Connect with us

Administratie

Doi copii din Agigea au fost mușcați de un câine maidanez în fața casei lor. Gabriel Ciobanu: „Primarul are alte preocupări“

Publicat

la

Liderul USR Agigea, Gabriel Ciobanu, readuce în atenția opiniei publice situația câinilor fără stăpân din comună. El spune că o doamnă din localitatea Agigea i-a adus la cunoștință faptul că un câine i-a mușcat ambii copii (băiat și fată). S-a întâmplat în centrul localității, aproape de locuință lor. Ciobanu spune că nu sunt singurele cazuri de acest gen, iar Primăria nu a găsit nicio soluție până la această oră, astfel încât situația să nu se mai repete.

„Cu regret vă anunț că începem anul cu vești foarte proaste, în data de 01.01.2022, o doamnă din localitatea Agigea mi-a adus la cunoștință faptul că un câine maidanez i-a mușcat ambii copii (băiat și fată). S-a întâmplat în centrul localității, aproape de locuință lor.

În data de 21.05.2021, în articolul publicat de ordinea.ro am prezentat cum un cetățean din localitatea Lazu a fost mușcat de un câine maidanez.

I-am solicitat primarului să găsească o solultie pentru cănii fară stăpân astfel încât aceste incidente să nu se repete.

Evident că primarul a avut alte preocupări și nu a dat curs solicitării noastre.

Ce așteptați să se întâmple domnule primar pentru că dvs să luați măsuri?!

Îmi doresc că în anul 2022 să se rezolve aceasta problema și voi face tot ce tine de mine pentru a pune în aplicare soluția prezentata încă din precampania din 2020.“, a scris Gabriel Ciobanu.

De altfel, Ordinea.ro a mai relatat în trecut despre zeci de câini, care se plimbă liberi și sunt extrem de agresivi. Un cetățean a fost mușcat în fața casei sale.

Iată materialul filmat:

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța împrumută societatea de termoficare a orașului 10 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a suplimentat ordinea de zi a Consiliului Local de miercuri, 29 iunie.

Iată ordinea suplimentară:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire structură de primire turistică și alimentație publică, restaurant Albatros, Stațiunea Mamaia, investitor Crescendo LCL SRL;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr. 2

  1. Proiect de hotărâre privind acordarea unui împrumut temporar din bugetul local al municipiului Constanța către societatea Termoficare Constanța S.R.L;

iniţiator: primar Vergil Chițac

– aviz Comisia de specialitate nr.  1

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării către Guvernul României pentru trecerea terenului cu numărul cadastral 245801 din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al municipiului Constanța.

– aviz Comisia de specialitate nr. 1, nr. 4 și nr. 5

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Parcul pe care Primăria vrea să îl amenajeze în locul RAR costă 10 milioane de lei

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le va propune consilierilor locali proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Îmbunătățirea mediului urban în zona Compozitori”. Este vorba despre amenajarea unui parc pe actualul amplasament al Registrului Auto Român, situat în strada Eliberării, nr. 46. Pentru această investiție, conducerea Primăriei va trebui să aloce 9.943.365 de lei, conform documentației tehnice elaborate de o firmă din București.

Parcul trebuie să cuprindă alei pietonale, un loc de joacă, spații de relaxare, o fântână arteziană, sistem de irigat, două cișmele cu apă, elemente SMART etc.

Amenajarea unui parc pe terenul actualului sediu al RAR, care urmează să fie mutat în Zona Industrială, este promisiunea a fost făcută de City Managerul orașului, Felicia Ovanesian, și nu o dată, ci de mai multe ori. Amenajarea unui parc în locul actualului RAR a fost anunțată de Ovanesian în 14 ianuarie 2021, pe pagina sa personală de Facebook, iar ultima dată azi, când le-a transmis prietenilor săi de pe pagină să aibă răbdare încă un an.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să actualizeze Strategia de alimentare în sistem centralizat cu energie termică

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța vrea să angajeze o societate care să îi actualizeze Strategia de alimentare în sistem centralizat cu energie termică a municipiului. Strategia trebuie să cuprindă, printre altele, „necesitatea/oportunitatea de înființare a serviciului și a unui SACET nou sau, după caz, de dezvoltare / modernizare / eficientizare a unui SACET existent, pe baza unei analize cost-beneficiu în cadrul căreia sunt comparate cel puțin trei opțiuni strategice de asigurare a necesarului de energie termică, preparare și răcire din localitate, în sistem centralizat și/sau individual, care conduc la creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de GES.“

Valoarea estimată a contractului se ridică la 131.950 de lei, fără TVA sau 157.020 de lei cu TVA.

Iată principalele ținte ale noii strategii:

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: