Connect with us

Societate

Două femei din Cumpăna au maltratat o fetiță! Sunt cercetate și pentru lipsire de libertate

Maria Ionescu

Publicat

la

Două femei bănuite de comiterea unor infracțiuni de rele tratamente și lipsire de libertate asupra unei minore, cercetate de polițiștii constănțeni. Polițiștiii din cadrul Postului de Politie Cumpăna cercetează două femei, de 24, respectiv 51 de ani, din localitatea Cumpăna, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și lipsire de libertate. Astfel, pe data de 23 ianuarie a.c., polițiștii au fost sesizați de reprezentanții Primăriei Cumpăna asupra unor fapte petrecute în vara anului 2017, persoană vătămată fiind o fetiță în vârstă de 5 ani, Cele două femei, mama, respectiv bunica, au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, care a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Locuitorii din zonele Soveja, Tomis Nord și Faleză Nord, fără CĂLDURĂ

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 30, 31, 33, 35, 37, 38, 44, 45, 46, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 101, 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 138, 139, 140, 142, 145, 146, 147, 176, 177, 178, 214, 215 din zonele Soveja, Tomis Nord, Faleza Nord.

”Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie!”, precizează dispecerul de serviciu al RADET Constanța.

Dispecerat NON-STOP: 0241 616 792

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Azi s-a deschis Substația de Ambulanță din orașul Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în orașul Ovidiu a avut loc deschiderea Substației de Ambulanță.

Cu acest prilej, primarul George Scupra a declarat că este un proiect la care ține foarte mult și care este extrem de important pentru locuitorii orașului:

”Este un proiect la care țin foarte mult și recunosc că pașii pentru realizarea acestuia i-am început acum aproximativ 9 luni. Am reabilitat în totalitate spațiul, unde funcționa Centrul de Permanență, atât la interior dar și pe exterior, am achiziționat toate dotările necesare și cu sprijinul autoritățile județene am obținut avizul de funcționare. Totodată am pus la dispoziție o ambulanță de tip B, cu toate dotările aferente, pe care am achiziționat-o printr-un proiect trasfrontalier, finanțat cu bani de la Uniunea Europeană.”, a precizat George Scupra.

El a spus că timpii de răspuns în caz de urgență medicală au scăzut foarte mult atâyt pentru locuitorii din Ovidiu, Poiana, Culmea, cât și pentru cei din zonele învecinate:

”Acum putem afirma cu certitudine că gradul de siguranță a cetățenilor a crescut semnificativ, deoarece timpii de răspuns în caz de urgență medicală au scăzut considerabil, de la aproximativ 30 min la 5-7 minute, atât pentru locuitorii din Ovidiu, Poiana, Culmea dar și pentru zonele învecinate. Menționez că serviciul de ambulanță din Ovidiu este disponibil prin numărul unic de urgență 112.
În perioada următoare vom face toate demersurile necesare să autorizăm și Centrul Medical de Permanență aflat acum în sediul vechi al primăriei, în spatele geamiei, acesta fiind o reală nevoie pentru ovidieni.
Vă doresc multă sănătate și mai ales în contexul pandemic, dacă va fi cazul, acest proiect să fie de un real folos pentru oameni.”, a spus George Scupra, primar al orașului Ovidiu.

Foto: Facebook Primăria Ovidiu

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Proiect de anvergură în zona de sud a Portului Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

CN Administrația Porturilor Maritime SA a făcut primul pas în dezvoltarea unui proiect de anvergură, unic după 1990, inițiind demersurile în vederea lansării procedurii pentru selectarea proiectantului care va realiza studiul de fezabilitate pentru realizarea lucrărilor de infrastructură, căi de acces și utilități în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanța Sud – Molurile III S și IV S.

Dezvoltarea molurilor III S și IV S va deschide noi oportunități pentru porturile maritime românești, proiectul având un impact economic important, însemnând extinderea Portului Constanța, noi suprafețe unde se vor dezvolta terminale specializate și centre logistice și de producție.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, valoarea acestuia fiind estimată la 500 milioane euro, iar execuția lucrărilor va dura 4 ani.

Realizarea celor două moluri în zona de sud a Portului Constanța înseamnă câștigarea din mare a noi suprafețe de teren, dezvoltarea a 11 dane de mare adâncime unde vor putea acosta nave de mare tonaj, 70 ha de platformă de operare și 36 ha de zone logistice.

În configurația propusă se vor obține, în Mol III S, 45 ha platforme de operare, 11 ha de zonă logistică, 7 dane de mare adâncime, de până la 16,5m.

În Mol IV S se vor dezvolta 4 dane de mare adâncime, aproximativ 25 ha platforme de operare și 15 ha de zonă logistică.

Realizarea acestui obiectiv de investiții va conduce la creșterea capacității de transport maritim de mărfuri si implicit la creșterea volumului schimburilor comerciale. În același timp, prin dezvoltarea infrastructurii portului și demararea unor lucrări de asemenea impact se vor crea noi locuri de muncă.

”Extinderea Portului Constanța prin crearea unor dane de mare adâncime și terminale suplimentare de operare, obiectiv inclus în Master Planul de Transport, va deveni un important punct de atracție pentru investitori, mai ales având în vedere oportunitatea dezvoltării unor noi linii comerciale de navigație.”, a precizat Costel Stanca, director general al APC.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: