Connect with us

Administratie

Două societăți care realizează lucrări pentru Primăria Constanta, AMENDATE de Garda de Mediu

Published

on

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanta informează că au controlat două societăți de construcții care realizează lucrări pentru Primăria Municipiului Constanta, pe bulevardul Ferdinand și pe șoseaua Mangaliei, în cadrul proiectelor privind îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Constanta.

Garda de Mediu precizează că pe porțiunile de străzi verificate spațiile de lucru nu erau umectate și măturate, materialele pulverulente fiind antrenate eolian în atmosfera, provocând disconfort în zonele rezidențiale.

„Firmele de construcții nu au luat masuri tehnice și organizatorice pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosfera, pe timpul derulării lucrărilor. Totodată, s-a constatat că prin lucrările efectuate au fost provocate vătămări ale arborilor plantați pe aliniamentele stradale, fiind secționate rădăcinile de la nivelul solului și vătămări ale trunchiurilor copacilor. Cei doi constructori au fost sancționați cu amenzi maxime prevăzute de Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător și de Legea 24/2007 privind administrarea spatiilor verzi. S-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totala de 40.000 lei. De remarcat că, în urmă cu trei săptămâni, comisarii au sancționat o altă firma de construcții pentru degajările de praf în atmosfera în zona City Park Mall, bd. Al. Lăpușneanu, atrăgând atenția asupra obligațiilor legale ce revin constructorilor cu privire la protecția mediului înconjurător.“, spun cei de la Garda de Mediu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta