Connect with us

Administratie

DJ 226 intră în reabilitare. Câți bani sunt alocați de la bugetul județean pentru lucrările de reabilitare și modernizare

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Consilierii județeni vor dezbate și vota, în ședința ordinară programată să se desfășoare săptămâna aceasta, o inițiativă a președintelui CJ Constanța, Mariu Horia Țuțuianu, privind “Modernizarea infrastructurii de transport pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu”.

Conform documentelor atașate proiectului de hotărâre, inițiativa este parte din Programului Operațional Regional 2014 – 2020 – Prioritatea de investiție 6.1. – Apel dedicat zonei de Investiție Teritorială Integrată Delta Dunării POR 2017. Astfel, se aprobă valoarea totală a proiectului în cuantum de 107.694.260,30 lei inclusiv TVA.

De asemenea, prin proiectul supus votului consilierilor județeni,  se aprobă și contribuția proprie în proiect a UAT județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 2.153.885,21 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului.

 “Prin realizarea acestui obiectiv investițional se are în vedere, în mod special, creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene. Totodată, prin acest proiect, UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța urmărește creșterea calității vieții, a transportului și a mobilității populației, bunurilor și serviciilor din județul Constanța prin reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri județene, în vederea stimulării durabile a județului Constanța și implicit a Regiunii de Dezvoltare Sud Est”, transmite Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, prin expunerea de motive atașată inițiativei.

Din punct de vedere administrative, drumul județean DJ 226 face parte din rețeaua de drumuri publice județene a județului Constanța și face legătura între localitățile Corbu și Mihai Viteazu, lungimea sectorului de drum fiind de 40.258 km.

Vă punem la dispoziție întreg documentul pe care aleșii județeni îl vor supune votului:

4

 

Comments

comments

Administratie

Vezi ce taxe și impozite au de plătit locuitorii orașului Ovidiu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Având în vedere principalele modificări aprobate de Guvernul României cu privire la codul fiscal, creșterea salariului minim pe economie, coroborat cu creșterea tarifelor la utilități ce impun costuri suplimentare la bugetul local, au fost ajustați coeficienții de calcul al impozitului în funcție de reglementările legale și necesitățile de dezvoltare ale orașului Ovidiu.
Conform art.491din Legea 227/2015, nivelurilor impozitelor și taxelor pentru anul 2019 vor fi majorate cu indicele de inflație comunicat de Ministerul de Finanțe, respectiv 1,30%.

Principalele modificări pentru anul 2019 sunt următoarele:

➡️taxa de salubritate rămâne la același nivel ca în anul 2018, respectiv 86,62 lei/persoană/an (compusă din colectare, transport și neutralizare), pentru cei care conform legii pot beneficia de subvenție acordată de primăria Ovidiu și care au venituri cumulate mai mici de 1300 lei/luna/membru de familie. Tariful de salubritate nesubvenționat este 106,62 lei/an ( calculat la nivelul anului 2018, indexat cu indicele de inflație de 1,30%, plus contribuția la fondul de mediu );

➡️pentru clădirile rezidențiale ale persoane fizice, cât și pentru toate tipurile de clădiri ale persoanelor juridice, impozitul este majorat cu 10% (față de maximul posibil conform legii de 50%);

➡️impozitul mijloacelor de transport hibride se reduce cu 95% ;

➡️taxa de căsătorie oficiată în alt loc decât sediul stării civile se reduce de la 1500 la 1000 lei;

📌Pentru plata integrală până la data de 31 martie 2019 a impozitelor pe clădiri, teren și autovehicule beneficiați de următoarele reduceri:

– persoane fizice 10%
– persoane juridice 5%

”Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră în demersurile noastre pentru modernizarea și dezvoltarea orașului Ovidiu, a satelor Poiana și Culmea, mulțumindu-vă anticipat.”, precizează Biroul de presă al orașului Ovidiu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Castelu vrea să intre în programul ANL. Locuitorii sunt așteptați să depună cereri

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Comunei Castelu intenționează să depună un proiect în vederea includerii în programul de construire a locuințelor ANL. Administrația locală a achiziționat un teren de 52.500 de metri pătrați în Castelu pentru a rezolva problema locuințelor. O mare parte din această suprafață va fi dezmembrată în loturi de 500 și 600 de metri pătrați, destinate construirii de case. Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei spun că un lot de 5.000 de metri pătrați ar putea fi pus la dispoziția Agenției Naționale de Locuințe pentru construire a 3 blocuri. La momentul de față se lucrează la un astfel de proiect. În acest context, reprezentanții Primăriei invită persoanele interesate din localitate să depună la sediul Primăriei, în cursul acestei săptămâni, cereri pentru obținerea unei locuințe ANL.

Problema locuințelor în Castelu este mai veche. Pe raza localității există mai multe blocuri incluse în activul unor ferme agricole care au fost privatizate. Aproximativ 30 de familii locuiesc în aceste clădiri pe baza unor convenții de închiriere, astfel încât un proiect ANL ar putea rezolva această situație. Iată mai jos modelul de chestionar pe care doritorii unei locuințe ANL trebuie să-l completeze și să-l depună la sediul Primăriei Castelu:

Download (PDF, 61KB)

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Noi locuri de parcare în municipiul Constanța. Vezi unde lucrează angajații de la Confort Urban

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Se amenajează noi locuri de parcare în Constanța. Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban, continuă lucrările de amenajare a unor noi locuri de parcare în locul garajelor.

Vorbim despre lucrări care se desfășoară pe strada Unirii, unde au fost demolate garajele și unde acum se derulează lucrările de infrastructură. În scurt timp urmează să fie turnat asfaltul, iar parcarea să fie dată în folosință.

Lucrările de asfaltare vor începe pe aleea Lăcrămioarei şi vor continua, în funcţie de stadiul de finalizare a amenajării, pe străzile Cutezători, Solidarității și Prieteniei. De asemenea, se vor înființa noi parcări în locul garajelor deținute de constănțeni și pe străzile Basarabi, Dezrobirii, Cașin și pe aleea Mălinului. Noile locuri sunt destinate riveranilor care își parcau până acum autoturismele pe trotuare.

“Facem apel din nou către locuitorii orașului să nu își parcheze mașinile în zonele în care se lucrează, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor”, transmite Primăria Constanța prin intermediul unui comunicat de presă remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: