Conecteaza-te cu noi

Actual

Dorel Manea,consilier local la Agigea, prins în flagrant şi reţinut de procurorii DNA

Published

on

Consilierul local a fost reţinut pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

,,Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 24 martie 2016, a inculpatului MANEA DOREL, consilier local în cadrul Primăriei Agigea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

La data de 22 martie 2016, inculpatul Manea Dorel, în calitate de consilier local în cadrul Primăriei Agigea, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 11.000 euro, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din aceeaşi instituţie publică, cu atribuţii în ceea ce priveşte organizarea şi desfăşurarea unei licitaţii pentru atribuirea unor contracte de concesiune având ca obiect mai multe terenuri. Totodată, inculpatul l-a asigurat pe denunţător că poate determina persoanele respective să asigure obţinerea, de către acesta din urmă, a unui contract de concesiune pentru un asemenea teren.

În acelaşi context, la data de 24 martie 2016, în baza înţelegerii anterioare, inculpatul Manea Dorel a primit de la omul de afaceri suma de 3.000 euro reprezentând o primă tranşă din totalul de 11.000 euro pretinşi, împrejurare în care procurorii anticorupţie au procedat la constatarea infracţiunii fragrante.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 25 martie 2016, inculpatul Manea Dorel urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”, se precizează în comunicatul emis de DNA.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions