Connect with us

Politica

Drumul lui Dan Jeacă spre scaunul de subprefect al județului Constanța. Cine ascunde adevărul?

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Subprefectul judeţului Constanţa, Dan Jeacă, a fost învestit, astăzi, în funcţie, în prezența secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Mihai Dan Chirică, cel care a și dat citire ordinului de numire în funcție. De asemenea, la ceremonie au participat prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, precum și reprezentanți serviciilor publice deconcentrate din cadrul instituțiilor constănțene.

“Voi respecta programul de guvernare și voi pune în aplicare întreaga mea experiență în serviciul comunității. Trebuie să asigurăm un cadru legislativ armonios, astfel încât să fim un sprijin atât pentru mediul de afaceri și sistemul de învățământ, pentru sectorul medical, dar și pentru toate acele zone care au un impact major asupra calității vieții cetățenilor. Principalul meu obiectiv va fi acela de respectare și aplicare a legii și îmi doresc ca omul simplu, indiferent din ce localitate a județului face parte, să ajungă mai ușor la autorități. Vă asigur că voi fi prezent în județ și la sfîrșitul mandatului, când voi trage linie, să pot afirma că am adus o schimbare în administrație”, a fost prima declarație a lui Dan Jeacă în calitate de subprefect al județului Constanța.

Prima întrebare adresată noului reprezentant al Guvernului în teritoriu a ținut de activitatea sa politică, știut fiind faptul că Jeacă a fost propunerea ALDE Constanța pentru această funcție iar, aseară, PSD Constanța, prin intermediul unui comunicat de presă a anunțat că acesta este social democrat de mai multe luni.

Dan Jeacă a declarat că a plecat din ALDE atunci când au apărut tensiuni, acțiuni care, spune el, nu îl caracterizează. Marius Țuțuianu, lider important al PSD Constanța a ținut să informeze că Jeacă este membru al Partidului Social Democrat de… 8 luni. Clar, ceva nu se leagă ori matematică nu e aceeași pentru toată lumea! Altfel spus, în luna ianuarie, potrivit unor surse din conducerea ALDE, Dan Jeacă a fost propus pentru funcția de subprefect și, din ianuarie până în iunie nu sunt 8 luni, asta în condițiile în care din luna februarie a.c., Jeacă a ocupat și o funcție publică în administrație, respectiv în cadrul Primăriei municipiului Medgidia (primar este Valentin Vrabie – președinte executiv ALDE Constanța) și a ocupat funcția de șef serviciu juridic. Altfel spus, e interesant că tensiunile în ALDE, cele despre care ne-a vorbit Jeacă nu au apărut în urmă cu… 8 luni, ci acestea sunt de data recentă, ceea ce dă naștere mai multor suspiciuni în ceea ce privește situația lui reală. Mai mult decât atât, în luna aprilie, Jeacă a participat la ședința în cadrul căreia conducerea ALDE Constanța a aprobat delegația celor care au luat parte la Congresul partidului. (?!)

Am încercat că aflăm mai multe din cealaltă parte, cea a ALDE, însă la Constanța nu își asumă nimeni declarații oficiale. Cei rămași par speriați să discute în spatial public problemele reale ale partidului. Ni s-a confirmat, însă, ceea ce știam și noi încă de ieri. “Propunerea pentru Jeacă a venit din partea ALDE Constanța. Apoi, a existat o discuție despre o propunere care venea dinspre Năvodari. În discuții a fost și fostul primar de la Mihail Kogălniceanu, Iosif Valer Mureșan, care pierduse procesul privind incompatibilitatea și s-a renunțat la idee. Totul s-a blocat din cauza lui Tăriceanu și am informații, pe care țind să cred că sunt reale cum că, în tot acest timp, Jeacă discuta și cu PSD, în condițiile în care mai spunea că știe pe unii pe acolo. Oricum, nu cred să existe o adeziune de 8 luni la PSD, iar în campanie a fost cu noi, există colegi care au fotografii și pot dovedi acest aspect”, a declarat pentru „Ordinea.ro” un membru al ALDE Constanța care va rămâne sursă pentru ziarul nostru.

Jeacă preia atribuțiile lui Ersun Anefi

În ceea ce privește atribuțiile pe care subprefectul Jeacă le va avea, prefectul județului, Adrian Nicolăescu, a precizat că le va prelua pe cele ale lui Ersun Anefi. “Va avea în grijă deconcentratele, comisii de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, serviciul juridic, precum și securitatea pentru sistemul de comunicare și IT”, a explicat prefectul.

La rândul său, președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu, a precizat că îl știe pe Dan Jeacă de mult timp, îi cunoaște activitatea și îi apreciază profesionalismul și și-a exprimat încrederea că va face performanță și la Prefectură.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Eugen Teodorovici: “Cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marţi seara, într-o emisiune la TVR 1, că intenţionează să candideze „cândva” la funcţia de preşedinte al României, dar că vrea să fie o surpriză.

„Cândva o să candidez. Cândva o să candidez, cu siguranţă. Aveţi ca mărturie clară: cândva o să candidez şi la prezidenţialele din România. Nu mă întrebaţi şi când anume, pentru că aceasta este surpriză. Ştiu cum va fi. Problema nu este cum o să fie, o să fie sigur. N-am niciun fel de problemă”, a declarat Eugen Teodorovici citat de jurnaliștii de la news.ro.

Întrebat dacă va fi doar candidat sau şi preşedinte, acesta a replicat:

„Când spun că fac un lucru, îl fac. Nu candidez ca să candidez. Nu sunt un laş. Sunt multe variante politice posibile, dar sigur va fi”.

Teodorovici a mai afirmat că preşedintele PSD a anunţat foarte clar că după alegerile europarlamentare se va face analiza de rigoare în partid privind candidatul la alegerile prezidenţiale din acest an:

„Se va stabili clar cum se merge: cu ALDE, PSD, împreună. Cei care conduc partidul şi coaliţia decid”.

El a susţinut că, dacă PSD îşi doreşte „cu adevărat” să câştige alegerile prezidenţiale, atunci va câştiga:

„PSD nu o să piardă ceva, când luptă cu adevărat şi vrea să câştige. PSD poate cu adevărat să câştige, dacă-şi doreşte acest lucru”.

El a mai afirmat că PSD îl poate învinge pe preşedintele Klaus Iohannis la prezidenţiale din acest an.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele vrea referendum pe Justiție

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

“Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare”, a spus şeful statului, la dezbaterea “Preşedinte sau cetăţean/om politic şi societate civilă”, organizată în cadrul Festivalului internaţional de film documentar şi drepturile omului de One World România.

Seful statului a precizat ca s-a vorbit mult de referendum și și-a propus sa facă o evaluare in acest sens.

“S-a vorbit mult despre referendum și am spus că lucrurile trebuie evaluate din multe puncte de vedere. Stiți că voința este una și putința este alta. Discuția a revenit și nu a revenit întâmplător. Am primit o lege care clarifica anumite aspecte tehnice, printre care pesediștii introduseseră un paragraf că odată cu europarlamentarele nu se poate organiza nimic altceva. Mi s-a părut suspect de aceea am contestat la CCR. Curtea mi-a dat dreptate. Am început să analizez cum ar fi dacă aș convoca un referendum fix pentru data alegerilor europarlamentare. La început am fost puțin entuziaști. Lucrăm la asta intens, analizăm datele, variantele. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru 26 mai. Un referendum nu poate să producă o lege, dar poate să exprime atitudinea nației și asta vreau. Îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă mai poate să tolereze corupția și corupții sau trebuie să tragem o linie și să spunem stop”, a declarat Iohannis, conform Antena 3.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

După protestul #sieu, premierul Dăncilă transmite: “Să vină toți cu idei constructive, nu doar cu blocaje”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Protestul #Șîeu pentru construcția de autostrăzi produce ecouri. Premierul Viorica Dăncilă a făcut un apel la unitate națională în jurul acestui obiectiv. A cerut idei constructive și a transmis românilor să renunțe la… blocaje.

“Lansez un apel către toți cei care își iubesc țara să ne mobilizăm cu toții în jurul acestui obiectiv de construcție a autostrăzilor. Trebuie să accelerăm acest proces și îi rog pe toți să vină cu idei constructive, nu doar cu blocaje. Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni care doresc cu orice preț să blocheze construcția autostrăzilor și fac orice pentru a bloca construcția de autostrăzi. Doar la începutul lunii ianuarie autostrada Lugoj-Deva a fost blocată de contentații depuse de trei cetățeni, unul din Dublin, doi din România. Motivul a fost faptul că nu se oferă suficiente locuri pentru marile mamifere și pentru lilieci. Nu-mi vine să cred că este posibil așa ceva și nu înțeleg ce interese au acești oameni”, a declarat Viorica Dăncilă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: