Connect with us

Actual

După 12 ediții, Aeromania 2019 NU va mai avea loc. Vezi ce spun organizatorii de la Tuzla

Maria Ionescu

Publicat

la

Cel mai spectaculos airshow privat – Aeromania, desfășurat în ultimii 12 ani în fiecare vară la Tuzla, nu va mai fi organizat în 2019, conform anunțului făcut de Asociația Regională pentru Promovarea Aviației și Regional Air Services. ARPA și RAS au comunicat partenerilor și publicului că anul acesta se vor orienta către acțiuni de promovare convenționale.

De ce nu mai organizăm Aeromania în 2019? Succesul de public nu îi lipsește. Indiferent de asta însă, sponsorizările se obțin greu și, totodată, este foarte complicat să explici publicului de ce este necesar un bilet de intrare – după ce, timp de mai bine de un deceniu, accesul a fost gratuit. E foarte costisitor să organizezi un eveniment de acest fel exclusiv din surse private, fără niciun fel de sprijin din partea autorităților locale. Câți au mai reușit?

Aeromania s-a bucurat de o expunere mediatică puternic susținută atât de presa locală, națională, cât și de cea internațională și de un număr impresionant de simpatizanți. Dar nu de sprijinul autorităților.

Compania care susține mitingul, Regional Air Services, nu a alocat bugete pentru campanii de PR plătite, ci a orientat toate resursele financiare și de personal către acest eveniment, pentru încurajarea celor pasionați de aviație, pentru susținerea unei culturi aeronautice. Nu cunosc alte companii și organizații care să își cheltuie resursele proprii în felul acesta. Nu știu dacă mai există.”, a precizat Cristina Mitchievici, Event Manager.

La rândul său, managerul Adrian Vasilache a precizat:

”Am concluzionat, împreună cu echipa mea, că avem nevoie de o pauză, de un an în care să analizăm evoluția și oportunitatea evenimentului și să regândim modul de organizare. Acest an este necesar și pentru proiectele noastre interne de dezvoltare: aeroportul Tuzla va face obiectul unor lucrări de modernizare care solicită multă resursă umană și financiară.”– Adrian Vasilache, Managing Partner Regional Air Services.  

”Douăsprezece ediții de spectacol aerian fără nici un incident reprezintă o performanță de care suntem mândri. Sunt piloți care au zburat la toate edițiile, precum Iacării acrobați sau care chiar au debutat aici, sunt piloți care au descoperit Aeromania pe parcurs și au revenit de fiecare dată; sunt și piloți care, între timp, au plecat dintre noi. Sunt mândru și nostalgic. Îmi place să cred că ceva din ceea ce am făcut a sădit un pic de pasiune pentru aviație în colegii mei mai tineri și că aceasta nu se va pierde doar prin absența unei ediții a acestui miting.” – a precizat Mugurel Toma, Air Boss.

Fiecare dintre cele 12 ediții de până acum s-a bucurat, pe lângă susținerea publicului, de sprijinul și implicarea a zeci de parteneri și sponsori, în fiecare an fiind semnate noi contracte de colaborare. Cu toate acestea, sunt câteva persoane și instituții care ocupă un loc special în această istorie și care au contribuit într-un mod remarcabil la buna desfășurare a evenimentului. Printre aceștia sunt: Iacării Acrobați, echipa Prima TV, Adevărul Holding, ROCK FM, Mihai Mărgineanu, organizațiile Suntem România și SARS, echipa Universității Al. Ioan Cuza din Iași – coordonată de prodecanul Facultății de Geografie și Geologie – Mihai Bulai, Nikon, Retromobil, UMO Serv, Alka, Ana Hotels, Radio Constanța și Radio Vacanța, Casa de bijuterii Micri, Diana Slav, Oana și Andrei Stupariu și alții.

Aeromania este o absență pe care cu siguranță publicul o va resimți, însă politica deschisă a Aeroportului Tuzla va continua prin organizarea de evenimente și acțiuni (Zile ale Porților deschise, Ziua Europeană a Elicopterelor – pe 30 iunie, Școala Altfel care aduce anual peste 2.000 de copii la aeroport etc), prin disponibilitatea pentru colaborări cu companii și instituții (evenimente, teambuilding-uri, conferințe etc) și prin serviciile pe care Aeroportul Tuzla le pune la dispoziția publicului cu profesionalism (zboruri de agrement, cursuri specializate etc).

În prezent este în evaluare posibilitatea de a organiza un Airport Film Festival – o săptămână a filmului de aviație, cu proiecții în aer liber, cu demonstrații de zbor, lupte aeriene și misiuni de salvare și petreceri. Ideea este originalăși interesantă– pentru ca nu a mai fost organizat niciodată un eveniment cu aceasta structură – iar lansarea sa la Tuzla ar putea fi o provocare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Avarie CET. Vezi unde nu este apă caldă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanţa S.A. (CET Palas) a comunicat în data de 21.08.2019 că înregistrează o avarie pe reţeaua care alimentează cu energie termică primară punctul termic nr. 24. În consecinţă, în lipsa agentului termic primar nu se poate asigura distribuția apei calde de consum în perimetrul străzilor: str. Timișana, str. Ion Vodă, str. Petru Vulcan, str. Ion Adam.

Până la remedierea avariei de către Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) nu se pot asigura consumatorilor serviciile de termoficare.

Pentru relaţii suplimentare vă rugăm să apelaţi la numărul de telefon 0241.585.300 de la Dispeceratul Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas).

Informaţia este comunicată de RADET care cere scuze consumatorilor săi pentru acest disconfort!

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în localitatea Lumina între 3 autoturisme

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în localitatea Lumina a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate 3 autoturisme.

Din primele date, în accidentul rutier, produs pe fondul nepăstrării unei distanțe de siguranță, unul dintre conducătorii auto, un bărbat, de 27 de ani,  a fost transportat la spital, cu răni ușoare.

În aceste momente, polițiștii rutieri efectuează cercetarea la fața locului.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Sute de rechizite școlare contrafăcute, descoperite în Portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi,  20 august a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Brașov.

În urma controlului, poliţiştii au descoperit 290 de penare și 400 de ghiozdane, purtând însemnul unei mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, în valoare aproximativ 90.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: