Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

Elevii din anii terminali vor merge la școală, chiar și în scenariul roșu

Published

on

Asociațiile de elevi din România salută decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgențăcare permite elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a să își continue cursurile fizic în zonele roșii, în care pragul ratei de incidență cu COVID-19 nu depășește 6 la 1000 de locuitori. Elevii care se află în anii terminali sunt prioritari și ar trebui clasificați ca atare în scenariile bazate pe rata de infectare. Trebuie avut în vedere faptul că aceștia au un examen în care o să se prezinte fizic, deci vor trebui să se pregătească vehement. Mai mult, faptul că educația a sistat în multe zone pentru aproape un an le aduce un dezavantaj. Din această cauză, ar trebui să se pregătească suplimentar, conform programului de ore remediale, spun cei de la Asociația Elevilor din Constanța.

„E o decizie care era necesară având în vedere haosul la care am asistat în învățământul online. E șansa și celor defavorizați să recupereze, în final, atât cât pot. Ar fi fost extrem de nepotrivită decizia de a trece pentru activitatea din clase în online, la nici o lună de începerea semestrului II. Îți creezi un ritm, iar toate aceste schimbări nu favorizează în vreun fel învățarea.” – Andreea-Sabina Spătariu, președinte AEC.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions