Connect with us

Actual

După o absenţă de 27 de ani, am putea avea turişti ruşi pe litoral

Maria Ionescu

Publicat

la data de

De doi ani de zile, Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România încearcă să convingă touropertatorii ruşi să revină în ţara noastră pentru a aduce turişti. Preşedintele Corina Martin a făcut nenumărate vizite în Rusia pentru a încerca să îi convingă să vină şi acum a reuşit. De ce a dorit neapărat să îi readucă aici este lesne de înţeles:

“Pe litoralul românesc şi în Delta Dunării nu au mai fost de 27 de ani turişti ruşi.  Acum am reuşit să organizăm primul infotrip pentru reprezentanţii Asociaţiei Touroperatorilor din Rusia. Pe data de 9 mai, vor ajunge la aeroport şi vor avea un program foarte încărcat. Din păcate, vremea nu este foarte plăcută dar asta e… “, ne-a spus Corina Martin.

Delegaţia rusă va  petrece trei nopţi pe litoralul nostru, iar programul lor va fi cât se poate de interesant. Vor face un tur al municipiului Constanţa, vor vizita Delfinariul, Piaţa Ovidiu, portul Tomis şi alte obiective interesante de aici.

În prima noapte vor fi cazaţi la hotelul Europa din Eforie, după care se vor muta la Mamaia, unde vor sta la hotelul Phoenicia Royal. La Mamaia vor vizita cinci hoteluri de 4 şi 5 stele, unde vor dori să îşi cazeze şi turiştii ce vor ajunge la noi.

După aceea, grupul se va deplasa în Delta Dunării, unde delegaţia va avea două nopţi de cazare. Şi aici vor avea un program de vizitare a zonei dar şi întâlniri, chiar şi o cină, cu ruşii lipoveni.

“Ofertele sunt diversificate, atât pentru familii, cât şi pentru cei care vin la distracţie. Suntem siguri că după acest infotrip turoperatorii ruşi vor introduce litoralul românesc şi Delta Dunării în cataloagele lor. Balkan Expres, una dintre cele mai mari agenţii turoperatoare, care a adus turişti ruşi pe litoral şi înainte de 1990, ar putea începe să trimită grupuri chiar din acest an. “, a precizat Corina Martin.

Tot ea ne-a declarat că au avut un real suport din partea Turkish Airlines pentru transportul delegaţiei ruse şi că au avut parte şi de susţinerea Ministerului Turismului.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Mii de jucării și seturi cosmetice, găsite într-un container din portul Constanța Sud Agigea

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Joi, 21 martie 2019, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container pentru o societate comercială cu sediul social în municipiul Bucureşti, au reţinut mii de produse.

Este vorba despre  2.880 seturi cosmetice – truse farduri, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca URBAN DECAY – NAKED; – 1.008 bucăţi jucării interactive din plastic (pisică vorbitoare), bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca combinată TALKING TOM;  – 2.952 bucăţi jucării din plastic, diverse (păpuşi cu accesorii, ceasuri), bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca L.O.L. Surprise !; – 500 seturi căşti fără fir cu acumulatori, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru design APPLE.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la preţ de vânzare cu amănuntul este de aproximativ 228.480 euro.

”Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/ 2013 şi a Legii nr. 344/ 2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.”, precizează Biroul de presă al Direcției Generale a Vămilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Competiție militară de volei la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de


Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” a fost gazda competiţiei de volei din cadrul concursurilor aplicativ-militare şi sportive pentru instituţiile militare de învăţământ, organizate de către Statul Major al Apărării, în perioada 14-21 martie.

Au participat opt echipe (masculin şi feminin) din instituţiile militare de învăţământ superior şi din şcolile de maiştri şi subofiţeri din Armata României. După şase zile de meciuri aprig disputate, joi 21 martie, a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor, în prezenţa contraamiralului de flotilă Daniel Căpăţînă, comandantul garnizoanei Constanţa, a comandorului Dr. Octavian Tărăbuţă, rectorul Academiei Navale şi a colonelului Cristian Pelea, şeful Biroului Educaţie Fizică Militară din Statul Major al Apărării.

Echipele de volei ale Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân” s-au clasat pe locul al IV-lea.

Competiţia este înscrisă în calendarul sportiv al anului 2019 pe Ministerul Apărării Naţionale şi va fi urmată, în luna aprilie, de concursul de judo, organizat la Sibiu şi de probele aplicativ-militare între instituţiile militare de învăţământ: patrulă, duel de foc, atletism şi nataţie, care vor fi organizate la Constanţa.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

La noapte se vor trasa marcaje rutiere pe b-dul Aurel Vlaicu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primăria municipiului Constanța, prin societatea Confort Urban, începe să traseze marcaje longitudinale și pietonale pe b-dul Aurel Vlaicu, tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la intersecția cu str. Alba Iulia până la intersecția cu DN 3C.

În această seară, începând cu ora 22.00 se va închide alternativ câte o bandă de mers, de la intersecția b-dului Aurel Vlaicu cu str. Alba Iulia, până la intersecția cu strada Nicolae Filimon.

”Participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudență și cu viteză redusă în zona în care se efectuează lucrările”, precizează Biroul de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: