Connect with us

Politica

Emil, la mâna fratelui Mircea! Frații Banias așteaptă deciziile instanțelor de judecată pentru a ști cum își continuă carierele politice

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Vacanța de vară nu a fost una tocmai relaxantă pentru frații Banias, ambii având clinciuri cu partidul pe listele căruia au fost aleși să reprezinte județul în foruri de conducere importante; Mircea Banias a fost ales pe listele ALDE pentru un mandat de deputat în Parlamentul României, iar Emil Banias a primit voturi din partea cetățenilor cu drept de vot din județul Constanța pentru un mandat de consilier județean în cadrul Consiliului Județean Constanța. Ambii și-au exprimat în mod public nemulțumirile vizavi de modul în care conducerea formațiunii a ales să se poziționeze vizavi de unele teme publice, astfel încât au ajuns să devină incomozi pentru colegi și șefi politici. Pe cale de consecință, Emil Banias a fost exclus din ALDE la începutul verii și și-a pierdut și mandatul de consilier județean. La rândul său, deputatul Mircea Banias a fost demis printr-un e-mail de la conducerea Organizației Județene a ALDE Constanța, după ce a contestat alegerea lui Călin Popescu Tăriceanu la șefia formațiunii politice. Recent, Mircea Banias a fost prezent la lansarea proiectului politic Pro România de către fostul lider al ALDE, Daniel Constantin, care l-a avut alături și pe fostul lider PSD Victor Ponta, însă nu a spus clar dacă se va alătura acestui proiect, excplicând că așteaptă decizia instanței în legătură cu documentul prin care este contestat mandatul lui Tăriceanu la președinția partidului.

Astăzi, Emil Banias a declarat pentru “Ordinea.ro” că documentul prin care solicită radierea ALDE din Registrul partidelor politice nu poate fi soluționat la această data din cauza contestației depuse în instanță de grupul foștilor său colegi care nu îl recunosc drept președinte pe Călin Popescu Tăriceanu, printre colegi și fratele său.

“Eu am număr de înregistrare pentru solicitarea mea depusă la Registrul partidelor politice, însă aceasta nu poate fi soluționată la acest moment din cauza contestației depusă în instanță de către un alt grup din ALDE, respectiv cel care nu recunoaște congresul în care a fost ales președinte Tăriceanu. Ceea ce eu îmi doresc este să se facă dreptate. Intenția mea este să mă întorc în ALDE, însă dacă acest lucru nu va mai fi posibil, atunci voi decide la acel moment dacă voi alege o altă direcție”, a declarat Emil Banias pentru ziarul nostru, întrebat fiind și dacă este posibilă o alăturare a sa de proiectul Pro România lansat la sfârșitul săptămânii trecute.

Așadar, Emil se află la acest moment la mâna fratelui său pentru a vedea în ce directive își va îndrepta pașii… politici.

Facem precizarea că vineri, 8 septembrie a.c., este fixat termenul pentru înregistrarea statutului ALDE modificat la Congres, document pe care un grup de lideri ai formațiunii l-au contestat, printre aceștia și deputatul de Constanța Mircea Banias.

L-am contactat și pe Andrei Gerea, președintele interimar al Organizației ALDE Constanța, pentru a ne prezenta programul politic pentru perioada următoare al filialei constănțene, însă acesta nu a răspuns apelurilor telefonice venite din partea “Ordinea.ro”.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Constanța. Elena Băsescu și-a depus candidatura pentru Camera Deputaților: „E ca și când m-am întors acasă“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Partidul Mișcarea Populară Constanța a depus, astăzi, la Biroul Electoral de circumscripție nr. 14 listele de candidați pentru alegerile parlamentare. Listele de candidați au fost depuse de președintele Claudiu Palaz și Elena Băsescu, care candidează pentru Camera Deputaților.

După depunerea listelor, Elena Băsescu și Claudiu Palaz au susținut declarații de presă în fața sediului Biroului Electoral.

„Momentul depunerii candidatură m-a emoționat. E ca și când m-am întors acasă. Când spun Constanța, spun Marea Neagră, spun Portul Maritim, spun una dintre cele mai grele meserii din lume, cea de marinar de cursă lungă, care m-a făcut să fiu atât de mândră de familia mea. Această candidatură din partea județului Constanța este o candidatură în numele tatălui meu. Îmi doresc să dau și eu Constanței, la rândul meu, un marinar, pe Traian junior, care deocamdată are doar 5 ani, însă este atât de pasionat de ce îi povestește bunicul lui despre întâmplările pe mare…Dacă voi ajunge în Parlamentul României, alături de Claudiu Palaz îmi doresc să facem o echipă foarte puternică pentru județul Constanța și să susținem proiecte turistice și de infrastructură. Personal voi susține mai multe proiecte de politici publice în domeniul social și care se adresează familiilor monoparentale, mame și tați care își cresc singuri copiii.“, a declarat Elena Băsescu.

Claudiu Palaz a vorbit, la rândul său de șansele PMP Constanța de a scoate parlamentari.

„Organizația de la Constanța este una bună. Nu avem cum să nu scoatem doi parlamentari, un deputat și un senator. Eu candidez să ies se nator. Depinde de încrederea acordată de constănțeni. Față de 2016, organizația crescut ca partid, de la 6 la 8%“, a declarat Palaz.

Iată listele de candidați ale PMP Constanța.

Senat

 1. Palaz Claudiu-Iorga
 2. Turcu Daniel
 3. Jeanu Dumitru
 4. Agi-Murat Iasemin
 5. Burhală Adrian
 6. Cantaragiu Secil Givan
 7. Chiriac Ștefan Cristian

Camera Deputaților

 1. Băsescu Elena
 2. Zabara Alexandru
 3. Lumînare Vasile
 4. Dumitrașcu Costel Aurelian
 5. Senopol Virgil Cristian
 6. Ser Alina
 7. Osman Harun
 8. Costea Marius Emil
 9. Medgid Melec
 10. Vlădoi Ion
 11. Stoli Mădălina Simina
 12. Brătășanu Elena
 13. Țugurel Florin
 14. Papuc Cătălin Florin

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Florin Iordache va primi o funcție pe viață! Și-a depus CV-ul pentru președinția Consiliului Legislativ

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PSD-istul Florin Iordache ar putea fi numit, astăzi, de plenul reunit al Parlamentului, președinte al Consiliului Legislativ. Potrivit unor surse din conducerea Parlamentului citate de digi24.ro, Iordache și-a depus deja CV-ul, deși speră că va reuși totuși să prindă un loc în viitorul Parlament pe listele PSD. Ședința de plen în care Florin Iordache va fi numit președinte al Consiliului Legislativ este programată pentru ora 16:00. Funcția de președinte al Consiliului Legislativ este pe viață. Şefii de aici, numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, nu au o limită de mandat şi nu există nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Deci, nu pot fi schimbaţi şi pot rămâne în funcţii pană la sfârşitul vieţii. Fostul preşedinte al Consiliului, Dragoș Iliescu are 77 de ani, este pensionar şi s-a aflat la conducerea instituției pentru un sfert de secol, mai arată sursa citată.

Sursa foto: adevărul.ro/Inquam Photos

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Tăriceanu și alți 21 de lideri județeni au demisionat din ALDE. Se vor înscrie în PRO România

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că el și alți 21 de lideri județeni au demisionat din partid și se vor înscrie în Pro România. Demisionarii vor fi toți candidați la alegerile parlamentare.

„Nu cred ca e pe nepusă masă, când am hotărât în structurile statutare să facem fuziunea cu PRO România am anunțat ca la parlamentare vom merge pe o lista comună sub titulatura comuna PRO Romania. Toți membrii ALDE care candidează la parlamentare vor fi membri PRO Romania pentru a putea candida. Pe 8 noiembrie vom avea Congresul ALDE prin care se va decide fuziunea, în aceeași zi va fi si ședința PRO Romania și după 8 încolo vom funcționa ca un singur partid. ALDE va rămâne până se va pronunța decizia definitivă a instanței pe fuziune”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: