Connect with us

Actual

Energie mai scumpă pentru populație. Sunt înregistrate creșteri de peste 40% la prețul energiei

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei – ANRE anunță desfășurarea cu succes, în zilele de 12 – 13 septembrie, a sesiunii de licitație pe Piața Centralizată pentru Serviciul Universal administrată de OPCOM SA, pentru achiziția de către Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) a energiei electrice furnizate clienților casnici și noncasnici care au dreptul la Serviciul Universal (SU), în trimestrul IV, potrivit investenergy.ro.

Au fost tranzacționate toate cele trei produse scoase la licitație simultan (un produs bandă și două produse vârf), licitația fiind închisă după parcurgerea a 12 runde de descreștere a prețului și având ca rezultat tranzacționarea a cca. 64 % din necesarul FUI, se precizează într-un comunicat al Autorității. În perioada imediat următoare, ANRE va analiza toate datele privind achiziția de către FUI a întregului necesar de energie electrică pentru trimestrul IV 2017, atât din PCSU cât și din celelalte piețe la termen administrate de OPCOM SA, în vederea avizării tarifelor aplicabile clienților casnici și noncasnici care au dreptul la SU, începând cu 01.10.2017. Furnizorii au cumpărat energie, pe PCSU, pe care o vor livra populației în trimestrul IV, la prețuri cu 43-46% mai mari față de aceeași perioadă din 2016. Potrivit datelor postate pe site-ul bursei de energie OPCOM, prețurile la energie stabilite pe PCSU vor fi în trimestrul patru cu 45% mai mari decât în trimestrul doi, și, totodată, sunt similare cu cele de pe piața spot, scrie Agerpres. Licitațiile s-au încheiat la prețul de 267 de lei pe MWh pentru perioada de vârf de consum, respectiv orele 18:00 — 22:00, la prețul de 254 de lei pe MWh pentru intervalul orar 7:00 — 24:00 și la prețul de 230 de lei pentru intervalul 1:00 — 24:00.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

CMSN. Concursul pentru ocuparea postului de Șef Birou Achiziții se amână

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Directorul General al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bîlbă,  a emis decizia nr. 165/21.10.2020 prin care se dispune suspendarea, respectiv amânarea desfășurării concursului pentru ocuparea postului de Șef Birou Achiziții, pentru o perioadă de 15 zile, ca urmare a contestației depuse de către Sintea Lucica, unul dintre candidați.

Precizăm că în urma selecției, comisia de concurs a admis dosarul unui candidat și a respins alte două candidaturi.  Dosarul lui Sintea Lucica a fost respins, dat fiind faptul că nu a prezentat documente care să ateste/facă dovada vechimii în muncă de 10 ani precum și a vechimii în specialitatea studiilor și a funcției de conducere de 5 ani, conform condițiilor specifice pentru ocuparea postului.

Comisia de concurs a fost alcătuită din Pintilie Teodora – președinte,  Iordache Elena, Cristache Florina – membrii și Ibraim Seila – secretar.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ieri, doi bărbați au ajuns în spatele gratiilor. Vezi ce infracțiuni au comis

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, polițiști din județul Constanța au pus în executare două mandate.

Primul dintre ele a fost efectuat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. Aceștia au identificat un bărbat, de 34 de ani, pe numele căruia Judecătoria Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 8 luni și 586 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Tot ieri, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat un bărbat, de 32 de ani, pe numele căruia Judecătoria Mangalia a emis un mandat de executare a pedepsei de 7 luni și 10 zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei doi bărbați au fost escortați și încarcerați în Penitenciarul Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

CNAIR reia licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada Soarelui

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) organizează licitație pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Conform documentelor, valoarea estimată a lucrărilor este de 81 milioane de lei, iar durata lor este de 24 de luni. Contractul prevede o perioadă de garanție de minimum 36 de luni.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 23 noiembrie a.c., conform informațiilor din SEAP.

INFO! CNAIR a mai lansat licitație pentru aceeași lucrare, la pachet cu Podul peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680. Din cauză că nu a fost depusă nicio ofertă, licitația a fost anulată.

Cele două poduri în lungime de 2,6 kilometri, de la Borcea și Cernavodă, sunt o parte importantă a Coridorului IV Pan-European care traversează România de la Vest la Est.

Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care aceste poduri nu au suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.

Proiectul de reabilitare a celor două poduri dunărene va fi finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: