Connect with us

Actual

Dragorul maritim ”Lt. Dimitrie Nicolescu”, în misiune sub comanda NATO

Maria Ionescu

Publicat

la data de

În conformitate cu angajamentele asumate de ţara noastră faţă de NATO, dragorul maritim ”Lt. Dimitrie Nicolescu” va fi integrat în Gruparea navală permanentă NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2 – Standing NATO Mine Counter-Measures Group), în perioada 28 octombrie – 17 noiembrie 2018.

Nava a plecat duminică, 28 octombrie, din portul militar Constanţa, pentru a desfăşura activităţi de instruire specifice, în Marea Neagră, împreună cu celelalte nave militare din compunerea SNMCMG-2.

Comandamentul Maritim NATO de la Northwood, Marea Britanie, (MARCOM) are în subordine patru grupări navale permanente: două sunt compuse din nave mari de suprafaţă (fregate şi distrugătoare), iar celelalte două din nave de lupta împotriva minelor (dragoare şi vânătoare de mine). Acestea operează în zona maritima de responsabilitate a NATO, inclusiv în Marea Mediterană şi în Marea Neagră, pentru asigurarea securităţii colective a NATO şi pentru descurajarea activităţilor ilegale şi ameninţărilor teroriste pe mare.

Gruparea navală NATO din care face parte şi dragorul maritim românesc este alcătuită din şase nave militare: nava comandant ”Rhein” (Germania), dragorul de mine ”Tsibar” (Bulgaria) şi vânătoarele de mine ”Evropi” (Grecia), ”Turia” (Spania), Erdemli (Turcia). Aceasta are ca obiective principale descurajarea activităţilor ilegale pe mare şi asigurarea unui răspuns operaţional imediat într-o situaţie de criză. Navele au planificate escale în porturi din Georgia şi din Bulgaria, dar vor participa şi la Exerciţiul multinaţional bilateral româno-bulgar ”Poseidon 18”.

Dragorul maritim ”Lt. Dimitrie Nicolescu” este comandat de căpitan-comandorul Daniel Gheorma şi are un echipaj de 70 de militari, cu o medie de vârstă de aproximativ 27 de ani.

”Activităţile de instruire pe mare cu Aliaţii, precum şi exerciţiile multinaţionale, contribuie la sporirea interoperabilităţii la nivel aliat şi demonstrează coeziunea, solidaritatea şi forţa Alianţei pentru asigurarea securităţii fiecărui stat membru şi a Alianţei în integralitatea sa.”, precizează
Biroul informare şi relaţii publice.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Constanța: Bărbatul care a condus beat și fără permis a fost arestat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Judecătoria Constanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul bărbatului implicat în accidentul de seara trecută, acesta fiind introdus în arestul IPJ Constanța. A fost depistat sub influența băuturilor alcoolice, concentrație de 1,90 mg/l în sânge. El fusese reținut de către polițiștii constănțeni după ce comisese trei infracțiuni, potrivit IPJ Constanța.

Reamintim că, la data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 21.35, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din municipiul Medgidia, a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța, dinspre strada Dezrobirii.

La intersecția cu sensul giratoriu din dreptul aleii de acces către bulevardul Aurel Vlaicu, nu a acrodat prioritate unui alt autoturism, condus în sensul giratoriu de un alt bărbat. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui pasager din al doilea autoturism, un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din orașul Năvodari.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța au stabilit că șoferul vionovat de producerea accidentului se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,79 mg/l alcool în aer pur expirat, fapt pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean Constanța pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge și care au stabilit că era foarte beat, adică avea 1,90 mg/l alcool în sânge.

Bărbatului i-au fost reținute doar două infracțiuni, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și ultraj. Persoana vătămată în accidentul respectiv nu a depus plângere….

Constanța: Un șofer care a condus beat, a produs un accident și apoi a amenințat un polițist a fost reținut

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din Mangalia și-a pus ștreangul de gât! Suferea de o boală incurabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, un bărbat din Mangalia, în vârstă de 59 de ani, a fost găsit spânzurat. Din nefericire, nu a mai putut fi salvat.

Potrivit IPJ Constanța, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați asupra decesului său.  Acesta a fost găsit spânzurat de o grindă în magazia de lemne a propriei locuințe.

Omul a lăsat un bilet de adio, fiind suferind de o boala incurabilă. Nu au fost observate semne de violența pe trup sau membre. Cadavrul va fi dus la morga pentru necropsie.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Explozie la Costinești! Un bărbat și-a pierdut viața

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, la Costinești, pe strada Prof. Ghe. Alexianu a avut loc un eveniment grav din cauza exploziei unei butelii de aragaz urmată de incendiu la o magazie.

La fața locului s-au deplasat de urgență două autospeciale de pompieri din cadrul stației Tuzla dar și echipaje ale serviciului de ambulanță.

Cadrele medicale ajunse la fața locului acordă prim ajutor unui bărbat de aproximativ 47 de ani cu amputație de antebraț și glezna zdrobită.

În urmă cu puțină vreme, bărbatul a în intrat în stop cardio respirator. I se face protocol de resuscitare.

La fața locului  sunt 2 echipaje Saj B2 și C2.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urmă cu puțină vreme, a fost declarat decesul bărbatului. Ulterior se va stabili și cauza incendiului. Între timp, a fost lichidat.

Update2: Bărbatul care și-a pierdut viața era cumnatul proprietarului, un om extrem de muncitor și un foarte bun familist.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: