Connect with us

Societate

Dr. Adrian Bîlbă a făcut un prim bilanț al anului 2020 la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

Maria Ionescu

Publicat

la

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bîlbă a făcut un scurt bilanț al acestui an și a precizat că instituția pe care o conduce a trecut cu bine peste pandemia de coronavirus.

”Astăzi suntem într-un moment de prim bilanț, s-a terminat vara, vine toamna și aș vrea să vă prezint câteva cifre. Câteva cifre care înseamnă activitatea noastră.

Pandemia ne-a afectat, ca pe toată lumea, însă între muzee mai  puțin. Între alte delfinarii, chiar foarte puțin.

În primul rând, am putut funcționa în mare parte din această vară datorită faptului că, organizați muzeal fiind, am putut deschide atuinci când spectacolele nu s-au putut realiza. (…) Am reușit, chiar dacă anul l-am început foarte bine. În ianuarie am obținut încasări de 180% față de ianuarie a anului 2019. În februarie am obținut 95%, în martie doar 20%.”, a afirmat Adrian Bîlbă.

Directorul general a precizat că din luna mai s-au putut deschide câteva secții.

”În lunile iunie, iulie și august, chiar dacă am avut ca posibilitate de primire doar 30% din capacitatea sălii la Delfinariului și Acvariului, chiar dacă am avut Planetariul închis, totuși am încasat 50% din încasările de anul trecut. (…) Alte delfinarii au fost închise.”

Dr. Adrian Bîlbă a specificat faptul că, având în vedere că în luna septembrie nu au mai fost la fel de afectați de restrângerea numărului de vizitatori din sală, s-a putut atinge 90% din încasările obținute în luna septembrie a anului trecut.

”Practic, funcționăm sănătos!”, a precizat Adrian Bîlbă.  Nu mai sunt vizitatorii din vară, nu mai sunt aceleași volume dar ”procentual stăm bine”, a continuat directorul general al CMSN.

Vizualizați mai jos interviul integral:

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

Concurență mare pentru ocuparea unui post de casier la CMSN Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi au fost afișate rezultatele probei scrise pentru ocuparea unui post de casier scos la concurs de către Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Pentru acest post, din cadrul Serviciului Financiar – Contabilitate și R.U., s-au înscris la concurs nu mai puțin de 9 candidați.  Însă doar 7 dintre aceștia s-au prezentat la proba scrisă și au fost declarați admiși.

Potrivit reglementărilor legale, sunt declarați admiși la proba scrisă candidații care au obținut minimum 50 de puncte.

M. Mihaela a obținut cel mai mare punctaj, respectiv 90 de puncte. Ea a fost urmată de I. Georgiana, cu 85 de puncte, D. Alexandra, cu 75 de puncte, I. Mădălina, 75 de puncte, E. Marcela, 70 de puncte, B. Mihaela, 65 de puncte și I. Diana Mihaela, cu 65 de puncte.

Următoarea probă la care vor participa concurenții va fi interviul. Acesta va avea loc la data de 23 octombrie, ora 10.00, la sediul CMSN Constanța, b-dul Mamaia, nr. 255.

Candidații trebuie să aibă la ei cartea de identitate în original.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Acțiune de ecologizare a plajei din Tuzla

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria comunei Tuzla organizează o acțiune de ecologizare a plajei din localitate. La acțiune, primarul Rețit Taner spune că vor participa angajați din administrația locală și îi invită pe toți cetățenii care doresc să se alăture în mod voluntar, sâmbătă, 24 octombrie a.c. să vină în parcarea Primăriei. De acolo se va pleca în mod organizat.

Iată mesajul primarului Reșit Taner:

Dragi concetățeni!
Sâmbătă, 24 octombrie 2020, organizăm o acțiune de ecologizare a plajei Tuzla, la care vor lua parte angajații UAT Tuzla. Pe această cale, invit alături de mine și de colegii mei, pe toți cei care doresc să se alăture acestei acțiuni de voluntariat. Fie că este vorba de agenți comerciali, membri ai diverselor partide politice, activiști civici sau simpli cetățeni, orice ajutor în sprijinul naturii este binevenit. Materialele și logistica necesare desfășurării în bune condiții a acestei acțiuni vor fi asigurate de către Primăria Tuzla.
Locul de întâlnire este sâmbătă, la ora 10.00, în parcarea primăriei.
Vă așteptăm!

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

CMSN. Trei persoane s-au înscris pentru ocuparea postului de șef birou Achiziții

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Trei dosare au fost depuse la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța pentru ocuparea postului de șef birou achiziții.

În urma selecției, comisia de concurs a admis dosarul unui candidat și a respins alte două candidaturi. A fost admis dosarul Eugeniei D.

Dat fiind faptul că: – nu face dovada studiilor universitare absolvite cu diplomă de licență; – nu a prezentat documente care să ateste/facă dovada vechimii în muncă de 10 ani precum și a vechimii în specialitatea studiilor și a funcției de conducere de 5 ani, conform condițiilor specifice pentru ocuparea postului; – nu a prezentat adeverința medicală în original, conform cerintelor; – nu a prezentat cazier judiciar in original, conform cerintelor, a fost respins dosarul candidatului M. Bogdan Marian.

De asemenea, a fost respins și dosarul lui Lucica S., dat fiind faptul că nu a prezentat documente care să ateste/facă dovada vechimii în muncă de  10 ani precum și a vechimii în specialitatea studiilor și a funcției de conducere de 5 ani, conform condițiilor specifice pentru ocuparea postului.

Candidatul declarat admis va susține proba scrisă în data de 23.10.2020, ora 10.00, la sediul instituției din b-dul Mamaia, nr.255.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: