Connect with us

Actual

Elevii constănțeni, pregătiți în cazul unui accident chimic. Exercițiul a avut loc la Școala gimnazială numărul 40 „ Aurel Vlaicu”

Published

on

elevi constanta

Primăria municipiului Constanța, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de urgență „Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța și reprezentanții Oil Terminal SA, au desfășurat astăzi un amplu exercițiu la Școala gimnazială numărul 40„ Aurel Vlaicu”, cu tema: “Activitatea personalului didactic, personalului administrativ și elevilor Școlii gimnaziale nr.40 în cazul producerii unei accident major în care sunt implicate substanțe periculoase”.

„Alarma la dezastre” constând în 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, s-a dat la ora 10:20, atunci când elevii erau la orele de curs.

Îndrumați de cadrele didactice și după ce li s-au pus măști de protecție, cei 650 de elevii au fost evacuați din clase către curtea școlii de unde au fost preluați de autobuzele CT BUS și duși în afara zonei de pericol.

Conform scenariului, în urma unui incendiu izbucnit spontan la un vagon în timpul încărcării cu păcură usoară la rampa CF din Sectia Platformă Nord din cadrul “Oil Terminal”, s-a format un nor toxic ce impunea evacuarea imediată a populației din zona de risc. Elevii s-au comportat foarte bine și au ascultat instrucțiunile profesorilor, îndreptându-se spre locul de adunare stabilit în curtea școlii. De asemenea, cadrele didactice au verificat sălile de curs pentru a se asigura că toți elevii au recepționat mesajul și au fost evacuați.

Exercițiul s-a finalizat la ora 10:58 când a fost transmis semnalul „Încetarea alarmei” și care a constat într-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

În acest proiect au fost implicat atât personalul didactic, cât și cel administrativ.

„Prin desfășurarea acestui exercițiu s-a urmărit perfecționarea deprinderilor și reducerea timpului de răspuns în situații limită, precum și pregătirea elevilor, a cadrelor didactice și a personalului auxiliar, în ceea ce privește modul de comportare în situația producerii unui accident chimic. Pentru că pregătirea este esențială în eficientizarea misiunilor de răspuns, municipalitatea va organiza periodic astfel de activități în unitățile de învățământ constănțene.“, informează Primăria.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta