Connect with us

Politica

Emoții și speranțe pentru școlarii din comuna Saraiu, la început de an școlar

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Prima zi de școlară i-a adunat pe micuții din comuna Saraiu la primul careu al anului școlar 2017 – 2018. Alături de părinți, frați, surori și cadre didactice, școlarii din familia Saraiu, așa cum îi place primarului Dorinela Irimia să-i numească pe cei din comunitatea Saraiu, au participat la festivitatea organizată de către administrația locală, alături de conducerea instituțiilor de învățământ.

“Le dorim succes în noul an școlar. Mulțumirea față de administrația locală, de Consiliul Local este rezultatul la învățătură, notele care să îi caracterizeze și care să le deschidă noul orizont pentru reușită și performanță”, a declarat primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, la ceremonia de deschidere a noului an școlar.

Este știut deja că elevii din comuna Saraiu beneficiază de sprijin din partea administrației locale de mai mulți ani, iar anul școlar 2017 – 2018 nu faca excepție. Primăria și Consiliul Local au pregătit cadouri pentru cei mici, dar și pentru cei mai mari școlari ai comunității.

“Avem o acțiune – Ghiozdanul de școală – încă din anul 2012, proiect local prin intermediul căruia în fiecare an oferim ghiozdane cu rechizite pentru toți copiii noștri, pentru fiecare copil din familia Saraiu. Avem 185 de elevi care încep un nou an școlar în familia Saraiu”, a completat edilul.

La festivitate au participat senatorul PSD Nicolae Moga, dar și subprefectul județului Constanța, Levent Mustafa Accoium.

De precizat că, Primaria Saraiu va asigura transportul gratuit tuturor elevilor de liceu pe ruta Dulgheru-Harsova, Hârșova – Dulgheru. Plecarea microbuzului din fața școlii Dulgheru se va face de la ora 6,50.

“Va doresc mult succes și aștept rezultate la învățătură pe măsura eforturilor depuse de noi”, conchide primarul Dorinela Irimia.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Fostul judecător Mariana Pelelungă are votul hotărâtor în Consiliul Local Hârșova: „Este timpul pentru transparență

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deși a câștigat un nou mandat de primar, edilului orașului Hârșova, Viorel Ionescu, nu îi va fi ușor să gestioneze lucrurile, în condițiile în care configurația Consiliului Local arată o egalitate perfectă între PNL-ul primarului și PSD. Ambele formațiuni dețin câte opt mandate de consilier. Cea care poate înclina balanța în Consiliul Local este fostul președinte al Judecătoriei Hârșova, Mariana Pelelungă, care a câștigat un mandat de consilier local din partea PRO România. Mariana Pelelungă a declarat pentru Ordinea.ro că transmite atât primarului, cât și celor două formațiuni din Consiliul Local, PNL și PSD că va vota orice proiect bun pentru localitate, indiferent cine îl propune, dar nu studii de fezabilitate de zeci de mii de euro care nu au finalitate.

„Pe mine, actualul primar nu mă poate cumpăra cu nimic“, a spus Mariana Pelelungă.

Situația din Consiliul Local a fost comentată de reprezentantul PRO România și într-o postare pe Facebook.

„Mai mult ca niciodată sunt convinsă ca participarea mea la campania electorală, din partea partidului PRO ROMÂNIA, a fost o decizie foarte bună, în folosul cetățenilor hârșoveni. Observ, amuzată, că voi avea votul hotărâtor în deciziile ce privesc probleme de interes general și că acest lucru a produs mare neliniște. Este timpul să existe transparență în ceea ce privește modul cum sunt cheltuiți banii publici, cum se fac angajările în Primărie, cum se fac achizițiile de bunuri și servicii, cum sunt recuperați banii de la toți datornicii, inclusiv de la cei care se plimbă, fără drept, pe bani publici în America, refuzând să îi returneze, tergiversând executarea silită. Este timpul să cunoască și cetățenii orașului cât de ineficient se cheltuie banii publici. Continuați acțiunea de denigrare a mea, sunt dispusă să accept orice jignire, eu țin fruntea sus, nu am nimic să îmi reproșez sau ceva de care sa îmi fie rușine. Nimic nu îmi va schimba hotărârea de a demasca neregulile din administrația locala și a evita producerea altora. Ne vedem la ședințe, domnilor!“, a scris Mariana Pelelungă pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Șeful Administrației Canalelor Navigabile, DEMISIE din PSD Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Șeful Administrației Canalelor Navigabile, Daniel Georgescu, a demisionat din PSD Constanța. Contactat de Ordinea.ro, acesta a precizat că a demisionat imediat după alegerile locale, iar decizia de a pleca din rândurile social-democraților a fost din motive personale. Georgescu a precizat că nu are de gând să se înscrie în niciun alt partid.

Daniel Georgescu a fost membru al PSD Constanța din 2001 și șef al ACN din 2012.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, și-a dat DEMISIA din PPU-SL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul candidat la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, a anunțat că demisionează din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).

„Subsemnatul, Horia Constantinescu, vă aduc la cunoștință, oficial, demisia mea din Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). Colaborarea Horia Constantinescu – PPU-SL a fost un pact încheiat punctual în vederea susținerii unei liste de consilieri locali, în Consiliul Local Municipal Constanța, obiectiv nerealizat, motiv pentru care am încetat activitatea politică din PPU-SL. Chiar dacă această colaborare politică se oprește aici, sper, din tot sufletul, ca proiectul meu legislativ, privind măsurile de încurajare a producătorilor români, să primească în continuare susținerea partidului. Nu doresc să mă implic în alegerile parlamentare, în sensul unei candidaturi, din simplul motiv că am multe de rezolvat acasă, la Constanța. Vreau să rămân aici. Nu sunt un oportunist ci un om gospodar. Voi continua împreună cu Asociația eTrezirea toate proiectele începute, reabilitarea Parcului Palatului Copiilor fiind unul dintre obiectivele principale. În paralel, lucrăm deja la noi inițiative.  După alegerile locale din 27 septembrie, mi-am reluat activitatea de la nivelul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, unde dețin funcția de comisar șef adjunct.“, spune Horia Constantinescu, care este șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

Fost membru al PSD, Horia Constantinescu a precizat că nu are de gând să revină în rândurile social-democraților.

„Nu există rațiuni de a mă înscrie la acest moment în niciun partid! Așa cum am scris, alegerile m-au determinat să aleg o fornațiune politică, pentru susținerea listei de consilieri.“, a punctat Constantinescu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: