Conecteaza-te cu noi

Energie&Mediu

DREPT LA REPLICĂ al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa

Published

on

„Referitor la articolul publicat in www.ordinea.ro din data de 20.03.2017 ”Autorităţile muşamalizează invazia lui Teodosie în Canaralele de la Hârşova. Au distrus un monument al naturii pentru o mănăstire”, pentru corecta  informare a cititorilor dvs. Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa vă solicită dreptul la replică.

 

Planul ”Întocmire Plan Urbanistic Zonal in scopul  CONSTRUIRII UNEI MANASTIRI CU HRAMUL „ ICOANA  MAICII  DOMNULUI  PRODROMITA DE LA  MUNTELE  ATHOS”;  ANEXE  CU  DOTARI  AFERENTE;  FANTANA;  FOISOR;  IMPREJMUIRE, PARCARE;  RACORD  LA  UTILITATI: ENERGIE ELECTRICA, APA, CANALIZARE”, titular ARHIEPISCOPIA TOMISULUI, propus a fi amplasat în oraş Hârşova, parcela A 248/1,  tarlaua 53, judeţul Constanţa, a fost supus procedurii de reglementare conform HG nr.1076/2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri și programe.

Documentaţia de solicitare a Avizului de Mediu a fost depusă la APM Constanţa şi înregistrată cu nr.6354RP/09.05.2016.

Advertisement

Anunţurile publice privind solicitarea obţinerii avizului de mediu au fost publicate în ziarul Observator de Constanța din data de 17.05.2016 și în data de 20.05.2016.

Conform concluziilor Memoriului de prezentare întocmit conform Ordinului 19/2010 pentru aprobarea Ghidului metodologic privind evaluarea adecvată a efectelor potenţiale ale planurilor sau proiectelor asupra ariilor naturale protejate de interes comunitar, a rezultat că nu sunt identificate pe amplasamentul studiat specii şi habitate comunitare şi impactul asupra ariei naturale protejate este nesemnificativ.

În şedinţa Comitetului Special Constituit (CSC) din data de 17.06.2016, s-a hotărât adoptarea planului fără aviz de mediu, dar cu avizul custodelui privind aria naturală protejată.

Anunţul public privind decizia etapei de încadrare a fost publicat în ziarul Observator de Constanţa din data de 30.06.2016. Totodată avizul favorabil al custodelui nr.433/02.03.2017 (RNP ROMSILVA-DIRECŢIA SILVICĂ CONSTANŢA) a fost depus la APM Constanţa şi înregistrat cu nr.3415RP/06.03.2017.

Pe toata perioada procedurii de reglementare a planului mai sus menţionat, informarea publicului a fost continuă, însă până la emiterea actului final publicul interesat nu a formulat observaţii/comentarii.

Advertisement

Actul de reglementare final, adică Decizia Etapei de Încadrare a fost emis cu nr.6354RP/13.03.2017.

Ca şi o concluzie, planul mai sus menţionat a parcurs toate etapele din procedura de reglementare conform legii. Ca urmare, considerăm că acuzaţiile formulate sunt nefondate şi neadevărate.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Advertisement

Lavinia Monica ZAHARIA”

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions