Connect with us

Actual

DSV retrage din piață sute de kilograme de produse expirate. Ce spune șeful OPC Constanța

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Inspectorii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au efectuat, ieri, o serie de controale la mai multe unități de alimentație publică din Centrul Vechi al Constanței și plaja Modern. Dacă pentru primele prezentate lucrurile sunt clare, pentru controlul de pe plaja Modern, citind comunicate și declarații pentru fiecare dintre noi se ridică niște semne de întrebare. Carevasăzică, DSV face control recent și tace, respectiv găsește deficiențe minore și, urmare a recomandărilor primite din partea inspectorilor OPC retrag de pe piață sute de kilograme de carne expirată și aplică amenzi.

“Nu știu cine greșește aici, dar e interesant de urmărit firul evenimentelor, amenzile aplicate și controalele efectuate. Mai mult, e interesant să vedem și produsele expirate retrase de la comercializare, toate într-un timp scurt pentru că acolo mai fusese un control, totul de dată recentă… Nu e în regulă ceea ce se întâmplă și voi discuta cu reprezentanții DSV, să punctăm realitatea lucrurilor din teren și voi mai face declarații pe această temă. Toate punctate corespunzător, cu date și cifre exacte, așa cum știți deja că lucrăm noi. Sunt de acord să facem controale, oamenii să fie informați despre activitatea noastră și să știe unde în piață sunt probleme, însă totul trebuie să se facă în mod corect și respectând legislația în vigoare”, a declarat șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu pentru “Ordinea.ro”

Iată și ce transmite Biroul de presă al DSV Constanța:

“În data de 05.07.2017, inspectorii sanitari veterinari care activează în cadrul ”Comandamentul Sezon Estival 2017”, au verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare.

În urma controalelor efectuate în zonele de interes turistic, inspectorii au constatat o serie de deficienţe, după cum urmează:

  • Condiţii de igienă necorespunzătoare în spaţiile de lucru;
  • Etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • Depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Astfel, au fost sancţionate contravenţional 5 restaurante şi 2 unităţi tip fast food cu amenzi în valoare totală de 14.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 32 kg de produse alimentare, improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Tot în cursul zilei de 05.07.2017, la solicitarea CJPC Constanţa, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la două unităţi din Constanţa, unde în urma verificărilor efectuate şi a deficienţelor constatate, au aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 4.000 de lei şi au retras de la comercializare 269 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

Totodată,  a fost eliberată şi o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate tip pizzerie.

Vă reamintim că, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor.

Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA:

0800-826-787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

DSVSA Constanţa pune la dispoziţia turiştilor, pe site-ul instituţiei,  un modul dedicat Comandamentului Sezon Estival 2017

(http://constanta.dsvsa.ro/comunicare/comandament-sezon-estival/), unde se pot găsi informaţii utile, recomandări, dar şi numerele de telefon unde cetăţenii pot contacta inspectorii ANSVSA care activează în cadrul acestui Comandament.”

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Castelu: Un bărbat a căzut într-o stație adâncă de 5 metri

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În  această seară, pompierii au fost solicitați să intervină în localitatea Castelu pentru a salva viața unui om căzut într-o fostă stație de apă, adâncă de 4-5 metri.

La  fața locului s-au deplasat de urgență o autospecială de stingere cu opt pompieri și un SMURD B, care încearcă să-l scoată pe bărbat.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din fericire, bărbatul a fost scos viu de către pompieri și predat unei ambulanțe a saj pentru a fi transportat la spital.

Potrivit Serviciului de Ambulanță, el are aproximativ 40 de ani, este necunoscut și a fost găsit în stare de comă. A fost transportat de echipajul Smurd C, la spitalul județean.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier la Olimp! Trei persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, pe DN 39, într-o curbă din apropierea intersecției cu drumul spre stațiunea Olimp, a avut loc un eveniment rutier grav, în care a fost implicată o familie.

Potrivit Serviciului de Ambulanță Constanța, au fost trei victime – mama, tata și fiica lor  – care sunt conștiente.

Mama se simte bine și a refuzat consultația, tatăl – care era și șoferul mașinii –  a suferit un atac de panică iar fiica a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul Județean Constanta deoarece are un traumatism la umărul stâng.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bunuri de aproape 3 milioane de lei, descoperite în portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii   vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, articole de încălțăminte și jucării în valoare de peste 2.870.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 19.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 5.760 perechi de încălţaminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.803.210 lei.

Totodată, în data de 18.10.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 7.740 jucării (mașinuțe, cărți de colorat și jocuri creative) susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 70.700 lei.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în ambele cazuri cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: