Connect with us

Actual

După 12 ediții, Aeromania 2019 NU va mai avea loc. Vezi ce spun organizatorii de la Tuzla

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Cel mai spectaculos airshow privat – Aeromania, desfășurat în ultimii 12 ani în fiecare vară la Tuzla, nu va mai fi organizat în 2019, conform anunțului făcut de Asociația Regională pentru Promovarea Aviației și Regional Air Services. ARPA și RAS au comunicat partenerilor și publicului că anul acesta se vor orienta către acțiuni de promovare convenționale.

De ce nu mai organizăm Aeromania în 2019? Succesul de public nu îi lipsește. Indiferent de asta însă, sponsorizările se obțin greu și, totodată, este foarte complicat să explici publicului de ce este necesar un bilet de intrare – după ce, timp de mai bine de un deceniu, accesul a fost gratuit. E foarte costisitor să organizezi un eveniment de acest fel exclusiv din surse private, fără niciun fel de sprijin din partea autorităților locale. Câți au mai reușit?

Aeromania s-a bucurat de o expunere mediatică puternic susținută atât de presa locală, națională, cât și de cea internațională și de un număr impresionant de simpatizanți. Dar nu de sprijinul autorităților.

Compania care susține mitingul, Regional Air Services, nu a alocat bugete pentru campanii de PR plătite, ci a orientat toate resursele financiare și de personal către acest eveniment, pentru încurajarea celor pasionați de aviație, pentru susținerea unei culturi aeronautice. Nu cunosc alte companii și organizații care să își cheltuie resursele proprii în felul acesta. Nu știu dacă mai există.”, a precizat Cristina Mitchievici, Event Manager.

La rândul său, managerul Adrian Vasilache a precizat:

”Am concluzionat, împreună cu echipa mea, că avem nevoie de o pauză, de un an în care să analizăm evoluția și oportunitatea evenimentului și să regândim modul de organizare. Acest an este necesar și pentru proiectele noastre interne de dezvoltare: aeroportul Tuzla va face obiectul unor lucrări de modernizare care solicită multă resursă umană și financiară.”– Adrian Vasilache, Managing Partner Regional Air Services.  

”Douăsprezece ediții de spectacol aerian fără nici un incident reprezintă o performanță de care suntem mândri. Sunt piloți care au zburat la toate edițiile, precum Iacării acrobați sau care chiar au debutat aici, sunt piloți care au descoperit Aeromania pe parcurs și au revenit de fiecare dată; sunt și piloți care, între timp, au plecat dintre noi. Sunt mândru și nostalgic. Îmi place să cred că ceva din ceea ce am făcut a sădit un pic de pasiune pentru aviație în colegii mei mai tineri și că aceasta nu se va pierde doar prin absența unei ediții a acestui miting.” – a precizat Mugurel Toma, Air Boss.

Fiecare dintre cele 12 ediții de până acum s-a bucurat, pe lângă susținerea publicului, de sprijinul și implicarea a zeci de parteneri și sponsori, în fiecare an fiind semnate noi contracte de colaborare. Cu toate acestea, sunt câteva persoane și instituții care ocupă un loc special în această istorie și care au contribuit într-un mod remarcabil la buna desfășurare a evenimentului. Printre aceștia sunt: Iacării Acrobați, echipa Prima TV, Adevărul Holding, ROCK FM, Mihai Mărgineanu, organizațiile Suntem România și SARS, echipa Universității Al. Ioan Cuza din Iași – coordonată de prodecanul Facultății de Geografie și Geologie – Mihai Bulai, Nikon, Retromobil, UMO Serv, Alka, Ana Hotels, Radio Constanța și Radio Vacanța, Casa de bijuterii Micri, Diana Slav, Oana și Andrei Stupariu și alții.

Aeromania este o absență pe care cu siguranță publicul o va resimți, însă politica deschisă a Aeroportului Tuzla va continua prin organizarea de evenimente și acțiuni (Zile ale Porților deschise, Ziua Europeană a Elicopterelor – pe 30 iunie, Școala Altfel care aduce anual peste 2.000 de copii la aeroport etc), prin disponibilitatea pentru colaborări cu companii și instituții (evenimente, teambuilding-uri, conferințe etc) și prin serviciile pe care Aeroportul Tuzla le pune la dispoziția publicului cu profesionalism (zboruri de agrement, cursuri specializate etc).

În prezent este în evaluare posibilitatea de a organiza un Airport Film Festival – o săptămână a filmului de aviație, cu proiecții în aer liber, cu demonstrații de zbor, lupte aeriene și misiuni de salvare și petreceri. Ideea este originalăși interesantă– pentru ca nu a mai fost organizat niciodată un eveniment cu aceasta structură – iar lansarea sa la Tuzla ar putea fi o provocare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

(Video) Cozi interminabile la o secție de votare din Amsterdam. Vezi câte ore stau românii la coadă.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Românii din întreaga Europă stau astăzi la cozi interminabile pentru a-și execita dreptul la vot. Cei mai mulți dintre ei votează atât pentru Parlamentul European, cât și pentru referendum. Mii de oameni s-au așezat la cozi încă de la primele ore ale dimineții.

Sunt cozi de cel puțin un km la Londra. La Paris se așteaptă cel puțin două ore până în fața cabinei de vot, iar situația este similară și la Viena.

Foarte mulți oameni sunt și la Hamburg, în așteptarea momentului în care vor putea vota. Nimeni nu pare deranjat de faptul că așteptarea durează cu orele.

Dar cozi interminabile, la care sunt sute de persoane sunt la Amsterdam, în Olanda. Acolo se așteaptă între 3 și 4 ore până se ajunge în fața urnei. La fel este și la Haga.

Cozi identice au existat și la alegerile prezidențiale din anul 2014, atunci când Klaus Iohannis l-a învins în turul doi pe Victor Ponta.

Imaginea de mai jos este de la o secție de votare din Hamburg.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Județul Constanța: Bărbat FOARTE beat, prins la volan.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, în jurul orei 20.30, poliţişti din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 58 de ani, din localitatea Fântânele, județul Constanța, în timp ce conducea un autoturism, în aceeași localitate, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,35 mg/l alcool în aerul pur expirat, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Sute de deținuți de la Poarta Albă vor vota. Cei mai mulți, și pentru referendum.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La ora actuală, în penitenciarul Poarta Albă și la secția deschisă de la Valu lui Traian sunt închiși 970 de deținuți. Cei mai mulți dintre ei au decis să voteze numai că procesul electoral nu a început încă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității, Andreea Brescan, sunt 902 deținuți cu drept de vot. Dintre aceștia, 748 au ales să voteze pentru alegerile europarlamentare, iar 705 vor vota și pentru referendum.

3 secții de votare sunt la penitenciar: două dintre ele, la Poarta Albă (una pentru zona în care sunt închiși bărbații, iar cealaltă pentru cea în care se află femeile), iar una la Valu lui Traian.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: