Politica Slide

După chioșcuri, primarul din Mangalia demolează garaje. Promite parcări și spații verzi. Îl credeți?

apr. 03, 2018 Mihaela Tîrpan

După ce săptămâna trecută a anunțat că a început demolarea chișcurilor aflate pe domeniul public al orașului, primarul din Mangalia revine cu o altă acțiune demnă de primit aprecieri. Anunță că a început acțiunea de ridicare a garajelor amplasate pe domeniul public, fără autorizație de construire.

Aceste activități sunt, dacă vreți, o perdea de fum la adevăratele probleme ale municipiului Mangalia. Oamenii reclamă lipsa proiectelor de investiții, gropile din asfalt care pun serioase probleme șoferilor. De altfel, “Ordinea.ro” a publicat săptămâna trecută o fotografie în care era ilustrată o trecere de pietoni din Mangalia plină de gropi… vopsite.

Iată dovada profesionalismului!

Groapa… vopsită din Mangalia. Cum comentați activitatea Primăriei?

Mai mult decât atât, o gravă problemă a locuitorilor din Mangalia este lipsa locurilor de muncă. Angajații de la DMHI au protestat recent în fața Ministerului Economiei și au cerut statului să se implice în criza financiară care a pus stăpânire pe companie. De asemenea, sute de oameni sunt în pericol să-și piardă locurile de muncă prin închiderea fabricii Lumotex. Cu toate astea, primarul Cristian Radu a intrat pe domeniul public să demoleze chioșcurile și garajele, iar la capitolul actviități publice organizează concerte pe bani mulți.

Revenind la marea acțiune a municipalității, primarul Cristian Radu transmite că, într-o primă etapă, sunt ridicate garajele care blochează accesul către Punctele Trafo ale Enel sau aleile pietonale din zona blocurilor de locuințe.

„Recent, am primit adresă de la Enel să ridicăm garajele amplasate lângă un Punct Trafo, în zona b-dului 1 Decembrie. De aceea, am luat decizia să ridicăm toate garajele care blochează accesul către obiectivele furnizorilor de utilități sau intrările în blocuri. Am trimis somații deținătorilor de garaje, iar unii dintre aceștia au început deja să și le ridice singuri. Acolo unde proprietarii vor refuza, ne ocupăm noi, dar pe cheltuiala acestora”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian printr-un comunicat remis redacției.

Promite parcări și spații verzi

El a mai spus că, în perioada următoare, Primăria va demara un proiect de sistematizare, care presupune, de asemenea, ridicarea garajelor și amenajarea de parcări, locuri de joacă și spații verzi.

„Documentația tehnică este aproape finalizată, urmând să parcurgem toate etapele legale, în vederea eliberării domeniului public de construcțiile fără autorizație și realizarea parcărilor de reședință pentru deținătorii de autoturisme”, a completat edilul.

Radu Cristian a subliniat că cele 1737 de garaje din Mangalia ocupă aproximativ 4 hectare de teren, pe care se vor putea amenaja aproape 3500 parcări de reședință, dar și locuri de joacă, spații verzi și alei pietonale.

„În prezent, multe garaje sunt abandonate, fiind deținute de persoane din alte localități. Unele construcții similare au fost transformate în magazii, depozite sau chiar locuințe de sezon. Anumite zone cu garaje s-au transformat în adevărate focare de infecție, un real pericol pentru sănătatea publică. De aceea, am decis eliberarea domeniului public, amenajarea parcărilor de reședință, cu plată, parcuri și locuri de joacă”, a afirmat primarul Mangaliei.

Tot în această perioadă, Primăria continuă ridicarea sau demolarea chioșcurilor și altor construcții amplasate ilegal pe domeniul public, în oraș și stațiuni.

 

Comments

comments

Mihaela Tîrpan

About The Author

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!