Politica

Dragnea amenință cu remanierea: “Dacă nu îşi asumă programul, nu mai pot sta în Guvern”

mart. 29, 2018 Mihaela Tîrpan

Au apărut tot mai multe discuții privind remanierea unor miniștri ai cabinetului Dăncilă. Astfel, s-a discutat despre Dănuț Andrușca, ministrul Economiei, despre Anton Anton, ministrul Energiei, iar lista nu se termină la cei doi. Despre ei se discută că ori nu respectă programul de guvernare, ori nu reușesc să țină pasul cu activitatea ministerelor în frunctea cărora au fost propuși. Astăși, liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis că cine nu acceptă descentralizarea, nu acceptă nici programul de guvernare, nu poate sta în Guvern.

Dragnea a spus, referindu-se la discuţia pe care urmează să o aibă cu membrii Executivului, că miniştrii fie susţin în continuare programul de guvernare şi fac descentralizarea, fie pleacă din Guvern. Dragnea a subliniat că în Executiv nu pot rămâne „unii care trag în altă direcţie”.

„Eu nu mai accept ca după atâta timp toţi funcţionarii din ministerele respective să le pună în faţă nişte materiale care să fie de fapt un şir întreg de argumente de cum şi de ce nu trebuie făcut. Şi atunci ei au două variante foarte simple: ori susţin în continuare programul de guvernare şi dau drumul la descentralizarea sectorială pe fiecare minister pe care îl conduc, ori dacă nu îşi asumă programul, nu mai pot sta în Guvern. Ăsta nu este guvern alandala. Este un guvern care pune în practică un program de guvernare care nu e uşor, dar el a fost mult mai greu de elaborat, dar nu de implementat, pentru că este foarte clar. O să am o discuţie deschisă şi veselă. Care nu acceptă, înseamnă că nu acceptă programul de guvernare şi nu poţi sta în Guvern cu unii care trag în altă direcţie. Dar eu sunt sigură că toţi vor accepta”, a mai spus Dragnea citat de news.ro.

 

 

Comments

comments