Connect with us

Administratie

Dumitru Caragheorghe (USR): „Prețul propus la gigacalorie, de 1.034 de lei, nu conține creșterea tarifelor la utilități. Este dat de deficiențele rețelei“

Publicat

la

Respingerea majorării prețului gigacaloriei l-a scos din sărite pe primarul Constanței, Vergil Chițac, care a spus că este posibil ca CET-ul să intre în faliment, dacă nu se acoperă în totalitate pierderile de pe rețea. Chițac și-a vărsat nervii pe partenerii de coaliție, USR, care nu au votat propunerile lor. În replică, liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, a declarat că USR a cerut păstrarea tarifului de 250 de lei la consumator și a reinvitat la dialog.

„Câtă vreme tariful de 1.034 de lei nu conține (așa a susținut primarul) creșterile preturilor la utilități… nu vedem de ce trebuie să suporte consumatorii o creștere pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani. La tariful de 1.034 de lei, subvenția trebuia să fie de 784 de lei. Pe măsura recepționării lucrărilor la infrastructura (investițiile în curs) tariful standard urmează să scadă, deci și subvențiile se vor diminua existând posibilitatea transferului de la un an la altul a unor valori peste plafon admis până la rezolvarea problemei.

Nu există nicio logică în tot acest demers pentru creșterea tarifului la consumatori după cum nu există nicio logică nici în ceea ce privește “refuzul” de a subvenționa 784 de lei și se propune subvenționarea a 734 de lei.“, a spus Caragherghe.

Cu alte cuvinte, USR-istul spune că Primăria putea cu ușurință să suporte toată subvenția de la 250 de lei la 1.034 de lei.

Mai mult, liderul consilierilor USR spune că prețul propuse de primar, 1.034 de lei,  nu conține creșterea preturilor la utilități și este dat de deficiențele rețelei, adică toate pierderile pe rețea.

De altfel, și primarul Chițac a recunoscut în ședința CLM că prețul gigacaloriei se mărește pentru a putea acoperi pierderile pe rețea și pentru ca CET să nu intre în famiment. Asta în condițiile în care, inițial, el spunea că majorarea prețului gigacaloriei crește influențată de costul materiei prime și al pierderilor și că acesta trebuie să acopere costurile reale ale serviciilor prestate.

Citește și:

Lovitură pentru Chițac: majorarea gigacaloriei, RESPINSĂ în Consiliul Local

Comments

comments

Administratie

Poarta Albă. Dispensarul și grădinița intră în reabilitare

Publicat

la data de

Scris de

Aleșii locali din comuna Poarta Albă au adoptat, la ultima ședință ordinară a Consiliului Local, două proiecte importante pentru comunitate. Acestea vizează eficientizarea energetică a două imobile: dispensarul uman și grădinița din satul Nazarcea. În cazul dispensarului vorbim de aproape 2,3 milioane de lei (cu TVA) pentru o clădire cu o suprafață desfășurată de peste 350 de mp și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 372 de mp. Proiectul este realizat în cadrul programului „Eficiență energetică în clădiri publice” derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Și proiectul eficientizării grădiniței din Nazarcea va fi realizat grație aceluiași program. Aici este vorba despre un proiect cu o valoare de aproape 2,3 milioane de lei (fără TVA) și o suprafață desfășurată propusă după termoizolare de 355 de mp.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”. Dezbatere despre problemele din comună

Publicat

la data de

Scris de

Absenteismul copiilor de la școală, lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile, și necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar sunt doar câteva dintre problemele care au fost discutate de autoritățile locale din comuna Castelu în cadrul întâlnirii Grupului de Acțiune Locală.

„La întâlnirea cu Grupul de Acțiune Locală de săptămâna trecută am pus pe masă câteva dintre cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm la Castelu. Accesul copiilor la școală și la servicii medicale sunt două dintre prioritățile proiectului nostru. Am discutat despre cazuri concrete ca să găsim soluții pentru absenteismul copiilor sau pentru lipsa documentelor de identitate, care îngreunează accesul familiilor la toate serviciile; despre necesitatea angajării unui nou asistent medical comunitar.

Toți participanții au fost de acord să ne unim forțele pentru a transforma în realitate centrul comunitar care ar aduce atâtea beneficii locuitorilor din Castelu.

Ne bucurăm că aceste întâlniri devin parte din rutina de lucru pentru rezolvarea problemelor identificate la firul ierbii și, astfel, mai punem o cărămidă la asigurarea sustenabilității intervențiilor.

Alături de reprezentanții Reality Check, la discuții au participat de la Primăria Castelu: Nicolae Anghel – primar, Antoneta Prodan – viceprimar, Mariana Niculache și Madalina Ursache – referenți sociali, Marcela Ciuraru – ofițer evidența populației;

de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu: Marin Anamaria – director, Mihaela Mircea – director adjunct, Mariana Musat – responsabil grădiniță (și consilier local); de la Asociația Pe Stop: Irina Vasilescu, președinte.

„Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.“, spun reprezentanții Asociației Reality Check.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța vrea să cheltuiască aproape 350.000 de lei pentru artificiile de Revelion

Publicat

la data de

Scris de

După ce va cheltui 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Sărbători, Primăria Constanța va sparge alți 293.575 de lei fără TVA, 349.354.25 de lei cu TVA, pentru servicii pirotehnice în noaptea de Revelion. Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8.12.2021, ora 11:00.

Citește și:

Chițac vrea să spargă 1,3 milioane de euro pentru iluminatul festiv de Crăciun

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: