Societate

Elevi de la Palatul Copiilor au sculptat în aer liber, la Mamaia

iun. 18, 2018 Maria Ionescu

În cursul zilei de ieri, 10 elevi de la Cercul de Ceramică al Palatului Copiilor au avut atelier de sculptură la Mamaia. Ore în șir, ei s-au întrecut în a crea, desena, sculpta și finisa suprafețele.

Atelierul de creație s-a desfășurat pe malul mării, pe plaja Pirates Resort care aparține hotelului Bicaz. Ulterior, acest spațiu va fi decorat cu lucrările micilor artiști. Sunt elevi mai mici sau mai mari, de la clasa a II-a până la a VIII-a, de la diferite școli.

Sculpturile lor TIKI sunt inspirate din mitologia și arta arhipelagurilor din oceanul Pacific. Un TIKI este o sculptură din lemn sau din piatră, de dimensiune mai mică sau mai mare, în formă umanoidă.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!