Connect with us

Politica

Elena Udrea, afaceri în Costa Rica

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Elena Udrea se gândește serios să își facă o afacere în Costa Rica. Deși plecarea ei este contestată din toate părțile, fostul ministru al Turismului pare să se fi integrat în noua țară. Elena Udrea se gândește la exportul de fructe.

“M-am gândit la export de fructe. Dar e foarte greu. Aici sunt producătorii. Când mă mai plimb așa, mai fac o poză. Mai văd banane, mango pică pe stradă aici. Mango sunt ca la noi dudele. Primăvara e plin de mango pe străzi. Papaya. Ananasul e foarte bun. Dar merge foarte încet treaba cu afacerea. Plus că ei au marii exportatori de banane. Dole, spre exemplu”, a declarat Elena Udrea, într-un interviu acordat Gazeta Sporturilor.

Conform aceleiași surse, aceasta nu a fost singura idee pe care a avut-o fostul deputat.

“Bine, ce produc ei aici e foarte scump. Cafea…Dacă te gândești să imporți ceva, că m-am gândit la început la asta, când ajungi să plătești taxele vamale constați că n-ai cum să faci față”, a mai spus Elena Udrea, care a precizat că taxele ajung la 80%.

În același timp, Udrea a mai declarat următoarele:

“Dacă te gândești la comerț, singura variantă este să exporți ceva. În relația cu România, Costa Rica a exportat anul trecut un milion și ceva de tone de banane”, a mai spus Elena Udrea, potrivit sursei citate.

Ea a precizat că nu a deschis o firmă, ci doar s-a interesat de proceduri.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Rareș Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL? Propunerea vine chiar de la Ludovic Orban

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce în ultima perioadă s-au avut precum șoarecele și pisica, se pare că Ludovic Orban și Rareș Bogdan vor îngropa securea războiului. Potrivit unor surse liberale, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan ar urma să fie propus, la Consiliul Naţional din 8 august, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte politic al PNL chiar de către preşedintele partidului, Ludovic Orban. Acesta a anunţat astăzi că Biroul Executiv al PNL a decis convocarea, în 8 august, Consiliul Naţional, iar printre punctele care se vor afla pe ordinea de zi va fi şi alegerea unui prim-vicepreşedinte al liberalilor.

„Printre punctele înscrise pe ordinea de zi sunt: raportul Biroului Executiv, raportul grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor, Senat şi Parlamentul European, aprobarea integrării PACT condus de Sebastian Burduja în cadrul PNL – practic finalizarea procedurii de integrare a PACT în PNL. De asemenea, am prevăzut pe ordinea de zi alegerea unui prim-vicepreşedinte al partidului, prim-vicepreşedintele politic din cadrul structurii de conducere a PNL, şi vom avea un punct distinct privitor la alegerile prezidenţiale şi demararea campaniei electorale pentru prezidenţiale, campanie care va începe cu campania de strângere de semnături pentru candidatura preşedintelui Klaus Iohannis“, a declarat Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Conflictul dintre Rareș Bogdan și Ludovic Orban a fost stins, potrivit România TV, chiar de președintele Klaus Iohannis, care i-ar fi băgat pe cei doi într-o ședință chiar la Vila Lac. Sursa: România TV.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Nici Mihai Fifor nu mai vrea să fie candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După retragerea lui Eugen Teodorovici din cursa internă din PSD pentru desemnarea candidatului la prezidențiale, un alt doritor iese din concurs.

Mihai Fifor se va retrage din cursă și o va susține pe Viorica Dăncilă pentru a fi desemnată candidat PSD la prezidențiale, potrivit Digi24.

Mai vor să candideze Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae și Gabriela Firea.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Traian Băsescu: “Mi s-ar usca mâna dacă aș vota PSD la prezidențiale”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte Traian Băsescu a profețit duminică seara cum va arăta finala prezidențială.

„In momentul de fata pare ca vom avea un tur 2 cu Iohannis si Barna. Pare. Vom vedea ce evolutii vor fi in PSD unede este un adevarat spectacol”, a zis Basescu.

El a zis ca in aceasta situatie l-ar vota pe Iohannis.

„Nu as vota cu Barna, mi-ar fi greu sa votez pentru ca nimic nu e cert la ei, nu ii puteti defini politic”.

Daca intra in finala candidatul PSD cu Iohannis, Basescu a zis cum o sa voteze:

„Exclus (sa votez PSD). Mi s-ar usca mana daca as vota PSD-ul. Doar daca s-ar ajunge la situatia Iliescu – Vadim cand a trebuit sa-l votez pe Iliescu sa nu iasa Vadim”. (cursa: stiripesurse.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: