Connect with us

Administratie

Elevi eminenți din Constanța, lăsați fără premii din cauza harababurii din Primărie

Publicat

la

Astăzi ar fi trebuit supus la vot, în cadrul ședinței Consiliului Local Constanța, un proiect de hotărâre inițiat de consilierii PNL privind acordarea unor premii bănești în valoare de 15.000 lei net/ elev și a unei diplome de merit elevilor Liceului Teoretic “Ovidius”, care au obținut premiul I cu proiectul Lepidopterra, la concursul internațional  multidisciplinar NASA Space Settlement Design Contest 2022, organizat de National Space Society. De asemenea, proiectul conținea și premierea profesorului îndrumător al echipei de elevi a Liceului Teoretic Ovidius, Cristinel Constantin Maga, pentru rezultatele excepționale obținute.

La acest proiect, consilierii USR au prezentat un amendament prin care se propunea suplimentarea fondului  de premiere prin care să fie recompensată și echipa de elevi provenind de la Colegiul National „Mircea cel Bătrân“ și cea de la Liceul Teoretic International de Informatică Constanța care, sub coordonarea profesorului Adrian Eracle Nicolescu, au obținut Premiul al II-lea, la concursul National Space Society – Space settlement Design Contest 2021 pentru proiectul Kessler Space Settlement. Consilierul local al USR Mirela Garip a explicat faptul că a introdus acest amendament deoarece tratamentul față de elevi trebuie să fie nediscriminatoriu pentru situații identice sau similare, cu condiția informărilor prealabile.

„Noi credem că autoritățile locale au obligația morală să susțină și să recompenseze eforturilor acestor elevi care ridică prestigiul Constanței.“, a spus Garip.

Surpriza cea mare a venit în momentul în care președintele de ședință, Adriana Arghirescu i-a dat cuvântul secretarului general al Primăriei, Mirabela Călin, care a adus adresa nr. 88390 din 28.04.2022 din partea Biroului Legislație, Avize de legalitate și Legile proprietății și care se referă la faptul că proiectul inițiat de consilierii PNL nu are avizul de legalitate pentru proiect. Secretarul Primăriei a spus că nu s-a identificat un text de lege care să permită acordarea unor premii bănești de către autoritățile publice locale.

Imediat consilierii locali ai PNL au sărit ca arși și i-au reproșat secretarei că și-a pus avizul pentru acest proiect pentru a intra pe ordinea de zi.

„Aș vrea să știu și eu de ce nu ne-a fost comunicat în timp util (faptul că proiectul este nelegal, n.r.) astfel încât să nu ajungem în această ipostază de a retrage un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, noi toți votându-l în comisii, având avizul secretarului general și acum suntem într-o situație neplăcută, nu pentru noi, ci pentru copiii care așteptau să fie premiați. Cei care se uită la noi așteaptă numai profesionalism, care astăzi nu a fost aici…Noi avem un compartiment care trebuia să caute baza legală. La alte primării se poate, la noi nu“, a declarat viceprimarul Ionuț Rusu în cadrul ședinței.

Secretarul Mirabela Călin a sărit ca arsă și a spus că ea a avizat un proiect de hotărâre și nu a aplicat un aviz de legalitate. În apărarea sa a venit și primarul Chițac care i-a transmis lui Rusu că este treaba consilierilor PNL, în calitate de inițiatori, să obțină avizele de legalitate nu să aștepte de la secretar. În replică, viceprimarul Ionuț Rusu i-a spus lui Chițac că Mirabela Călin este secretar general, nu o simplă doamnă secretar.

Surse din Consiliul Local spune că este nepermis ca secretarul general al Primăriei să dea dovadă de atâta amatorism, în condițiile în care, spun sursele, ea și-a pus semnătura pe proiect înainte de vot și care are caracter de legalitate.

În cele din urmă, proiectul a fost retras de inițiatori și nu a mai fost supus la vot.

Comments

comments

Administratie

Cinci noi medici pediatri vor asigura gărzi permanente la Centrul de Sănătate din Năvodari

Publicat

la data de

Scris de

Cinci medici pediatri au început din această lună activitatea la punctul UPU-SMURD din cadrul Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari, urmând să asigure permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical.

Examenul pentru posturile disponibile s-a finalizat luna trecută, fiind ocupate 5 din cele 6 posturi scoase la concurs de către conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Noilor medici le urăm bun venit în echipă și spor la treabă! Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari face parte din structura SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța și oferă servicii medicale gratuite în regim ambulatoriu dar și în regim de urgență, în cadrul punctului extern UPU-SMURD, doar pentru cazurile care reprezintă urgențe  minore. Cazurile grave vor fi redirecționate către Unitatea Primiri Urgențe din cadrul SCJU Constanța.“, notează conducerea Spitalului Județean.

Conducerea Primăriei Năvodari notează că le urează bun venit și mult succes celor cei 5 medici pediatri vor asigura permanența pentru micuții pacienți care au nevoie rapidă de un consult medical, la punctul UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional! În cadrul punctului extern de lucru UPU-SMURD Năvodari sunt tratate urgențele minore pediatrice, pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.

„Obiectiv îndeplinit: 5 noi medici pediatri la Năvodari, gărzi permanente pe Pediatrie la Centrul de Sănătate. Le urez bun venit și mult succes celor 5 noi medici pediatri care, începând de astăzi, s-au alăturat echipei UPU-SMURD Năvodari din cadrul Centrului de Sănătate. Astfel, cu data de astăzi, orașul Năvodari va avea 24h/24h, 7 zile/săptămână, servicii medicale pe Urgență Pediatrie. Puteți veni cu cei mici la spitalul nostru la orice oră, vor fi gărzi permanente! Bine de știut: Pacienții în stare gravă sau cu risc de agravare (cazurile de cod galben și roșu) vor fi preluați și transportați direct către UPU Constanța.“, a spus primarul Florin Chelaru.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Năvodari angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul orașului Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, anunță că autoritatea publică locală angajează îngrijitori pentru persoane vârstnice la domiciliu.

„Este nevoie să suplimentăm personalul din cadrul Direcției Asistență Socială, Compartimentul de Îngrijire Vârstnici la domiciliu. Îngrijitorii din cadrul Unității acordă beneficiarilor care și-au pierdut autonomia funcțională din cauze fizice sau psihice, sprijin pentru asigurarea igienei corporale, îmbrăcare și dezbrăcare, hrănire și hidratare, asigurarea igienei eliminărilor, transfer și mobilizare, comunicare, prepararea hranei, efectuarea de cumpărături, activități de menaj, spălătorie și altele. În această perioadă, puteți depune dosarele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de către Primăria Năvodari.“, spune Primăria.

Iată anunțul complet al Primăriei:

Anunt organizare concurs pentru ocupare posturi vacante contractuale, in data de 21 iulie 2022 (proba scrisă și proba practică)

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. Mai multe mașini abandonate pe domeniul public, ridicate de Poliția Locală

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța anunță că în perioada 27 – 29 iunie, Direcția Generală Poliția Locală a desfășurat o nouă acțiune de eliberare a domeniului public de vehiculele abandonate și fără stăpân. Astfel, din cele 26 de autovehicule pentru care primarul Vergil Chițac semnase dispoziție de ridicare de pe domeniul public, conform Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului ori al unităților administrativ-teritoriale, 12 autovehicule au fost ridicate de proprietari, iar 14 au fost ridicate și depozitate într-un spațiu special amenajat de reprezentanții municipalității.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: