Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Actual

Echipajul unei nave care a sosit în Portul Constanța a intrat în grevă pentru neplata salariilor

Published

on

nava argo

Echipajului unei nave care a sosit la Constanța încărcată cu 1.000 de tone de grâu este în grevă pentru neplata salariilor.

Echipajului navei Argo sub pavilion Germania, format din 5 membri, toți din Ucraina, au declarat grevă pentru neplata salariilor de mai multe luni.  Suma salariilor neachitate depășește 29.000 de Euro.

Nava a încărcat din Novi Sad.  Un membru al echipajului a declarat că familia lui trece prim momente groaznice, nu are bani pentru a-și procura cele necesare și s-a împrumutat pentru a supraviețui. Acum trebuie să achite împrumuturile.

Agentul din portul Constanța, totodată și Broker, așteaptă marfa încărcată pe aceasta navă cu maximă urgență.

Advertisement

Amatorul a fost contactat de ITF. Acesta a spus că încearcă să negocieze cu echipajul pentru a introduce nava la descărcare. ”Referitor la plata salariilor restante, armatorul a spus că aceste timpuri sunt foarte dificile pentru a plăti salariile angajaților.”, a preczat Adrian Mihălcioiu, președinte al Sindicatului Liber al Navigatorilor.

ITF atrage atenția că, în ultima perioadă, în portul Constanța se înregistrează destul de multe nave maritime dar în special fluviale care nu satisfac standardele acceptate, echipajele sunt practic părăsite pe nave, în frig, fără apa și alimente și cu salarii neachitate de luni de zile.

Nava Argo aparține societății Saduni Cargo Ship doo și transportă cereale pentru un charter important din domeniul agriculturii.

Marinarii fluviali au probleme serioase în acest sector și pe cale de consecință, nivelul de calitate a scăzut drastic în această industrie.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions