Connect with us

Politica

Eliminarea taxei de pod, AMÂNATĂ. Huțucă: „Până când să mai așteptăm să se facă dreptate pentru dobrogeni?“

Published

on

Liderul liberalilor din județul Constanța, deputatul Bogdan Huţucă, critică anunțul social-democraților democraților de a se opune anulării taxei de pod Cernavodă-Fetești și de la Giurgeni – Vadu Oii. Astăzi, proiectul liberalilor ar fi trebuie supus la vot. Numai că, inițiativa a fost retrasă de pe ordinea de zi a ședinței Camerei Deputaților și retrimisă la comisiile de specialitate. Într-o postare pe Facebook, Huțucă se întreabă: până când să mai așteptăm să se facă dreptate pentru dobrogeni?

„De aproape 20 de ani, dobrogenii plătesc o taxă injustă, taxa de pod. De aproape 20 de ani, societățile comerciale din Dobrogea sunt împovărate cu această taxă nejustificată. În Biroul Permanent al Camerei Deputaților, parlamentarii PSD și USR au susținut amânarea dezbaterii și votului final pe legea care prevedea eliminarea taxei de pod. PNL a fost singurul partid care a susținut continuarea procesului și votarea legii în plenul Camerei Deputaților.

Argumentul celor care au votat pentru amânare a fost extrem de pueril: nu se cunoaște impactul bugetar. Impactul bugetar este foarte bine cunoscut, consemnat în toate documentele oficiale, cu argumente susținute, iar suma a fost anunțată și de către ministrul transporturilor, cu câteva zile în urmă. PSD cunoaște bine impactul bugetar pe care îl are eliminarea acestei taxe; la fel și USR. Amânarea și retrimiterea acestei legi la comisiile parlamentare deschide un nou front de luptă pentru mine, nu renunț, voi continua cu tot ce îmi stă la îndemână pentru a se face dreptate pentru dobrogeni și pentru agenții economici din zonă.

Pe această cale, lansez o provocare ministrului transportului, Grindeanu, dar și parlamentarilor PSD de Constanța, precum și celor de la USR, să susțină eliminarea acestei taxe, pentru că acest lucru va însemna susținerea capitalului românesc și a companiilor din Dobrogea. Vă invit să facem dreptate pentru dobrogeni, prin anularea acestei taxe injuste!“, a declarat Huțucă.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că, dacă s-ar elimina această taxă de pod, s-ar produce o pagubă de 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta