Conecteaza-te cu noi

Actual

Escrocherie de 400.000 de euro cu mașini din spațiul comunitar. Un constănțean, trimis în judecată

Published

on

Un individ din județul Constanța a fost trimis în judecată după ce a indus în eroare 12 persoane și a provocat respectivilor un prejudiciu de 400.000 de euro. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, G.D. a comis mai multe infracțiuni de înșelăciune – concret, a comunicat în mod mincinos că va intermedia pentru ele achiziționarea unor autoturisme din spațiul comunitar. În acest scop inculpatul a folosit, ca mijloace frauduloase, confirmări de participare la licitații, ordine de inițiere plată și contracte de înstrăinare-dobândire a unor mijloace de transport.

Oficial din partea Biroului de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța:

La data de 29.11.2023 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a dispus trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului G.D., pentru săvârşirea a 10 infracţiuni de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 și 2 din C. Pen. (persoane vătămate T.A., S.S., C.V.S., C.A.I., C.I.R., C.A., A.S.E., I.Y., G.N. şi D.G.R.), o infracţiune de înșelăciune, prev. de art. 244 alin. 1 din C. pen. (persoana vătămată V.L.T.), şi o infracţiune de instigare la înșelăciune, prev. de art. 47, rap. la art. 244 alin. 1 și 2 din C. pen. (persoana vătămată D.A.L.), toate cu aplic. art. 38 alin. 1 din C. pen.

În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

Advertisement

În perioada 24.07.2021 – 16.12.2022 inculpatul G.D. a indus şi menținut în eroare 12 persoane vătămate, comunicându-le în mod mincinos că va intermedia pentru ele achiziţionarea unor autoturisme din spaţiul comunitar. În acest scop inculpatul a folosit, ca mijloace frauduloase, confirmări de participare la licitații, ordine de inițiere plată și contracte de înstrăinare-dobândire a unor mijloace de transport. Înscrisurile menţionate au fost deturnate de la scopul lor iniţial, în vederea obţinerii de către inculpat, pentru sine, a unor foloase materiale injuste, el provocând persoanelor vătămate un prejudiciu de aproximativ 400.000 euro.

Prin ordonanţa procurorului din data de 21.12.2022 s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, aparţinând inculpatului G.D., măsura fiind în curs şi la momentul trimiterii în judecată.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions