals în declarații, 1 pentru amenințare, 4 pentru coruperea alegătorilor, 1 pentru sustragerea sau distrugerea de înscrisuri,1 tentativă la infracțiunea de fraudă la vot, 2 pentru furt, 1 pentru amenințare și distrugere și 1 dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vot multiplu.

”Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vergil Chițac, după câștigarea alegerilor locale de duminică: “PSD e istorie! Împreună construim Constanța Puternică”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

La scurt timp după oficializarea rezultatului votului pentru funcția de primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac le mulțumește constănțenilor pentru vot și încredere și afirmă că PSD “este istorie în orașul Constanța”.

Iată mesajul:

“Dragii mei, ați avut încredere, iar pentru asta vă mulțumesc din suflet. Începând de astăzi, PSD e istorie în orașul nostru. Felicitări tuturor constănțenilor care au ieșit la vot și au transmis un mesaj cât se poate de clar întregii clase politice. Acest rezultat ne arată limpede direcția în care trebuie să mergem și vă asigur că voi face tot ce ține de mine pentru a ne ține tinerii acasă și a readuce acest oraș acolo unde îi este locul. Primul pas a fost făcut, iar acum îi chem alături pe toți cei care și-au dorit schimbarea, indiferent de convingerile politice. Începând de astăzi, împreună construim Constanța Puternică!”

Citiți și:

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Rezultate finale la alegerile locale: Vergil Chițac este primarul municipiului Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Rezultate finale la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Vergil Chițac este noul primar al municipiului Constanța.

Candidatul susținut de PNL a obținut 28,49% din totalul voturilor valabil exprimate, Stelian Ion de la USR – PLUS a primit 24,31%. Primarul PSD al municipiului Constanța s-a situat abia pe locul al treilea la aceste alegeri și a obținut 24,19% din încrederea constănțenilor. Horia Constantinescu, candidatul PPUSL a obținut 5,04% din numărul de voturi valabil exprimate.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: