Conecteaza-te cu noi

Politica

Dragnea pierde susținerea organizației PSD Constanța. Vezi ce alte județe îl susțin pe premierul Tudose

Published

on

PSD a convocat şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) pentru luni, la sediul central al partidului, pentru a tranşa situaţia din partid ca urmare a disputei dintre premierul Mihai Tudose şi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ședinţa este convocată la solicitarea mai multor lideri ai PSD, între care Gabriela Firea, Rovana Plumb, Ecaterina Andronescu sau Claudiu Manda, care au susţinut că situaţia din partid trebuie rezolvată de urgenţă. După informaţiile privind convocarea CExN, mulţi dintre miniştri au reacţionat prin mesaje pe Facebook.

O hartă a celor două tabere din PSD a fost făcută după mesajele care au venit din partea liderilor de filiale. Până în acest moment, ce care îl susțin pe Liviu Dragnea sunt președintele PSD Olt, Călărași, Dolj, Ialomița, Neamț, Ilfov, Sibiu, Satu Mare, Alba, Botoșani, Vaslui, Arad dar și Galați.

În cealaltă tabără sunt ce care îl susțin pe Mihai Tudose. Aceștia sunt cei din Dâmbovița, Constanța, Buzău, Brăila, Vrancea, Iași și Giurgiu, notează antena3.ro.

Advertisement

Sursa foto: antena3.ro

Luni aceste tabere se vor confrunta în ședința Comitetului Executiv Național, care și-a schimbat deja ora. Aceasta nu va mai fi cum se spunea inițial la ora 14:00, ci la ora 16:00.

Amintim că președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a declarat sâmbătă, la scurt timp după programarea ședinței de urgență a forului de conducere al partidului, următoarele:

Ar fi bine ca la CExN-ul următor să purtăm o discuție serioasă despre cum putem democratiza puterea de decizie în partid și despre cum putem face ca actuala guvernare să performeze. E necesar ca din Guvern să facă parte cei mai pregătiți oameni pe care îi are partidul. Îmi doresc ca de această dată organizațiile locale să fie mai implicate, pentru că nu e normal să decidă doar o mână de oameni. Partidul suntem noi, toți cei care am muncit pentru a câștiga încrederea românilor. Premierul are responsabilitatea actului de guvernare dar trebuie sa aibă și decizia.”

Felix Stroe deține funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose.

Advertisement

De asemenea, tot sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, un alt lider important al PSD Constanța s-a poziționat împotriva modului de lucru al lui Liviu Dragnea.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions