Connect with us

Actual

DSV Constanța: Suspiciuni de pestă porcină într-o gospodărie din comuna Castelu. Vor fi sacrificați 32 de porci!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Conducerea Direcției Sanitar Veterinare Constanța a informat Instituția Prefectului asupra existenței suspiciunilor de pestă porcină la o gospodărie din comuna Castelu.

Potrivit informațiilor oferite de Biroul de presă al Instituției Prefectului Județului Constanța, s-a votat pentru sacrificarea celor 32 de porci pe care familia din Castelu îi crește în propria gospodărie.

Intervenția, potrivit Prefecturii Constanța, va fi făcută de echipele de la Direcția Sanitar Veterinară, o echipă de evaluare. Procedura se va desfășura chiar astăzi, potrivit comunicatului.

Comuna Castelu este cea de-a 45 localitate din județul Constanța afectată de pesta porcină africană.

Comments

comments

Actual

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța face angajări FĂRĂ CONCURS

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Inspectoratul de Jandarmi Județean “Mihail Kogălniceanu” Constanța, cu sediul în municipiul Constanța, strada Mircea cel Bătrân, nr. 108, judeţul Constanța, organizează selecţie, fără concurs, prin încadrare directă sau rechemare în activitate, din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele stabilite în fișa postului, în vederea ocupării, pentru o perioadă determinată, ce nu poate depăși 30 de zile de la data încetării stării de alertă, a următoarelor posturi vacante:

Un post de subofițer operativ principal pentru subunitatea  Detașamentul 6 jandarmi Mangalia. Gradul militar maxim prevăzut pentru ociparea acestei funcții este de  Subofițer 1 Plutonier adjutant șef.

Un post de subofițer operativ principal pentru subunitatea  Detașamentul 8 Jandarmi Cernavoda – Grupa a 2-a jandarmi supraveghere și intervenție Hârșova. Gradul militar maxim prevăzut este de Subofițer 1 Plutonier adjutant șef.

Candidații care solicită înscrierea la selecție vor transmite documentele dosarului de recrutare până la data de 08.11.2020, ora 16.00.

În zilele de 12 și 13 noiembrie va avea loc susținerea interviului cu candidații, conform planificării.
Pe 14 noiembrie se va afișa lista cu candidații identificați, pentru ocuparea posturilor vacante, care urmează a fi încadrați.

Urmează apoi evaluarea psihologică și examinarea medicală, iar pe data de 25 noiembrie  va fi emis actul administrativ de încadrare a personalului selecționat, pentru ocuparea posturilor vacante, pentru o perioadă determinată ce nu poate depăși 30 de zile de la încetarea stării de alertă și aducerea acestuia la cunoștința persoanelor încadrate în vederea prezentării la locul de muncă în cel mai scurt timp posibil.

Relații suplimentare privind organizarea și desfășurarea selecției, pot fi obținute la Serviciul Resurse Umane, telefonic la nr. 0241618969, int. 24537, 24587 zilnic, între 08.00-16.00.

Toate detaliile despre condițiile participării la selecție a candidaților le puteți găsi în anunțul postat mai jos:

ANUNT Concurs

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de evaziune fiscală

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La această oră, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice efectuează 6 percheziții, în București și Constanța, la mai multe persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, prin infracțiuni economice.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale efectuează 6 percheziții domiciliare, 4 în București și 2 în Constanța și pun în aplicare 5  mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăți comerciale, o parte dintre acestea de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata T.V.A.-ului și a impozitului pe profit.

Sumele de bani ar fi provenit din activități economice concentrate în jurul unor licitații privind lucrări de reabilitare, modernizare și amenajare a unor obiective deținute de o instituție.

Persoanele cercetate vor fi conduse la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Beat și fără permis de conducere, un bărbat s-a răsturnat cu mașina pe Autostrada A2

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au reținut un bărbat care s-a răsturnat, pe A2, cu un autoturism, pe care l-a  condus fără a avea acest drept și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs la data de 17 octombrie, pe autostrada A2, la km. 35+970 m, în zona unde traficul este restricționat pe o singură cale de mers.

Din cercetări a reieșit că un bărbat a condus un autoturism, sub influența alcoolului și a pierdut controlul asupra direcției de mers, trecând prin balizajul ce separă sensurile de mers, după care a pătruns pe contrasens, unde s-a răsturnat și a rămas imobilizat pe banda de decelerare.

Conducătorul autoturismului a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 1,16 mg/l, ulterior fiind condus la Spitalul Lehliu-Gară, în vederea prelevării mostrelor biologice.

În urma analizei probelor de sânge, la prima probă a reieșit că acesta a avut o alcoolemie de 3,15 mg/l alcool în sânge, iar la a doua probă a reieșit o alcoolemie de 2,97 mg/l.

De asemenea, în urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere.

În autoturism se mai aflau 3 persoane. Din fericire, în urma evenimentului, nu au fost persoane rănite.

Balizajul a fost distrus pe o porțiune de aproximativ 50 de metri.

Bărbatul a fost reținut de polițiști, la data de 18 octombrie, iar ieri, 19 octombrie, Judecătoria Lehliu-Gară a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

În România, toleranța în ceea ce privește conducerea sub influența alcoolului este zero.

”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.”, precizează reprezentanții Poliției.

Foto: Poliția Română

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: