Connect with us

Actual

Doi copii cu afecțiuni grave, readuși în țară cu un avion plătit de antreprenorul Grigore Comănescu

Tatian Iorga

Publicat

la

Asociația Blondie, născută pentru a oferi copiilor bolnavi și singuri șansa la o dezvoltare maximă din punct de vedere fizic, emoțional și intelectual, a reușit, cu ajutorul unui antreprenor constănțean, să aducă din Italia doi copii cu afecțiuni grave. Este vorba despre Maya și Gabriela pe care criza COVID-19 le-a găsit împreună cu mamele lor blocate în clinici din Italia. Pentru aducerea lor în țară a intervenit antreprenorul constănțean Grigore Comănescu, care a plătit un avion privat. Vineri, la ora 19.00, fetițele în vârstă de 3 și 13 ani au aterizat pe Aeroportul International București Băneasa “Aurel Vlaicu” cu un avion privat pus la dispoziție de Asociația Blondie cu sprijinul COMPREST UTIL. Costul transportului a fost de 21.000 euro.

„Maya a fost diagnosticata cu o forma agresiva de cancer – ependinom anaplazic parietal drept. După o operație complicata și 14 luni de chimioterapie, s-a luat decizia să se continue radioterapia în afara tarii. În luna februarie a fost acceptata la Clinica din Trento, Italia, unde a suportat 33 de ședințe de protonoterapie. Gabriela s-a născut cu cu hidrocefalie, spina bifida și scolioza pentru care a suportat deja 11 intervenții chirurgicale. Nu merge și este sondata urinar de mama ei, de 3 ori pe zi. Gabriela se afla la Clinica Niguarda din Milano din luna februarie. Niciunul dintre cei doi copii nu ar fi putut fi transportat cu un avion de linie sau alaturi de alti pasageri, fară că viață lor să fi fost pusa în pericol și țoață suferință atâtor luni de tratament să fi fost în zadar.“, spun cei de la Asociația Blondie.

„Rar vorbim despre o acțiune încheiată spunând cât a fost de greu pentru că emoția reușitei te face să uiți de asta. Dar să aduci din Milano, în aceasta perioada doi copii atât de bolnavi a părut în multe momente o acțiune imposibila! Mulțumim d-lui Grigore Comănescu și Conprest Util pentru că a răspuns strigatului nostru de ajutor pentru doua familii care nu mai vedeau nicio șansă de a se întoarce în siguranță acasă”, a spus Adelina Toncean, fondator Asociația Blondie.

„Sunt doi copii care s-au luptat pentru viață lor. Au făcut tratamente în Italia și au trecut prin mari suferințe. Le doresc multă sănătate, să se recupereze total și să trăiască frumos. Mă bucur că am putut să ajut la repatrierea lor din cea mai roșie zona de pe glob. Le doresc părinților Mayei și Gabrielei tot binele din lume. De asemenea, le urez “sărbători fericite!” cu ocazia Paștelui. Și eu sunt părinte și bunic. Am 4 nepoți, care mă fac fericit. Felicit Asociația Blondie pentru toate eforturile pe care le depune pentru a nu lasă pe nimeni în urma”, a declarat antreprenorul Grigore Comănescu, proprietarul companiei Comprest Util care a făcut posibil zborul.

Comments

comments

Actual

Alertă în satul Almălău. Un bărbat electrocutat a rămas agățat de un stâlp

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină în localitatea Almălău, comuna Ostrov, unde a fost găsită o persoană inconștientă. Din primele informații, aceasta este agățată de un stâlp, în apropiere de CAP.

Este vorba despre un bărbat de aproximativ 65 de ani, care s-a electrocutat.

La fața locului au plecat de urgență două ambulanțe de la SAJ Constanța, precum și o autospecială de stingere și o autoscară.

Se pare că este vorba despre un pensionar din localitate, care ar fi vrut să întindă un cablu.

Știre în curs de actualizare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat din Dunăre, în apropiere de Topalu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină pe Dunăre, în apropierea localității Topalu, unde un pescar a observat un cadavru.

La fața locului s-au deplasat 7 pompieri cu o barcă, o autospecială de interventie și un echipaj SMURD.

Trupul neînsuflețit al bărbatului – în vârstă de aproximatriv 50 de ani – a fost adus la mal și a fost preluat de către polițiștii de la Transporturi.

Până în acest moment, nu a fost identificat.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Militarii români se retrag din Afganistan. Primul contingent a ajuns ieri în țară

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primul contingent, alcătuit din circa 70 de militari români care au fost în misiune în Afganistan, a sosit sâmbătă, 8 mai, în Baza 90 Transport Aerian cu o aeronavă C 17 Globemaster III a partenerului american.

Planul de retragere a celor peste 600 de militari este coordonat cu comandanţii din teatrul de operaţii, astfel încât procesul să se desfășoare coerent şi în condiţii de maximă siguranţă.

Potrivit Biroului de presă al MApN, finalizarea procedurilor va avea loc până la 11 septembrie 2021 dar, din motive de securitate, calendarul repatrierii militarilor nu este public, însă este sincronizat permanent cu planificările celorlalți membri ai Alianței Nord-Atlantice.

Ministerul Apărării Naționale a demarat, de la 1 mai, procesul de retragere a militarilor români din Afganistan, conform Declarației comune a Consiliului Nord-Atlantic adoptată la recenta reuniune extraordinară comună a miniștrilor de externe si miniștrilor apărării din statele membre ale NATO.

România a participat cu trupe în Afganistan încă din anul 2002, atât la Operația Enduring Freedom cât și la ISAF, în spiritul solidarității față de partenerul strategic american și pentru consolidarea poziției naționale ca partener aliat.

În ianuarie 2001, primele efective de militari români – un pluton de poliție militară, o aeronavă C130 Hercules și ofițeri delegătură au fost dislocați în Afganistan, în cadrul operației ISAF, iar în luna iulie 2002, a fost dislocat în teatrul de operații Afganistan primul batalion de infanterie românesc într-o misiune de luptă în afara teritoriului național după cel de Al Doilea Război Mondial.

Din 2002 și până în prezent, un număr de peste 32.000 de militari ai Armatei României au participat la misiunea din Afganistan, în rotații de câte șase luni, atât în cadrul unor elemente de comandă și control de nivel brigadă, cât și în cadrul unor structuri de forțe de nivel batalion, companie, pluton, echipe operaționale de consiliere și legătură (OMLT), detașamente din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, echipe de instructori ANA Training, subunități CIMIC. La misiuni au luat parte și elemente de sprijin logistic din cadrul Comandamentului Logistic Întrunit, structuri din cadrul Comandamentului Comunicațiilor și informaticii, structuri din cadrul Forțelor Navale Române, personal de stat major încadrat în comandamente NATO și multinaționale. Forțele Aeriene Române au asigurat în două misiuni diferite comanda Aeroportului Internațional din Kabul (KAIA).

Misiunile militarilor români în teatrul de operații din Afganistan au fost coordonate de Comandamentul Forțelor Întrunite din cadrul MApN.

În ultima perioadă, România a fost unul dintre cele mai importante state contributoare cu trupe la Misiunea Resolute Support, cu peste 600 de militari dislocaţi, iar în ultimii șase ani participarea la RSM a constituit principala prioritate privind contribuţia Armatei României la operaţii în afara teritoriului statului roman.

În cei 19 ani de participare cu structuri militare în acest teatru de operaţii, 27 de militari români și-au pierdut viața în acțiuni de luptă, iar peste 200 au fost răniți.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: