Connect with us

Actual

Doi minori, reținuți pentru furturi comise în Cernavodă și Dunăreni

Published

on

Doi minori din comuna Seimeni au fost reținuți pentru furturi comise pe raza localităților Cernavodă și Dunăreni.

Astăzi,  27 ianuarie, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au formulat propunere privind luarea măsurii  arestării preventive faţă de inculpaţii M.I.A. și M.L.N, ambii din comuna Seimeni, județul Constanța.

Autoritățile au stabilit faptele pentru care minorii merită să ajungă în spatele gratiilor.

”- M.I.A.,  minor, din com. Seimeni, jud. Constanţa, aflat in stare de reţinere, pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat, săvârșit în formă continuată, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (2 acte materiale), tentativă de furt calificat, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 32 C.pen. raportat la art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b C.pen., furt calificat, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b C.pen., furt calificat, săvârșit în formă continuată, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (două acte materiale), furt calificat, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b C.pen. și furt calificat, săvârșit în formă continuată, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (două acte materiale), totul cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.pen. și art. 38 alin. 1 C.pen..

– M.L.N.,  minor, din com. Seimeni, jud. Constanţa, aflat in stare de reţinere, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, săvârșit în formă continuată, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., complicitate la tâlhărie calificată, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 48 C.pen. raportat la art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. a C.pen., furt calificat, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b C.pen., furt calificat, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d și alin. 2 lit. b C.pen. și furt calificat, săvârșit în formă continuată, faptă prevăzută și sancționată de prevederile art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d C.pen., cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (două acte materiale), totul cu aplicarea art. 113 alin. 2 C.pen. și art. 38 alin. 1 C.pen.”, au menționat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că în perioada mai 2021- octombrie 2022, inculpaţii au săvârşit infracţiunile mai sus indicate pe raza localităţilor Dunăreni și Cernavodă.

”Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.”, au precizat oficialii.

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!