Connect with us

Administratie

Dumitru Caragheorghe (USR): „Prețul propus la gigacalorie, de 1.034 de lei, nu conține creșterea tarifelor la utilități. Este dat de deficiențele rețelei“

Published

on

Respingerea majorării prețului gigacaloriei l-a scos din sărite pe primarul Constanței, Vergil Chițac, care a spus că este posibil ca CET-ul să intre în faliment, dacă nu se acoperă în totalitate pierderile de pe rețea. Chițac și-a vărsat nervii pe partenerii de coaliție, USR, care nu au votat propunerile lor. În replică, liderul consilierilor locali ai USR, Dumitru Caragheorghe, a declarat că USR a cerut păstrarea tarifului de 250 de lei la consumator și a reinvitat la dialog.

„Câtă vreme tariful de 1.034 de lei nu conține (așa a susținut primarul) creșterile preturilor la utilități… nu vedem de ce trebuie să suporte consumatorii o creștere pentru mizeriile ascunse sub covor în ultimii ani. La tariful de 1.034 de lei, subvenția trebuia să fie de 784 de lei. Pe măsura recepționării lucrărilor la infrastructura (investițiile în curs) tariful standard urmează să scadă, deci și subvențiile se vor diminua existând posibilitatea transferului de la un an la altul a unor valori peste plafon admis până la rezolvarea problemei.

Nu există nicio logică în tot acest demers pentru creșterea tarifului la consumatori după cum nu există nicio logică nici în ceea ce privește “refuzul” de a subvenționa 784 de lei și se propune subvenționarea a 734 de lei.“, a spus Caragherghe.

Cu alte cuvinte, USR-istul spune că Primăria putea cu ușurință să suporte toată subvenția de la 250 de lei la 1.034 de lei.

Mai mult, liderul consilierilor USR spune că prețul propuse de primar, 1.034 de lei,  nu conține creșterea preturilor la utilități și este dat de deficiențele rețelei, adică toate pierderile pe rețea.

De altfel, și primarul Chițac a recunoscut în ședința CLM că prețul gigacaloriei se mărește pentru a putea acoperi pierderile pe rețea și pentru ca CET să nu intre în famiment. Asta în condițiile în care, inițial, el spunea că majorarea prețului gigacaloriei crește influențată de costul materiei prime și al pierderilor și că acesta trebuie să acopere costurile reale ale serviciilor prestate.

Citește și:

Lovitură pentru Chițac: majorarea gigacaloriei, RESPINSĂ în Consiliul Local

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta