Connect with us

Politica

Dr. Liviu Merdinian, candidat din partea PSD pentru Consiliul Local al Municipiului Constanța: “ Aleg să fac parte din echipa care muncește și nu acuză”

Maria Ionescu

Publicat

la

Dr. Liviu Merdinian, candidat din partea PSD pentru Consiliul Local al Municipiului Constanța  “Aleg să fac parte din echipa care muncește și nu acuză. A trecut perioada demagogilor, este momentul vocilor clare și al palmelor asprite de muncă.“

Reporter: Candidați pentru încă un mandat de consilier local. Puteți să ne spuneți câteva dintre aspectele pozitive ale acestor primi 4 ani? Ce ați reușit din această postură inedită pentru un medic, așa cum este cazul dvs.?

Dr. Liviu Merdinian: Ca să vă răspund, ar trebui să fac un rezumat al lucrurilor frumoase petrecute în ultimii ani alături de domnul Primar Făgădău și echipa domniei sale.

De menționat este faptul că atenția mea a fost îndreptată către sănătate, mediu și cultură. Unul din aspectele la care țineam enorm, și anume Registrul de spații verzi, a fost demarat în acest mandat și se încheie curând. Registrul rezolvă multe din problemele Constanței și securizează spațiile verzi. Alt proiect în care am fost implicat a fost acela al renovării in extenso al cabinetelor medicale școlare, astăzi arată impecabil și funcționează ca o pavăză solidă în calea tuturor patologiilor specifice vârstei școlare.

Am reușit, împreună cu colegii mei, să redesenăm și să plantăm pe nenumarate aliniamente stradale copaci specifici zonei și dezvoltării urbane, lucru ce trebuie să continue și de acum încolo.

Clădirile istorice ale Constanței au primit atenție sporită pentru protecție, renovare și integrare în circuitul turistic istoric al Constanței.

Din postura de Președinte al CA de la Spitalul de Boli Infecțioase, vă pot spune că atât infrastructura, cât și echipa de acolo, au avut tot suportul moral și financiar din partea Primăriei, lucru care s-a văzut și în momentele recente de grea încercare pentru întreg municipiul. Rezulatele și climatul de calm și profesionalism s-au simțit și au încurajat Constanța că este pe mâini bune în acel spital.

Am inaugurat alături de dl Primar o bibliotecă în memoria unui extrem de apreciat profesor din comunitatea armeană, am organizat împreună cu primăria 4 concerte de jazz în ultimi ani, am lucrat în echipă și cu minoritățile la bunul mers al orașului nostru și am învățat multe lucruri despre ce înseamnă să administrezi un oraș, despre cum să prioritizezi efortul, fondurile și echipa pentru cel mai eficient rezultat, adică despre cel mai bun rezultat pentru constănțean de fapt.

Unul din lucrurile cele mai dragi, ce implică sângele meu de armean constănțean, un parfum de istorie, de respect și de onoare, îl reprezintă reaprinderea Farului genovez după 107 ani de “tăcere”. A fost un moment extraordinar, îi sunt recunoscator dlui Primar pentru tot suportul.

Reporter: Din punctul dvs. de vedere, cum se desfășoară această campanie electorală la Constanța și de ce ați ales să rămâneți în echipa lui Decebal Făgădău?

Dr. Liviu Merdinian: Din punct de vedere al analizei socio-politice în această campanie, lucrurile stau destul de predictibil și vă spun și de ce: într-un oraș în care am văzut atât de multe schimbări în bine în ultimii ani, era normal să apară un numar mare de candidați, de voci, de media care nu se teme să întrebe și care primește răspunsuri și cu care se comunică. Mai departe de acestea, cum fiecare își gestionează campania, se va vedea la momentul votului. Dacă respecți cu adevarat populația în slujba căreia te afli, comunici prin fapte, proiecte și realizări, și CLAR nu mai este loc de atac și de acuze, manipulări și minciuni. Înseamnă că nu ai respect pentru votant dacă singurul tău program electoral este ACUZA.

Dl Făgădău m-a cucerit literalmente în acești ani prin decență, eleganță, putere de muncă și viziune (CT BUS, Cazinoul Constanța, Sala Polivalentă, Rețeaua de medicină școlară, Registrul de spații verzi, nenumăratele proiecte culturale), prin felul în care a triat personalul Primăriei și și-a ales o echipă de consilieri profesioniști. Aleg să fac parte din echipa care muncește și nu acuză, din echipa care repară și colaborează, din echipa care inovează dar respectă trecutul. A trecut perioada demagogilor, este momentul vocilor clare și al palmelor asprite de muncă. Satisfacția este cu atât mai mare cu cât Constanța suferea de ani buni, acum este în perioada de vindecare. Sper să o înfrumusețăm împreună și să o păstrăm frumoasă!

Și va mai spun ceva important: dintr-un oraș de câteva sute de mii de locuitori, să ajungi în poziția de consilier din care poți să faci atât de mult bine pământului pe care te-ai născut este o ONOARE de nemăsurat și momentul nu trebuie irosit sau nesocotit.

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Tomac, președintele PMP, renunță la pensia specială: “Un furt și o insultă la adresa tuturor pensionarilor din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară, a decis să renunțe la pensia specială. Susține că acești bani reprezintă o insultă la adresa tuturor pensionarilor din România. De asemenea, liderul PMP mai transmite, prin intermediul unui mesaj postat pe contul său de Facebook, că banii din pensiile speciale sunt un furt și că nimeni nu a forțat pe nimeni să intre în politică.

“Politicienii nu trebuie să aibă privilegii”, scrie Eugen Tomac.

Iată mesajul complet:

“În ziua în care în Parlamentul României, la propunere PSD, a fost votată legea prin care au fost create pensiile speciale pentru parlamentari, am spus răspicat de la tribuna Parlamentului, cerând sa fie consemnat în procesul verbal și publicat în monitorul oficial, că renunț la pensia specială pe care o consider un furt.
Pensiile speciale pentru polticieni sunt un furt și o insultă la adresa tuturor pensionarilor din România.
Nimeni nu ne-a obligat să ne implicăm în politică, nimeni nu ne obligă să candidăm, politicienii nu trebuie să aibă privilegii, politica trebuie făcută din patriotism.
Noi considerăm că singuri cetățeni care merită pensiile speciale sunt militarii care și-au riscat viața în activitatea lor, în numele statului român, precum și foștii deținuți politici.
De aceea, PMP a depus în Parlament un proiect de lege privind eliminarea tuturor pensiilor speciale și vom lupta pentru acest obiectiv.”

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL, variante pentru formarea noului Guvern

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

În PNL au început să se creioneze variantele de lucru pentru formarea viitorului Guvern.

Surse liberale au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO că pentru formulele de constituire a viitorului Executiv, partidul pleacă de la două principii care nu sunt negociabile:

1. PNL nu acceptă un premier din afara partidului

2. PNL exclude să guverneze cu PSD

Sursele citate spun că cel mai probabil PNL nu va putea obține singur 50+1 din mandate, astfel că va exista aproape cu siguranță un Guvern de coaliție.

Liberalii și-au calculat că vor deține în viitorul legislativ aproximativ 35-37% din mandate, cu posibilitatea de a ajunge până la 40% din mandate.

Varianta „optimistă” vehiculată în PNL este ca liberalii să formeze un Guvern format exclusiv din partide membre ale aceleiași familii politice europene PPE, adică un Guvern PNL + PMP + UDMR, care să fie primească la votul de învestitură și sprijinul grupului minorităților naționale.

Varianta „B” în PNL este o înțelegere cu USR-PLUS.

Liberalii susțin că se poate ca USR-PLUS să fie luați la guvernare cu miniștri, dar este fezabilă și o variantă intermediară: se încheie un protocol de colaborare parlamentară prin care PNL și USR-PLUS se angajează să susțină anumite proiecte proiecte comune, cu condiția ca PNL-USR să voteze învestirea Guvernului chiar dacă nu intră la guvernare.

În PNL se mai ia în calcul un scenariu de avarie: O negociere punctuală fie cu Pro România, fie negocieri „la bucată” cu parlamentari tehnocrați din PSD pentru a vota strict învestirea noului Executiv și adoptarea bugetului pe anul 2021. Surse liberale spun că această variantă ar putea să fie folosită doar în cazul în care PNL a epuizat toate celelalte variante și nu se poate forma Guvernul. (stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PNL, USR și UDMR se opun din răsputeri declarării Zilei Tratatului de la Trianon

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PNL, USR și UDMR au făcut front comun astăzi în Camera Deputaților în încercarea de a bloca supunerea la vot a raportului de respingere privind cererea președintelui Iohannis de a reexamina proiectul de lege pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon. Președintele executiv al PMP, deputatul Marius Pașcan, unul dintre inițiatorii legii spune într-o postare pe Facebook că în politică sunt prea mulți semidocți, ignoranți, trădători și ticăloși. El a făcut referire la atitudinea deputaților PNL , USR și UDRM, care nu au catadicsit să participe la lucrările Comisiei pentru cultură pentru a formula un raport asupra proiectului.

„Toate le înțeleg și, inevitabil, în politică intervin adeseori compromisuri în urmărirea unor cauze dar să faci troc cu istoria țării, să cauți să faci uitate sau pierdute evenimente care au pecetluit benefic configurarea României prezentului, reprezintă o ticăloșie politicianistă, o mârșăvie strigătoare la cer, este inacceptabil! Proiectul de lege pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon, a fost adoptat de Parlament în luna iunie a acestui an. Președintele României, dl Klaus Iohannis, neavenit și inexplicabil, a sesizat pe motive de neconstituționalitate Curtea Constituțională a României în privința acestui proiect legislativ. Evident, CCR a respins obiecțiunile de neconstituționalitate ale președintelui. Ulterior, președintele României a retrimis Parlamentului spre reexaminare acest proiect, care a fost din nou readoptat de Senat. De două săptămâni, ca lider de grup parlamentar al PMP, am solicitat includerea Proiectului de lege pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, cameră decizională. Deși proiectul a fost inclus pe ordinea de zi (UDMR a votat împotrivă, PNL și USR s-au abținut), președintele Comisiei pentru cultură, arte și mass-media, Gigel Știrbu, reprezentant al PNL, a refuzat să convoace comisia pentru a formula raport asupra proiectului spre a fi dezbătut în plen. Astăzi, vicepreședintele Diana Tușa, reprezentând PSD, a convocat în lipsa președintelui ședința Comisiei pentru cultură, la care au fost prezenți doar reprezentanții PSD, PMP și ai Grupului minorităților naționale. Îi mulțumesc, pe această cale, Adrianei Săftoiu, care la rândul său a fost prezentă (deși a precizat categoric că nu reprezintă PNL, ci votează în nume personal). Reprezentanții UDMR, PNL și USR nu au catadicsit să participe la lucrările comisiei. Toți cei 10 deputați prezenți au votat pentru raportul de respingere a cererii de reexaminare a președintelui României și adoptarea legii în forma inițială trimisă spre promulgare, urmând ca Proiectul de lege pentru declararea zilei de 4 iunie – Ziua Tratatului de la Trianon să fie dezbătut și resupus votului plenului în ședința Camerei Deputaților de marți, săptămâna viitoare. Vă întreb, ce înțelegeri politice de culise cu UDMR pot prevala istoriei și intereselor României? Cine are interesul să-și bată joc de memoria și faptele de glorie ale înaintașilor noștri, aruncând la gunoi prin trocuri politice prezente chiar evenimentele care au condus la recunoașterea internațională a granițelor României?“, spune Marius Pașcan.

Acesta afirmă că pe „semidocți, ignoranți, trădători și ticăloși“ îi informează că în acest an s-a împlinit o sută de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon (1920), care a însemnat recunoașterea internațională a granițelor postbelice ale României, în urma mișcărilor de emancipare națională și drept consecință a aplicării principiului autodeterminării naționale, considerat pilon al doctrinei păcii de la sfârșitul Primului Război Mondial.

„La Palatul Trianon, din Versailles, Marile Puteri Aliate, învingătoare în Primul Război Mondial, au oficializat și consfințit apartenența Transilvaniei la România, de după Marea Unire înfăptuită de români la 1 decembrie 1918, din păcate nerecunoscută de Ungaria. Evenimentul parafării tratatului avea loc în urma încercării statului vecin de a recuceri Ardealul, atac care a determinat armatele române să riposteze, iar ofensiva către Budapesta a dus la înlăturarea regimului comunist al lui Bela Kun. În prima lună a anului 1920, S.U.A, Italia, Marea Britanie și Franța stabilesc granițele noului stat ungar. Nu uitați spusele celebre ale filosofului spaniol George Santayana: „Cel care nu își amintește trecutul este condamnat să îl repete” iar Nicolae Iorga spunea, la rândul său, „un popor care nu-și cunoaște istoria e ca un copil care nu-și cunoaște părinții“. Partidul Mișcarea Populară, în semn de profund respect pentru istoria României și spre cinstirea țării, va vota din nou pentru acest proiect legislativ. Glorie veșnică și nemurire tuturor eroilor care și-au sacrificat viața pentru binele patriei și al națiunii noastre.“, a mai spus Pașcan.

Amintim că magistrații Curții Constituționale a României au respins sesizarea președintelui Klaus Iohannis referitoare la legea de declararea zilei de 4 iunie ca fiind Ziua Tratatului de la Trianon. Drept urmare, șeful statului a retrimis legea în Parlament pentru reexaminare. Proiectul a trecut din nou de Senat, iar acum se află la Camera Deputaților.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: