Connect with us

Actual

E plin orașul de țigări de contrabandă! Azi sunt prinși, mâine iar urlă: ”Țigări avem…”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Probabil orice fumător știe că are posibilitatea de a cumpăra țigări din orice magazin abilitat pentru vânzarea lor sau de la colțul străzii. Despre ce colț al străzii vorbim se știe foarte bine. Nu există piață care să nu colcăie de vânzători de ocazie care strigă în gura mare, să poate fi auziți de orice potențial cumpărător care trece prin zonă: ”Țigări avem, țigări avem…” Când întrebi ce anume au de vânzare ți se spune că au Ashima, Marble, Compliment, Marlboro (mai rar, ce-i drept) sau alte nume de mărci mai mult sau mai puțin cunoscute. Că este o afacere profitabilă, foarte profitabilă pentru unii ”importatori” este de  notorietate. Este foarte bine cunoscut faptul că, la magazine, un pachet de țigări costă 16, 17 sau chiar 18 lei. E scump, însă fumătorilor nu le pasă foarte tare de prețul ridicat. Dacă nu au suficienți bani pentru a fuma, oamenii apelează la vânzătorii ambulanți. De la aceștia cumpără țigări mai ieftine, la 10 – 11 lei. Diferența este foarte mare, pentru mulți dintre fumători. Motiv pentru care contrabanda cu țigări continuă să fie pe val. De multe ori am scris despre tone de țigări confiscate, alteori despre cantități mult mai mici.  Iar în ultima perioadă, vorbim despre zeci sau sute de ăachete de țigări confiscate. Așa s-a întâmplat și duminică, 18 februarie. Pe la ora 11.00,  un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile, a desfăşurat o acţiune punctuală în zona Piaţa Abator din Constanţa, unde a surprins  două persoane, de 54 respectiv 63 de ani, în timp ce încercau să vândă cetăţenilor din zonă, 190  pachete de ţigări netimbrate (3.800  ţigarete), fără timbre accizabile, inscripţionate „Marble”, „Compliment” şi „Ashima”. Pe numele acestora, au fost întocmite actele de constatare pentru comiterea faptei de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 din Legea 86/2006 privind Codul vamal al României. Actele de constatare şi pachetele de ţigări vor fi predate la I.P.J. Constanţa, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice pentru continuarea cercetărilor. Așa că unii vânzători sunt prinși și amendați. Plătesc sau nu sancțiunea, insă a doua zi o iau de la capăt. ȘI va fi tot așa, până când legiuitorii vor fi capabili să ia măsuri drastice.  (Foto: Adevărul)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier la intrarea în Mamaia. Două persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu puțină vreme, la intrarea în Mamaia, în dreptul restaurantului On Plonge Junior din stațiunea Mamaia a avut loc un eveniment rutier.

La fața locului au fost solicitate echipaje ale serviciului de Ambulanță și poliției Rutiere, dat fiind faptul că este vorba despre cel puțin o persoană rănită.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit IPJ Constanța, a fost vorba despre o coliziune față-spate, respectiv un microbuz a lovit în spate un autoturism. A rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei autoturismului și a unui pasager din microbuz.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

5 mașini urmărite de autoritățile din Belgia, Franța și Austria, găsite la Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în colaborare cu polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acționat pe linia prevenirii și combaterii traficului și furturilor de autovehicule. În acest context, au fost identificate 5 autoturisme, în valoare de aproximativ 60.000 euro, urmărite de alte state membre ale Uniunii Europene.

În perioada 21-23 martie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, pe raza județului Constanța, 5 autoturisme care figurează ca urmărite  de către autoritățile străine.

Astfel, pe raza municipiului Constanța, polițiștii au identificat două autoturisme, în posesia a doi tineri în vârstă de 22 de ani, care figurează urmărite de către autoritățile din Franța, respectiv Belgia.

Alte 3 autoturisme au fost identificate pe raza județului Constanța, în posesia a 3 bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 30 de ani, care figurează urmărite de către autoritățile din Belgia (un autoturism) și Austria (2 autoturisme).

Autovehiculele, în valoare de 59.000 euro, au fost indisponibilizate și depozitate la sediul I.P.J. Constanța și la sediul Gărzii de Coastă.

Polițiștii constănțeni continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Țigări confiscate de polițiștii locali din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de vineri, polițiștii locali din Constanța au acționat în apropierea piețelor agroalimentare Grivița și Tomis 3, pe linia prevenirii și depistării comercializării de produse din tutun fără timbru legal.

În timpul desfășurării acestei activități tematice polițiștii locali au legitimat 10 persoane despre care existau indicii temeinice că ar comercializa ilicit țigări netimbrate, susceptibile a fi produse de contrabanda și care necesită plasarea sub regim vamal.

De asemenea, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării 68 pachete cu țigarete fără timbru accizabil și au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.000 lei, în baza Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite.

”Activități similare se vor derula în mod sistematic,în scopul prevenirii și combaterii comerțului stradal neautorizat.Directia Generală Poliția Locală Constanța recomandă cetățenilor să nu cumpere astfel de produse de la comercianții ambulanți și să sesizeze direct aceste fapte de natură antisocială la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142 ( whatsapp). Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță!”, precizează Biroul de presă al Direcției Poliției Locale Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: