Conecteaza-te cu noi

Politica

Dosarul penal al lui Cîțu, publicat în presă. Avea o alcoolemie uriașă

Published

on

Noi detalii ies la iveală în legătură cu incidentul din urmă cu 21 de ani când actualul premier al României a fost prins băut în SUA, în statul Iowa. Jurnaliștii de la Aleph News și Agenția Mediafax au obținut, în exclusivitate, în urma unei solicitări oficiale, întreg dosarul penal al premierului Florin Vasile Cîțu, așa cum el a fost pus la dispoziție de către autoritățile judiciare americane, și prezintă publicului în cele ce urmează faptele și mărturiile, în ordine cronologică, așa cum se regăsesc și reies ele din documentele aflate în dosar. Cele două publicații spun că „Noaptea fatidică: 3 decembrie 2000, ora 2.08. Mașina Ford Probe roșie mergea de pe-o parte pe cealaltă a drumului, Florin Cîțu era băut, avea ochii injectați și o alcoolemie (BAC – Blood Alcohol Content sau nivelul alcoolului din sânge, n.r.) d) de 0.161, limita legală fiind de 0.08.“ Mai pe românește, alcoolemia era de 1,61 g/l, adică de două ori mai mare față de pragul de la care condusul sub influența alcoolului devine de natură penală în România.

„L-am văzut pe inculpat conducând un Ford Probe roșu cu placa Iowa 675CMG în zona de est, pe Lincoln Way, pe banda exterioară. Pe măsură ce mașina Probe călătorea spre est, el se deplasa în mod vizibil de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie. Mașina Probe nu a menținut o viteză constantă (fluctua între 32 și 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice și a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectați și umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate. Inculpatul a făcut un Preliminary Breath Test care indica Blood Alcohol Content (BAC) peste 0.100. Inculpatul a făcut testul Datamaster și acesta a înregistrat un BAC de 0.161”, au precizat autoritățile.

Amintim că, actualul premier al României, Florin Cîțu, a recunoscut, ieri, că a fost încarcerat timp de 2 zile în SUA pentru condus sub influența alcoolului: ”Da, acum 20 de ani, a fost vorba de o conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă. O amendă foarte mare. Nu este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. E interesant că apare această informație acum, în competiția internă din PNL”. Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, Florin Vasile Cîțu ar fi fost reținut 2 zile în anul 2000 și a primit și o amendă de 1.000 de dolari americani, susține legalizam.ro.

Întreaga poveste a dosarului lui Cîțu poate fi citită aici: https://alephnews.ro/justitie/exclusivitate-intreg-dosarul-penal-al-premierului-florin-citu-din-instanta-din-sua-adevarata-poveste/

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions