Connect with us

Stiri

Două premiere în sistemul sanitar românesc

Avatar

Publicat

la

După tragedia din clubul Colectiv, care a cutremurat din temelie sistemul sanitar,  nevoia unei linii de finanţare dedicată tratamentelor pentru pacienţii cu arsuri a devenit stringentă, luând în considerare limitele destul de reduse ale decontării cheltuielilor. Pentru ca spitalele să nu mai fi nevoite să asigure diferenţa considerabilă din venituri proprii, conform Acţiunii Prioritare – Arsuri, se vor deconta cheltuielile cu :

  • reactivi specifici şi consumabile pentru determinări de laborator;
  • consumabile pentru monitorizarea pacienţilor;
  • consumabile specifice pentru tratamentul şi îngrijirea pacienţilor cu arsuri;
  • consumabile şi echipamente pentru tratamentul în perioada post-critică;
  • soluţii şi materiale consumabile pentru asepsia în secţiile de arşi;
  • educaţia specifică pentru tratamentul acestor pacienţi;
  • servicii specifice.

Noutatea absolută o reprezintă decontarea serviciilor de recuperare medicală, kinetoterapie şi psihoterapie pe durata internării şi un an după externare.

Fondurile necesare Acţiunii Prioritare – Arsuri vor fi alocate din bugetul Ministerului Sănătăţii. Colectivul de lucru din cadrul ministerului va elabora aceste calcule pe baza estimărilor numărului de pacienţi cu arsuri din unităţile sanitare eligibile.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Locuitorii orașului Ovidiu au rămas fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 28 ianuarie 2021, în jurul orei 13.41, în incinta Stației de Pompare Caragea Dermen s-a înregistrat o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele de la nivelul acesteia nu au mai putut funcționa.

Până la remedierea avariei, consumatorii din localitatea Ovidiu, nu vor avea apă potabilă la robinete.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că, imediat ce disfunctionalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică vor fi remediate, lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei.”, precizează Biroul de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA. Orașul Hârșova, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, de pe strada Amurgului din orașul Hârșova, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile din cursul acestei nopți, 28 spre 29 ianuarie 2021, ora 24.00, până mâine – 29 ianuarie 2021, ora 10.00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din orașul Hârșova.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Darabani, Dulcești, Plopeni și Corbu, în continuare fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În majoritatea localităților afectate de lipsa apei, ca  urmare a căderilor și fluctuațiilor de tensiune electrică, s-a reluat furnizarea apei pe parcursul zilei. La această oră se înregistrează încă căderi de tensiune la stațiile de pompare ce asigură alimentarea cu apă a localităților Darabani, Dulcești, Plopeni și Corbu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și asigurăm toți consumatorii afectați de lipsa apei că lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei la parametrii normali imediat ce vor fi remediate disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică.”, precizează  Biroul de Comunicare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: