Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

După incendiul violent de la începutul lunii iunie, fabrica de ciment din Medgidia, amendată cu 165.000 de lei

Published

on

incendiu medgidia ciment

Urmare a incendiului produs în data de 3 iunie în incinta fabricii de ciment din Medgidia și a verificărilor realizate de Garda de Mediu Constanța, s-au aplicat două amenzi în valoare totală de 165.000 lei, în baza Legii 278/2013 privind emisiile industriale și a Legii 104/2011 privind calitatea aerului înconjurator.

Operatorul economic nu a respectat în totalitate condițiile din autorizația integrată de mediu, și anume:

  • nu a notificat producerea incendiului și nu a transmis raportul de informare în cazul poluarii accidentale;
  • nu a asigurat siguranța instalațiilor și echipamentelor pentru prevenirea incendiului;
  • nu a respectat procedurile și obligațiile referitoare la manipularea și depozitarea anvelopelor uzate, recepționate în scopul valorificarii prin coincinerare în procesul de fabricare a cimentului.

Precizăm că în urma acestui incendiu au ars circa 150 de tone de deșeuri – anvelope uzate – producându-se degajări mari de fum și emisii poluante în atmosferă.

ISU Dobrogea a emis mesaj RO-ALERT pentru protecția populației din localitățile Poarta Albă și Castelu, incendiul fiind lichidat în aproximativ două ore.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions