Connect with us

Actual

Ecologizarea plajei de la Năvodari se face cu … încetinitorul. Primăria explică!

Maria Ionescu

Publicat

la

La finele săptămânii trecute, reprezentanții ABADL s-au întâlnit cu operatorii de   plajă care au încheiat contracte de închiriere în urma licitației publice a sectorului de plajă Năvodari II. Potrivit purtătorului de cuvînt, Marieta Iorga, la această întâlnire au fost prezentate şi dezbătute prevederile contractuale şi obligaţiile legale ce decurg din exploatarea plajelor.  Specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea – Litoral  au solicitat utilizatorilor de plajă puncte de vedere şi implicarea activă în elaborarea  proiectului de actualizare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru plajele aferente Unităţii Administrativ Teritoriale Năvodari. Agenţii economici au anunţat că au început demersurile înfiinţării unei Asociaţii a Utilizatorilor de Plajă pentru zona Năvodari ce urmează să facă propuneri legislative, să-i reprezinte în realaţia cu Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral şi cu celelate instituţii publice.

Gardul înalt de 60 cm împiedică alimentarea bech-barurilor

Referitor la întrebările legate de partea de utilităţii operatorii de plajă au fost înştiinţaţi că potrivit legii 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă “autorităţile administraţiei publice locale pe a căror raza teritorială se află plajele cu destinaţie turistică au obligaţia să asigure lucrările de canalizare şi alimentare cu apă  până în zona limitrofă plajei cu destinaţie turistică”. De asemenea, operatorii de plajă au mai ridicat problema gardului de beton înalt de aproximativ 60 de cm care a fost ridicat odată cu realizarea promenadei de către primăria Năvodari, printr-un proiect european, iar accesul turiştilor către plajă se face la distanţe foarte mari cu trepte improvizate, ce nu permit accesul persoanelor cu dizabilități. Mai mult decât atât şi accesul utilajelor pentru ecologizare, ridicarea deşeurilor, alimentarea beach –barurilor etc. este îngreunat.

 Primaria are opinii clare!

Am încercat să luăm legătura cu primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, pentru a ne furniza niște informații vizavi de declarațiile operatorilor de plajă. L-am găsit, din nou, extrem de ocupat. La numărul de telefon mobil nu a răspuns, iar la secretariat am explicat despre ce anume dorim să discutăm cu edilul. Ne-a transmis, însă, să luăm legătura cu angajatul Primăriei Adi Constantin, din cadrul compartimentului Achiziții Publice. Management Programe, care ne-a declarat: ”Noi nu facem investiții la foc automat. Se poate căra marfă pe promenadă, are doar șase metri lățime, iar ei procedau și înainte tot așa. Este o falsă problemă și mi se par neavenite aceste discuții. La ora actuală sunt 10 treceri intrânduri prin zid, de asemenea sunt 10 pasarele, ambele făcute de Primăria Năvodari. În plus, mai sunt vreo 10-15 pasarele făcute de riverani, iar săptămâna viitoare vom mai monta noi, de la primărie, încă 10 pasarele. Așa că, vă dați seama că discutăm despre o distanță de 4,25 km, cât are această promenadă, pe care sunt foarte multe posibilități de trecere.”, ne-a declarat Adi Constantin. Potrivit Gazetei de Năvodari, la acest moment se reglementează circulația lângă promenada Năvodari, cu sens unic pentru a avea  parcari și pentru a fluidiza circulația, în special pe timpul week-end-ului, când traficul este foarte aglomerat. Deși nu este asfaltat, este piatră, trebuie respectate regulile pentru ca turiștii să aibă acces pe drumurile ce duc spre mare. De la Digul de Sud până la Strada Hanului (Hanul Piraților), drumul de lângă promenadă se va transforma în sector de drum cu sens unic. Parcarea autovehiculelor va fi laterală, paralelă cu axul drumului. Semnele se vor pune încă de la strada principală și pe căile de acces spre plaja Mării Negre, cu semnul „ Obligatoriu la dreapta”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

ISU Constanţa. 10 măsuri de prevenire a incendiilor specifice sezonului rece

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În această perioadă a anului, principalele cauze de izbucnire a incendiilor la locuinţe sunt legate de neglijenţele manifestate de oameni, din nepăsare sau uneori din necunoaştere, în ceea ce priveşte modul de instalare şi utilizare a mijloacelor de încălzire, respectiv a coşurilor de fum.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi mari pagube materiale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa reaminteşte cetăţenilor principalele reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor la instalarea şi folosirea sobelor şi coşurilor de fum:

  1. asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
  2. folosiţi doar materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  3. exploatați soba numai cu uşiţa închisă;
  4. aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
  5. NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta, materiale combustibile;
  6. stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
  7. NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
  8. izolați coșurile de fum față de elementele combustibile;
  9. NU utilizați lichide inflamabile la întreţinerea focului;
  10. NU lăsaţi copiii nesupravegheaţi.

“Cetăţeni, nu uitaţi! „E mult mai ușor să previi un incendiu decât să-l stingi!”, reaminteşte Compartimentul Informare şi Relaţii Publice.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RADET Constanţa. Avarie pe reţeaua de transport a agentului termic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a apariției unei avarii pe rețeaua de transport a agentului termic primar, nu se pot asigura serviciile de termoficare la PT 17, 18, 19, 20, 22, 23, 24, 25, 42, 108, din zona Capitol şi o parte a zonei Tomis 2.

“Vă asigurăm că echipele noastre de intervenție depun toate eforturile necesare repornirii instalațiilor în cel mai scurt timp.

Vă mulțumim de înțelegere și cerem scuze consumatorilor noștri afectați de această avarie!”, precizează  dispecerul de serviciu al RADET Constanţa.

Pentru informaţii suplimentare puteţi suna la dispeceratul non-stop: 0241 616 792

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Bărbatul a intenţionat să se sinucidă. În momentul în care s-a pus în mişcare trenul care circula pe relaţia Constanța – București, la ora 18.50, l-a lovit. Martorii precizează că acesta s-a așezat intenționat pe calea ferată.
Asupra lui nu a fost găsit nici un bilet de adio.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: