Conecteaza-te cu noi

Actual

Elevi militari români, instruire practică la bordul unui distrugător american

Published

on

În perioada 28 iunie – 4 iulie, doi elevi militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale s-au aflat ambarcați la bordul distrugătorului american USS Ross (DDG 71), pentru a asista la desfășurarea unei secvențe a exercțiului militar multinațional naval Sea Breeze 21, organizat de Marina militară ucraineană, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii.

Elevii fruntași Claudiu Brindea și Tudor Melinte au asistat la operațiunile de planificare ale activităților specifice, le-a fost prezentată tehnica de luptă de la bordul navei aferentă domeniilor lor de studiu, respectiv Arme sub apă și Radiolocație navală. De asemenea, elevii români i-au putut vedea în acțiune de militarii americani în timpul operării instalațiilor de artilerie de la bord.

Un moment inedit pentru elevii militari a fost și cel în care o navă militară a Federației Ruse s-a apropiat de distrugătorul american, în încercarea de supraveghere a acțiunilor desfășurate nu departe de frontiera maritimă a Federației Ruse. Elevii militari români au avut astfel ocazia de a vedea cum este gestionată real o astfel de situație în cadrul forțelor NATO.

Experiența de doar câteva zile a elevilor Claudiu Brindea și Tudor Melinte la bordul distrugătorului american a fost o oportunitate inedită și utilă pentru viitoarea lor profesie, o spun amândoi.

Advertisement

„Am fost tratați cu multă deschidere. Ne-a fost prezentată nava și ne-au fost explicate rolurile echipamentelor. Am fost lăsați să observăm și ni s-a răspuns la toate întrebările pe care le-am adresat. A fost o bună oportunitate de a vedea tehnica militară folosită de un alt stat membru NATO și de a observa rutina militarilor americani”, afirmă elev fruntaș Tudor Melinte.

„A fost o experiență deosebită din care am avut ce învăța. U.S. Navy reprezintă un model aspirațional chiar și pentru noi, iar șansa de a interacționa cu unii dintre cei mai bine pregătiți militari din lume a fost pentru noi o onoare. Sperăm să mai avem astfel de oportunități care să ne ridice nivelul de cunoștințe”, apreciază elev fruntaș Claudiu Brindea.

Participarea celor doi elevi la o acțiune militară de asemenea amploare a fost posibilă prin programul Eurasian Partnership SHIPRIDER, asumat de Forțele Navale Române și U.S. Navy în cadrul Parteneriatul Stategic dintre România și Statele Unite. Activitatea este menită să contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale între Forțele Navale Române și cele ale Statelor Unite ale Americii în cadrul Parteneriatului Strategic și constituie o oportunitate în scopul creșterii nivelului de instruire a viitorilor maiștri militari de marină, într-un mediu multinațional.

Sursa: Facebook Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions