Connect with us

Politica

Bădrăgan de la PRU i-a adresat o scrisoare deschisă interimarului Făgădău

Avatar

Publicat

la

Scrisoare Deschisă Domnului Decebal  Făgădău

Îşi asumă Primăria Constanţa Bezna Produsă

de Noul Sistem de Iluminat Public?

Primăria Constanţa alege Întunericul.

Am constatat cu mare bucurie, alături ce ceilalţi locuitori ai Constanţei, că administraţia locală s-a ţinut de cuvânt când a spus că va schimba sistemul de iluminat public al oraşului. Bucuria nu a durat mult. De ce?

Motivele sunt multe şi, domnule viceprimar cu atribuţii de mare şef, vă rugăm respectuos să fiţi foarte, foarte atent.

Această schimbare care ar fi trebuit să însemne un mare beneficiu pentru oraş şi un pas înainte pentru calitatea vieţii celor care locuim aici, se transformă, pe zi ce trece, într-un PERICOL!

Sunt convins din ce în ce mai puternic de faptul că ne este dat să trăim o premieră mondială: primul sistem de iluminat public din lume care, atunci când e aprins, produce întuneric.

Argumentele noastre se susţin cu dovezi solide:

-înlocuirea stâlpilor noi se face cu distanţa dintre aceştia în mod sensibil mai mare faţă de sistemul vechi;

-iluminarea seamană mult cu un sistem tip “spot” care face o lumină de tip „pată”;

-noul sistem pune într-un pericol iminent securitatea personală a constănţenilor şi a turiştilor (când noii stâlpi de iluminat funcţionează, între aceştia este beznă);

-pentru că schimbarea acestui sistem presupune existenţa, în paralel, a celui vechi, putem constata diferenţe şi putem face comparaţii. Vă rugăm pe toţi cei ce citiţi această scrisoare, să verificaţi în teren cele ce afirmăm acum.

Situaţia nu este atât de nouă pe cât ar putea să pară. Vicepreşedintele PRU Constanţa Sorin Belu a  atras de nenumărate ori atenţia asupra acestei probleme şi, iată, a avut dreptate.

Ca urmare a acestei stări de  fapt şi pentru că prostia nu poate fi reclamată la DNA, Partidul România Unită-filiala Constanţa CERE:

  1. Stoparea imediată a implementării noului sistem de iluminat public care pune în pericol siguranţa personală a locuitorilor;
  2. Analiza dosarului de la Uniunea Europeană care stă la baza fondurilor cheltuite pentru acest Sistem de Iluminat Public ce Produce Întuneric;
  3. Lista instituţiilor  şi persoanelor care şi-au pus semnătura pe acest proiect şi care TREBUIE SĂ ŞI-L ASUME;

PRU Constanţa îşi rezervă dreptul de a protesta prin manifestări publice faţă de ceea ce noi considerăm a fi UN PERICOL PUBLIC IMINENT!

Dumitru Bădrăgan

Preşedinte PRU Constanţa

Comments

comments

Politica

Tudor Nădrag (PSD): ”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Campania electorală este deja pe ultima sută de metri. Tudor Nădrag, candidat din partea PSD la funcția de primar al orașului Hârșova, precum și echipa sa au adresat un îndemn foarte important tuturor alegătorilor.

”Locuitori din Hârșova, duminică ieșiți la vot! Aceasta este cea mai puternică armă!”, a precizat Tudor Nădrag.

De-a lungul campaniei, el și echipa sa s-au întâlnit cu foarte mulți dintre alegători. Toți le-au spus că iubesc Hârșova dar sunt foarte conștienți de faptul că orașul lor este sărac și că are nevoie de foarte multe lucruri pentru a se dezvolta. Mulți au spus că au copiii plecați la muncă în străinătate și că și-ar dori ca aceștia să se întoarcă acasă.

Pentru asta este nevoie de schimbare! O schimbare pe care Tudor Nădrag împreună cu echipa sa de consilieri sunt capabili să o realizeze.

”Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru faptul că mi-ați fost alături în această campanie și să vă îndemn să vă prezentați duminică la urne! Mergeți la vot și votați pentru un oraș care trebuie să se dezvolte. Știți ce plan de măsuri avem. Sunt 41 de puncte realizabile, care trebuie demarate rapid. Ieșiți dumincă la vot în număr cât mai mare.”, a declarat Tudor Nădrag.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Agigea. Alianța USR-PLUS vrea să îi retragă titlul de cetățean de onoare lui Maricel

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Alianța USR-PLUS Agigea este decisă să facă ordine după ce va câștiga Primăria. Printre măsurile pe care vrea să le aplice Gabriel Ciobanu și USR-PLUS se numără și retragerea titlurilor de cetățean de onoare pentru cei care nu au avut merite deosebite. Mai mult ca sigur, cel căruia va rămâne fără titlul de cetățean de onoare, în cazul în care Gabriel Ciobanu va ajunge primar, este actualul primar Maricel Cîrjaliu, care a devenit cetățean de onoare al comunei sale, în anul 2012. Gabriel Ciobanu a declarat că în afara retragerea titlului de cetățean de onoare va încerca și recuperarea tuturor avantajelor materiale.

Mai multe detalii despre povestea acordării titlului de cetățean de onoare lui Maricel Cîrjaliu puteți citi materilale publicate de Ordinea.ro:

Primarul din Agigea s-a proclamat cetățean de onoare, după ce un bătrân și-a făcut nevoile în curtea sa

Documentația halucinantă prin care primarul PSD-ist din Agigea și-a acordat titlul de cetățean de onoare al comunei sale

  • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
  • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
  • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Stelian Ion, provocare pentru Bogdan Huțucă: „Să-l convingă pe Vergil Chițac să prezinte documente legate de declarațiile de avere“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul USR la Primăria Constanța, Stelian Ion, a organizat, astăzi, o ultimă conferință de presă în „jungla urbană“ de pe strada Ștefan cel Mare, o arteră considerată de reprezentantul USR drept un loc reprezentativ de subdezvoltare a orașului. Stelian Ion a spus că, în lipsa unei dezbateri cu cei doi principali contracandidați, Decebal Făgădău și Vergil Chițac, a decis să își prezinte programul electoral și proiectele pentru Constanța. Cu această ocazie, Stelian Ion a oferit un răspuns la provocarea lansată de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, care a cerut USR să pună la dispoziție documentele care să demonstreze că sondajul Uniunii este unul real. Stelian Ion a prezentat atât contractul care a stat la baza sondajului, cât și factura. Pe de altă parte, Stelian Ion a declarant că îi întoarce provocarea lui Bogdan Huțucă, „care a fost numit în perioada USL prefect de Constanța.“

„Provocarea mea este următoarea: să-l convingă pe candidatul PNL, Vergil Chițac, să vină cu documente, cu explicații, cu acte, cu declarațiile de avere de dinainte de 2016 prin care să demonstreze că nu a săvârșit niciun fals. Până una alta, sunt niște acuzații întemeiate care aruncă asupra lui suspiciunea rezonabilă că s-au săvârșit falsuri grosolane în acele declarații de avere. Mai mult decât atât, îi arunc această provocare de a-l convinge pe Vergil Chițac să explice cum de a reușit să realizeze un profit de aproximativ 500.000 de euro în vreme ce era cadru militar și să explice acele chestiuni dubioase legate de starea sa civilă. Ne-a mințit sau nu pe toți în momentul în care și-a prezentat o stare civilă, care este pusă sub semnul întrebării. Sunt chestiuni de interes public, nu privat. Atunci când au planat suspiciuni asupra mea, am prezentat documente și am ieșit în conferință de presă, am demontat toate atacurile lansate asupra noastră, mai ales de articolul legat de garsoniera în care locuiesc. Fiecare candidat are obligația să nu arunce în derizoriu purtând de colo până colo motani și făcând glume nesărate, ci să dea dovadă de seriozitate și să explice aceste lucruri. Eu sunt convins că justiția va face la un moment dat dreptate în această privință, dar până una alta sunt chestiuni care țin de moralitatea candidaților. Este foarte important dacă o anumită persoană, cu anumită conduită dubioasă, s-a ascuns sau nu în spatele uniformei de militar. Eu am înțeles tactica colegilor din PNL, poate e mult spus colegi, sau mai degrabă din staff-ul de campanie al lui Chițac, dar le spun liberalilor că de pe 28 septembrie vom avea lucruri de făcut în Constanța. Apelul meu este să revenim la un ton serios.“, a declarat Stelian Ion.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: