Connect with us

Politica

Dumitru Moinescu, pus la zid în PNL Constanța: “Comportamentul este mizerabil, fără control!” Vezi cine declară asta!

Publicat

la

Municipiul Medgidia a fost, fără îndoială, lupta supramă a liberalilor pentru șefia administrației locale și nu de ieri, de azi, de mulți ani… Tot de mulți ani mocnește și un scandal între un fost primar de Medgidia, Dumitru Moinescu și actualul președinte al PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.

Duminică, în cadrul ședinței pe care liberalii au avut-o în prezența liberalilor de la București, respectiv a președintelui interimar, Raluca Turcan, și a secretarului general Cristian Bușoi, Gheorghe Dragomir a transmis, din spatele ușilor închise, unuia dintre colegi că este “tolerat”, semn că ar fi cazul să-și vadă de treabă și să tacă! Astăzi, Dragomir a declarat pentru “Ordinea.ro” că cel căruia i-a transmis mesajul auzit din holul sediului de partid este Dumitru Moinescu. Motivele sale au la bază, “comportamentul mizerabil, fără control” al colegului Moinescu. “Ați auzit bine când am transmis cuiva că este tolerat și mesajul meu îl privea pe Dumitru Moinescu. Are prostul obicei de a critica fără fundament orice se petrece în partid și nu am făcut altceva decât să îi amintesc faptul că aruncă mizerii, nu participă la consolidarea PNL și nu trebuie să vă amintesc eu faptul că același Moinescu a fost împotriva candidatului nostru de la alegerile locale de anul trecut din municipiul Medgidia, iar la partid vine doar când are chef de scandal”, a declarat liderul PNL Constanța pentru ziarul nostru. Și asta nu e tot, Dragomir ne spune că supărarea lui Moinescu ar fi una personală, nicidecum politică. “Supărările lui Moinescu sunt vechi, de 9 ani, atunci când eu am preluat organizația de la Medgidia și el nu a mai câștigat alegerile de acolo și toată activitatea profesională a transformat-o într-o răfuială personală. Spune mereu că lui nu i se ia cotizația la partid, pe care e bine de știut că nu a plătit-o de mai bine de un an, însă AEP nu ne permite să strângem banii de la colegi pe borderou deoarece suntem pasibili de amenzi, dar el nici nu își dă interesul. Dacă îl întrebi, atunci spune că nu îi cere nimeni banii și că vechii pedeliști nu sunt agreați în partid, ceea ce nu este adevărat. Moinescu s-a comportat mizerabil și duminică, la întâlnirea cu liderii de la centru ai PNL, este un om fără control și este bine de știut pentru toată lumea că noi nu ne jucăm”, ne-a mai spus Dragomir.

Contactat telefonic pentru a comenta aceste acuzații, Dumitru Moinescu a fost surprins că lucrurile încep să se spele în public și ne-a declarant scurt: “Tipul acesta de declarații îl caracterizează pe Dragomir. De altfel, putem să descoperim personajul politic Gheorghe Dragomir în aceste vorbe”.

Comments

comments

Politica

Ciolacu: Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet; creşterea economică nu se regăseşte în buzunarul oamenilor

Publicat

la data de

Scris de

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, că deşi România are “creşterea economică cea mai mare din Europa”, aceasta nu se regăseşte în buzunarele oamenilor, prin urmare, guvernul va trebui să vină cu un nou pachet social.

“Ştiţi foarte bine că de când am intrat la guvernare am venit cu un pachet social în ianuarie, acum s-a venit cu acest pachet, Sprijin pentru România, din care 60% a fost în direcţia economică, cum este şi corect, şi vedem creşterea economică cea mai mare din Europa. Cu alte cuvinte, guvernul a luat deciziile cele mai bune în contextul actual. Că această creştere economică nu se regăseşte în buzunarele oamenilor este cu totul altceva şi nu pe toate palierele economice. Şi cu alte cuvinte, din nou guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile, această luptă, mai ales a celor cu venituri mici şi clasa medie, această luptă cu creşterea preţurilor’, a spus Ciolacu la România TV.

Acesta a precizat că trebuie avuţi în vedere în special cei cu venituri mici şi mijlocii, “ca oamenii să poată suporta această inflaţie”.

“Eu cred că vom veni cât mai curând cu acest nou pachet (…). Important e ca deciziile pe care le iei să fie şi eficiente (…), nu trebuie să reacţionezi la emoţie şi nu trebuie să intervii în mod brutal în sistemul economic. Aceste lucruri trebuie să le iei după ce ai stat de vorbă cu toţi partenerii sociali, cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Remus Negoi: „PSD vrea cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor“

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că PSD continuă să împingă ideea de cotă progresivă la impozitare pentru a lua mai mulți bani din portofelele românilor. Parlamentul constănțean afirmă că această cota unică de impozitare, procentual egală pentru toți salariații, a adus beneficii și pentru cetățeni și pentru stat:

„A simplificat colectarea și a scos la lumină o bună parte din economia gri și a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative. Dezavantajele introducerii impozitării progresive, dorite de PSD și PNL, sunt:

o creștere de taxe și o sărăcire a clasei de mijloc din România;

împinge înapoi în economia gri și neagră foarte multe afaceri;

descurajează oamenii să își declare veniturile din mai multe surse, scade astfel încasările statului şi adâncește criza economică;

îi determină pe profesionişti să plece în străinătate,  în condițiile în care România deja importă forță de muncă, 100.000 de muncitori străini numai anul acesta.

Introducerea cotei progresive de către Coaliția sărăciei înseamnă o modificare masivă în politica fiscală. PSD și PNL vor motiva că avem taxe mici comparativ cu UE. MINCIUNĂ – România are taxe mari, doar că are colectare mică. Iar asta se întâmplă tocmai din cauza taxelor mari. Singura măsură care trebuie aplicată urgent la sistemul actual de impozitare este Zero Taxe pe echivalentul salariului minim (www.zerotaxe.ro). Adică un salariu de minim 2.550 lei în mână pentru toți românii care muncesc!“, spune Negoi.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Liderul PSD, atac dur la adresa PNL și USR: La toate lucrurile majore, PSD intervine și rezolvă problema (…) Restul este can can

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a ținut să transmită o săgeată către PNL și USR, arătând faptul că, deși au existat și alte majorități în România, la toate proiectele majore a fost nevoie ca PSD să intervină și să ”rezolve problema”. Ciolacu a făcut declarațiile în contextul adoptării Legii offshore, în Camera Deputaților.

”Nu vreau să mă refer la trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat, dar ați avut o majoritate în Parlament pentru a trece această lege și nu ați făcut-o. Îmi pare rău, dar pentru lucrurile majore care se întâmplă în România, PSD trebuie să intervină mereu și să rezolve problema. În momentul în care România va exploata prima moleculă de gaz din Marea Neagră va deveni un important jucător regional. Restul este can can”, a spus Marcel Ciolacu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: