Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

După aproape trei săptămâni de la accidentul dintre Mangalia și 2 Mai, Monica Macovei nu a fost încă audiată

Published

on

Ancheta demarată după accidentul rutier care a avut loc între localitățile Mangalia și 2 Mai în data de 8 octombrie, în care a fost implicată Monica Macovei, fost ministru al Justiției, bate pasul pe loc. Se pare că nici ea, nici motociclistul grav rănit nu au fost audiați. Bărbatul este în continuare internat în Spitalul Floreasca din Capitală.

Potrivit jurnaliștilor evz.ro, care citează surse judiciare, motociclistul și-a revenit și a fost mutat pe secție.  Așadar, poate fi deja audiat de către anchetatori.

FACIAS cere explicații IPJ Constanța și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a cerut explicații IPJ Constanța și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în cazul accidentului de circulație în care a fost implicat fostul ministru Monica Macovei.

FACIAS a adresat, oficial, o serie de întrebări fiecărei instituții.

Parchetului i s-a cerut să răspundă dacă:

  1.  Ați fost sesizați de organele de poliție cu privire la accidentul de circulație produs de dna. Monica Macovei pe ruta DN 39, între Mangalia – 2 Mai, la data de 08.10.2022?
  2. Procurorul de caz a cerut examinarea medico-legală a victimei și numărul estimativ de îngrijiri medicale?
  3. Victima a formulat plângere prealabilă până în prezent? A fost începută urmărirea penală in rem față de fapta săvârșită de numita Monica Macovei?
  4. Până în prezent a fost audiată dna. Monica Macovei?

Către IPJ Constanța au fost adresate următoarele întrebări:

  1. Urmare a cercetărilor de la locul accidentului de circulație produs de dna. Monica Macovei pe ruta DN 39, între Mangalia – 2 Mai, la data de 08.10.2022, evenimentul rutier a fost consecința săvârșirii altei infracțiuni precum conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau în perioada în care permisul de conducere era suspendat, retras sau anulat etc.?
  2. Organul de constatare a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel cu privire la fapta săvârșită la data de 08.10.2022 de către dna. Monica Macovei?
  3. Organul de constatare a cerut sau nu medicului legist numărul estimat de îngrijiri medicale de care are nevoie victima accidentului?
  4. Care este starea victimei? Îi permite starea de sănătate să dea declarații și să sesizeze organele de urmărire penală?
  5. A fost consemnată declarația făptuitoarei Monica Macovei în procesul verbal de constatare întocmit la fața locului sau s-a prevalat de dreptul la tăcere?

Anterior, FACIAS a solicitat Poliției și Parchetului să cerceteze corect accidentul provocat de fostul ministru al Justiției, Monica Macovei și să nu se lase influențate de funcțiile deținute în trecut și de relațiile pe care aceasta le mai are în instituțiile statului.

Precizăm că FACIAS este o organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică, partener strategic al Consiliului Europei și al Comisiei Europene prin Asociația Europeană pentru Democrație Locală (ALDA), înființată în anul 2008 este specializată în activități de advocacy în domeniul drepturilor omului.

”În principal, preocuparea și demersurile noastre vizează apărarea cetățenilor împotriva abuzurilor statului și acționăm în calitate de membru al CIVICUS (World Alliance for Citizen Participațion) și al FRA (Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale).”, se menționează pe pagina oficială a organizației.

Accident

Precizăm faptul că Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost implicată într-un accident rutier, pe data de 8 octombrie, în jurul orei 13.15. Aflată la volanul unui autoturism Sukuzi, ea a lovit un motociclist în vârstă de 56 de ani, care a fost grav rănit. Imediat după impact, motocicleta a luat foc, iar flăcările au fost stinse de pompierii de la ISU Constanța.

Victima a fost transportată în stare gravă la spitalul județean Constanța. După câteva zile, bărbatul a fost transferat la spitalul Floreasca din Capitală, conștient și cooperant.

Singura postare pe care făcut-o Monica Macovei în urma acestui grav accident rutier este din data de 8 octombrie.

”Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin în aripa stângă a mașinii, moment în care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart. Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul să își revină, de câteva ore încerc să obțin informații despre starea lui.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions