Connect with us

Politica

Bădrăgan de la PRU i-a adresat o scrisoare deschisă interimarului Făgădău

Avatar

Publicat

la

Scrisoare Deschisă Domnului Decebal  Făgădău

Îşi asumă Primăria Constanţa Bezna Produsă

de Noul Sistem de Iluminat Public?

Primăria Constanţa alege Întunericul.

Am constatat cu mare bucurie, alături ce ceilalţi locuitori ai Constanţei, că administraţia locală s-a ţinut de cuvânt când a spus că va schimba sistemul de iluminat public al oraşului. Bucuria nu a durat mult. De ce?

Motivele sunt multe şi, domnule viceprimar cu atribuţii de mare şef, vă rugăm respectuos să fiţi foarte, foarte atent.

Această schimbare care ar fi trebuit să însemne un mare beneficiu pentru oraş şi un pas înainte pentru calitatea vieţii celor care locuim aici, se transformă, pe zi ce trece, într-un PERICOL!

Sunt convins din ce în ce mai puternic de faptul că ne este dat să trăim o premieră mondială: primul sistem de iluminat public din lume care, atunci când e aprins, produce întuneric.

Argumentele noastre se susţin cu dovezi solide:

-înlocuirea stâlpilor noi se face cu distanţa dintre aceştia în mod sensibil mai mare faţă de sistemul vechi;

-iluminarea seamană mult cu un sistem tip “spot” care face o lumină de tip „pată”;

-noul sistem pune într-un pericol iminent securitatea personală a constănţenilor şi a turiştilor (când noii stâlpi de iluminat funcţionează, între aceştia este beznă);

-pentru că schimbarea acestui sistem presupune existenţa, în paralel, a celui vechi, putem constata diferenţe şi putem face comparaţii. Vă rugăm pe toţi cei ce citiţi această scrisoare, să verificaţi în teren cele ce afirmăm acum.

Situaţia nu este atât de nouă pe cât ar putea să pară. Vicepreşedintele PRU Constanţa Sorin Belu a  atras de nenumărate ori atenţia asupra acestei probleme şi, iată, a avut dreptate.

Ca urmare a acestei stări de  fapt şi pentru că prostia nu poate fi reclamată la DNA, Partidul România Unită-filiala Constanţa CERE:

  1. Stoparea imediată a implementării noului sistem de iluminat public care pune în pericol siguranţa personală a locuitorilor;
  2. Analiza dosarului de la Uniunea Europeană care stă la baza fondurilor cheltuite pentru acest Sistem de Iluminat Public ce Produce Întuneric;
  3. Lista instituţiilor  şi persoanelor care şi-au pus semnătura pe acest proiect şi care TREBUIE SĂ ŞI-L ASUME;

PRU Constanţa îşi rezervă dreptul de a protesta prin manifestări publice faţă de ceea ce noi considerăm a fi UN PERICOL PUBLIC IMINENT!

Dumitru Bădrăgan

Preşedinte PRU Constanţa

Comments

comments

Politica

Ministrul Economiei anunță lansarea schemei de DESPĂGUBIRE pentru HoReCa. Cât primesc firmele afectate de pandemie

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Pentru firmele afectate de pandemie, Claudiu Năsui, ministrul Economiei din Guvernul Cîțu anunță despăgubiri, în conformitate cu cifrele contabile raportate.

Schema de despăgubire – așa cum a fost denumită de ministrul Nădui – va fi lansată pe 29 iunie.

Iată mesajul șefului de la Economie, anunț în care veți regăsi și tot ceea ce trebuie făcut pentru accesarea banilor de la Guvern.

Marți, 29 iunie, lansăm schema de despăgubire pentru industria HoReCa.
S-a discutat mult despre această măsură. Am avut foarte multe întâlniri cu mediul de afaceri și cu specialiști pentru a pune la punct această schemă.
Statul român a oprit temporar activitatea mai multor firme în perioada pandemiei. Nu mai intrăm în amănunte. E bine că ne revenim la normal cât mai repede. Dar totuși, statul a fost mereu acolo pentru a-și lua partea prin multe taxe și impozite când acestor firme le-a mers bine. Acum trebuie să fie acolo și la greu, mai ales atunci când acel greu este impus de stat.
Firmele vor primi despăgubire 20% din diferența între cifra de afaceri din 2020 și cea din 2019.
Procedura de aplicare este simplă și 100% online.
Birocrația este redusă la maxim. Nu e nevoie decât de maxim 3 documente:
1. un raport făcut de un expert contabil, care să certifice cifra de afaceri aferentă codului CAEN.
2. autorizația de funcționare pentru 2019 și 2020, dacă acestea nu sunt emise de ministerul economiei, antreprenoriatului și turismului.
Pentru prima dată în istoria României, programul este făcut în așa fel încât să fie imposibil de manipulat de către politicieni sau funcționari. Acesta este și unul dintre motivele pentru care unii sunt supărați. Erau obișnuiți să poată alege ei cine primește și cine nu primește bani publici. Nu de alta, dar niciodată nu e buget suficient pentru toți. Și atunci intervin „criteriile de selecție”. Câteodată a fost „primul venit, primul servit”, alteori a fost un criteriu arbitrar. Stop. De data aceasta nu vom mai face așa. Toți cei care aplică și sunt eligibili vor primi bani.
Ce se întâmplă dacă cererile depășesc bugetul maxim alocat? Vom plăti pe toată lumea proporțional din acel buget maxim. Deci nimeni nu va fi lăsat în urmă.
Nu mai contează când aplică o firmă. Nu mai apare cine-știe-ce criteriu dubios de selecție. Nu mai este nevoie să se înghesuie nimeni în primele ore ale perioadei de înscriere. Și nu mai trebuie nici să aștepte până în ultimul moment să afle o informație din sistem. Totul este deschis și transparent, așa cum este normal să fie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Inițiativă Remus Negoi: Operatorii de plaje, obligați să amenajeze minimum 2 șezlonguri pentru persoanele cu handicap pe fiecare sector

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a iniţiat un proiect de lege pentru facilitarea accesului pe plajă  al persoanelor cu dizabilităţi.

„Trebuie să sprijinim integrarea în societate a acestei categorii şi, în acest sens, este necesară corelarea reglementărilor Uniunii Europene cu legislaţia noastră. În prezent, este dificil pentru persoanele cu dizabilităţi să ajungă de pe faleză pe malul mării, întrucât nu există o infrastructură care să permită deplasare cu dispozitive medicale rulante pe plajă. Din acest motiv, mulți turiști străini ocolesc litoralul românesc.

Am depus o iniţiativă legislativă care să asigure accesul facil al persoanelor cu dizabilități pe plaje, precum și un număr minim de șezlonguri dedicate acestora, amplasate lângă luciul de apă. Amenajarea unor asemenea căi de acces vine şi în sprijinul părinților cu cărucioare pentru copii, precum și al vârstnicilor care se deplasează ajutați de bastoane.

Conform inițiativei, operatorii economici sau administrațiile publice locale care dețin sau gestionează plaje amenajate pentru agrement vor rezerva pentru persoanele cu dizabilități 4% din numărul total, dar nu mai puțin de 2 șezlonguri pe primul rând spre luciul apei, pe toată durata sezonului estival și vor amenaja o cale de acces către acestea,  din materiale ecologice, ușoare, astfel încât să nu existe un impact negativ asupra mediului înconjurător.“, a declarat Negoi.

Iată proiectul inițiat de senatorul constănțean:

Download (DOC, 188KB)

Sursa foto: USR

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu, despre ideea lui Barna de scoate adresa din cartea de identitate: Nu am argumentele care să susțină propunerea

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a declarat, astăzi, după ședința de Guvern, că nu a avut discuții cu vicepremierul Dan Barna, privind propunerea susținută de acesta referitoare la eliminarea adresei din cărțile de identitate.

„Nu am în acest moment argumentele care susțin o astfel de idee, nu am avut discuții cu domnul Dan Barna pe acest subiect, dar sunt deschis, vreau să ascult care sunt argumentele și vom lua o decizie, în acest moment nu știu exact care sunt argumentele pentru a elimina această informație de pe cartea de identitate din România”, a declarat Florin Cîțu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: