Connect with us

Administratie

DJ 226 intră în reabilitare. Câți bani sunt alocați de la bugetul județean pentru lucrările de reabilitare și modernizare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consilierii județeni vor dezbate și vota, în ședința ordinară programată să se desfășoare săptămâna aceasta, o inițiativă a președintelui CJ Constanța, Mariu Horia Țuțuianu, privind “Modernizarea infrastructurii de transport pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu”.

Conform documentelor atașate proiectului de hotărâre, inițiativa este parte din Programului Operațional Regional 2014 – 2020 – Prioritatea de investiție 6.1. – Apel dedicat zonei de Investiție Teritorială Integrată Delta Dunării POR 2017. Astfel, se aprobă valoarea totală a proiectului în cuantum de 107.694.260,30 lei inclusiv TVA.

De asemenea, prin proiectul supus votului consilierilor județeni,  se aprobă și contribuția proprie în proiect a UAT județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 2.153.885,21 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

 “Prin realizarea acestui obiectiv investițional se are în vedere, în mod special, creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene. Totodată, prin acest proiect, UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța urmărește creșterea calității vieții, a transportului și a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Constanța prin reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, în vederea stimulării durabile a județului Constanța și implicit a Regiunii de Dezvoltare Sud Est”, transmite Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, prin expunerea de motive atașată inițiativei.

Din punct de vedere administrative, drumul județean DJ 226 face parte din rețeaua de drumuri publice județene a județului Constanța și face legătura între localitățile Corbu și Mihai Viteazu, lungimea sectorului de drum fiind de 40.258 km.

Vă punem la dispoziție întreg documentul pe care aleșii județeni îl vor supune votului:

4

 

Comments

comments

Administratie

Palaz a făcut ordine în rândul liberalilor din CJ Constanța. Consilierul chiulangiu a demisionat!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președintele Claudiu-Iorga Palaz, a depus pe 06.12.2018, o solicitare către Președintele Consiliului Județean Constanța pentru a iniția un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier județean al domnului Mocianu Sorin (foto), având în vedere absența nemotivată la ultimele 5 (cinci) ședințe ordinare ale Consiliului Județean Constanța.

Zilele trecute, Claudiu Palaz a scris pe pagina sa de Facebook faptul că aleșii PMP vor participa la ședința CJ Constanța, for programat să se întâlnească în ședință ordinară, miercuri, 19 decembrie a.c., doar dacă pe ordinea de zi se va afla proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier județean al lui Sorin Mocianu.

Astăzi, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a dat citire, în cadrul ședinței ordinare a CJC, demisiei consilierului Sorin Mocianu.

Liberalul invocă, în document, motive personale.

Următorul nume în lista PNL Constanța pentru Consiliul Județean este Lavinia Stan.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Taxele și impozitele pentru 2019, vot cu scandal în Consiliul Local Municipal

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali municipali constănțeni au fost chemați, miercuri, 19 decembrie a.c., în ultima ședință a lui 2018. În conformitate cu agenda de lucru a ședinței, pe convocator a fost trecut și proiectul privind aprobarea taxelor și a impozitelor aferente anului 2019. Liberalii au spus NU categoric proiectului inițiat de primarul Decebal Făgădău.

“PNL votează împotriva celor două taxe introduse suplimentar în 2019, respectiv pentru acordarea atestatului administratorilor de condominiu, la fel și pentru proiectul privind oportunitatea plății în vederea emiterii PUZ modificat, adică plata sumei de 500 de lei”, a explicat Adriana Arghirescu, liderul grupului PNL din Consiliul Local Municipal Constanța.

Chiar și în condițiile votului negativ al liberalilor, proiectul propus de primarul Făgădău a trecut cu 15 voturi “pentru” și 9 “împotrivă”.

Ce alte proiecte au mai avut pe masa discuțiilor aleșii locali municipali, puteți vedea în convocatorul pe care vi-l punem la dispoziție:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/librarie-consiliu-local/convocatoare/convocatord65c88718a6065e984ccff0000670d49.pdf?sfvrsn=4

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ionuț Done, subprefect cu acte în regulă

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 17 decembrie a.c., la ora 15.00, în sala Remus Opreanu a palatului administrativ Constanța, în prezența secretarului de stat din MAI coordonator pentru relațiile cu instituțiile prefectului- domnul Adrian PETCU și a reprezentanților instituțiilor publice, a avut loc ceremonia de investire a noului subprefect al județului Constanța, domnul Ionuț DONE.

În ședința de guvern din data de 13.12.2018 a fost aprobată Hotărârea  nr. 976, privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Constanta de către domnul DONE Ionuț, care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1062 din 14.12.2018.

Secretarul de stat a dat citire Hotărârii de Guvern, după care domnul Ionuț DONE a depus jurământul și a mulțumit pentru încrederea acordată. Noul subprefect a subliniat în cuvântul său că pregătirea și experiența sa ca jurist și auditor în instituții publice îi conferă competența necesară pentru îndeplinirea responsabilităților, însă speră să poată  beneficia în demersurile sale instituționale de sprijinul celor cu care va lucra.

Prefectul județului  Constanța și-a exprimat încrederea că noul subprefect va contribui cu responsabilitate la activitatea instituțională, l-a felicitat și l-a asigurat de toată deschiderea la o bună colaborare.

Președintele Consiliului Județean Constanța, domnul Marius Horia Țuțuianu, a încheiat întâlnirea cu aceleași gânduri pentru noul subprefect și, mai mult, a transmis tuturor celor prezenți urările sale pentru sărbătoarea de  Crăciun.

Domnul Ionuț DONE  este detașat ca subprefect din postul de auditor din cadrul Direcției de Audit Public Intern  Constanța a MAI.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: