Connect with us

Actual

După ce a sugerat că sunt mizerabili, Chițac a făcut armistițiu cu artiștii plastici

Published

on

Zarvă mare în rândul Uniunii Artiștilor Plastici din Constanța după ce primarul Chițac a inițiat un proiect prin care dorea să le retragă dreptul de folosință constituit de municipalitate în favoarea UAP, filiala Constanța, asupra unui număr de trei imobile/spații care au servit până acum ca sedii ale Uniunii și/sau ca ateliere de creație. Primăria și-a justificat actul său spunând că vrea să le reabiliteze. Pentru a întări ideea, Primăria a trimis un comunicat de presă prin care sugera că dorește evacuarea artiștilor plastici din cele trei imobile pentru că sunt deteriorate și insalubre, iar terenurile neîngrijite. ”Primăria Municipiului Constanța are obligația de a îngriji bunurile care aparțin comunității și de a lua cele mai bune măsuri pentru a le pune în siguranță. Dacă acestea ajung într-o stare avansată de degradare, municipalitatea trebuie să intervină cu promptitudine…” – se arată în comunicat. Mai mult, autoritatea locală a „ilustrat“ comunicatul cu mai multe poze făcute în locuri izolate și care sunt de departe de a prezentat adevărul.

Nervoși că Primăria denaturează lucrurile doar pentru a-și justifica intenția de a-i da afară, artiștii din Constanța a chemat conducerea centrală a Uniunii și a pregătit pentru astăzi un protest amplu în care urma să fie făcute publice o serie de informații cu privire la adevăratele intenții ale conducerii Primăriei.

Numai că, ținând seama de semnalele consilierilor USR și PSD privind un vot negativ în acest caz, primarul Chițac s-a speriat de amploarea scandalului și i-a chemat pe șefii de la centru al Uniunii Artiștilor Plastici. În câteva minute de discuții, Chițac a reușit să îi îmbrobodească pe artiști și să le promită (doar pe vorbe, nu și pe hârtie) marea cu sarea.

„Pentru a pune stop speculațiilor am convenit cu reprezentanții UAP să reformulăm textul proiectului de hotărâre și să-l supunem votului Consiliului local cu proxima ocazie.“, a spus Chițac într-o postare pe Facebook.

Astfel că, în aceste condiții, protestul artiștilor constănțeni s-a dezumflat, iar revoluția pregătită de artiștii plastici s-a transformat într-un „laudatio“ la adresa primarului Chițac. Ba, mai mult, artiștii plastici s-au întrecut în a-i mulțumi primarului Chițac și au spus că ei cred în promisiunile edilului.

În naivitatea lor, artiștii nu au ținut seama faptul că ei au luat de bune promisiunile unui primar care a spus în campania electorală că vom circula gratuit cu mijlocele de transport în comun și că vom avea parcări la 500 de metri de locul unde ne aflăm.

Comments

comments