Conecteaza-te cu noi
stelian ion

Administratie

Două blocuri de 8 și 15 etaje vor „răsări“ în Mamaia Nord. Cristiana Popescu (USR): „Efectele acestor decizii nu se văd imediat, ci peste ani când răul a fost deja făcut“

Published

on

mamaia

Cu binecuvântarea consilierilor locali ai PNL și PSD, și sub patronajul primarului Vergil Chițac, aleșii locali au aprobat, ieri, proiectul de hotărâre, nr. 362/2023, privind aprobarea Planului urbanistic de detaliu – construire ansamblu turistic P+5-8E/P+12-15E, Staţiunea Mamaia, zona Mamaia Nord, bd. Mamaia nr. 564, investitor Gamaro Black Sea SRL. Terenul pentru care s-a inițiat Planul Urbanistic de Detaliu 7.986 de metri pătrați și este proprietatea Gamaro Black Sea SRL.

Concret este vorba despre ridicarea a două blocuri de 8 și, respectiv 15 nivele în Mamaia Nord, zona cluburilor, și care vor avea funcțiuni de locuințe în regim hotelier, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

În favoarea acestui proiect au votat 19 consilieri locali (PNL + PSD), iar împotrivă au fost șapte voturi, toate de la aleșii USR.

Consilierul local al USR Cristiana Popescu a explicat pentru Ordinea.ro de ce aleșii USR au votat împotrivă.

Advertisement
palaz

„În timp ce proiectul pentru actualizarea reglementărilor urbanistice ale stațiunii Mamaia, proiect inițiat de Primăria municipiului Constanța, sunt în plină desfășurare, alianța toxică PNL – PSD de la Constanța umple stațiunea de betoane. În ultima ședință a Consiliului Local Municipal a mai fost aprobat un nou ansamblu rezidențial în partea de nord a stațiunii Mamaia. Vorbim de peste 250 de unități locative care doar teoretic vor fi locuințe de vacanță și care sunt comasate în doi mastodonți de beton ce vor avea o înălțime maximă de 16 niveluri în buza plajei. Spun că doar teoretic vor fi locuințe de vacanță deoarece în orice moment pot fi transformate în locuințe permanente așa cum s-a întâmplat și cu alte clădiri de apartamente din stațiune de-a lungul anilor. Acest lucru fiind posibil este incorect din punct de vedere urbanistic  să discutăm despre un cartier rezidențial fără dotări corespunzătoare locuirii precum: creșe, grădinițe, dispensare, comerț de proximitate, serviciu public de transport, siguranța și ordinea publică pe tot parcursul anului. Este incorect sa pecetluim soarta stațiunii Mamaia, parcelă cu parcelă, și să nu lăsăm specialiștii să clădească o viziune unitara pentru “Perla” litoralului românesc.

WhatsApp Image at ..

Consilierii locali par să nu conștientizeze cu adevărat responsabilitatea pe care o au în momentul în care aprobă o documentație de urbanism. Efectele acestor decizii nu se văd imediat, ci peste ani când răul a fost deja făcut ș nu se mai poate îndrepta mare lucru.“, a spus Cristiana Popescu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions