Conecteaza-te cu noi
SEAS

Societate

Doi medici rezidenți de la Universitatea Ovidius, premiați la Conferința Națională de Cardiologie în Medicină Generală

Published

on

conferinta medicina

O echipă de cadre didactice și medici rezidenți de la Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat la cea de-a 19-a ediție a Conferinței Naționale de Cardiologie în Medicină Generală, organizată de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în parteneriat cu Societatea Academică de Medicină de Familie, care s-a desfășurat în perioada 20 – 22 iunie.

În cadrul sesiunii de comunicări pentru rezidenți, dr. Cristian Ioan Nichita, rezident anul 2 Medicină de Familie, a obținut premiul I pentru cercetarea cu tema ”Sindrom cardio-renal tip 1. Insuficiență renală acută secundară unui infarct miocardic acut cu necesar de angioplastie coronariană”, coordonată de prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță, prorector UOC pentru relații internaționale, studenți străini și rezidenți.

Totodată, dr. David Gaidargiu, rezident anul 1 Medicină de Familie, a fost premiat cu mențiune pentru lucrarea ”Dileme de diagnostic și tratament în practica medicului de familie – pacient tânăr cu hipertensiune arterială complicată”, realizată sub îndrumarea Șef lucrări dr. Laura Maria Condur, coordonator rezidențiat Medicină de familie – Facultatea de Medicină a UOC.

”Rezultatele obținute răsplătesc munca depusă de rezidenții noștri și onorează, totodată, Facultatea de Medicină și Universitatea Ovidius din Constanța. Îi felicit pentru performanță și le urez mult succes în continuare.”, precizează prof. univ. dr. Liliana Ana Tuță.

Potrivit Biroului de presă al Universității Ovidius, la sesiunea de comunicări au participat 15 medici rezidenți în Cardiologie, Medicină de Familie și Medicină Internă, din zece centre universitare medicale din țară.

conferinta medicina

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions