Connect with us

Actual

”Eugenia” va rămâne mereu gustul dulce al copilăriei

Maria Ionescu

Publicat

la

Este greu de estimat un număr al adulților care să nu-și fi petrecut copilăria în cu totul alte condiții decât micuții de azi. Pentru că este puțin probabil ca măcar unul dintre ei să-ți spună că stătea cu orele în fața calculatorului, că animalele din curte i se păreau desene animate sau că mânca portocale sau ciocolată pe săturate  La fel de greu este să întrebi un om în toată firea dacă a mâncat sau nu ”Eugenia” pe vremuri și să primești drept răspuns un nu hotărât. Și asta pentru că în copilăria noastră exista deja acest desert și toată lumea îl mânca cu foarte mare plăcere. Pentru cei care nu știu, este important să precizăm că acești biscuiți sandwich, care erau numai cu cremă de cacao și gust de rom, s-au lansat pe piața din Constanța încă din anii 1946-1947, la fosta fabrică Eugenia, devenită ulterior Dobrogea Grup, situată pe strada Theodor Burada. După numele locului în care se produceau au fost denumiți și biscuiții. Și, indiferent de vârstă, toată lumea îi mânca, fie că era vorba despre elevii care îi luau la școală și îi mâncau în pauze, fie despre părinții care îi luau pentru masa de la serviciu.  Anii au trecut, lumea s-a schimbat, piețele s-au umplut de diverse mărfuri românești sau din import, care abundă pur și simplu. Cu toate acestea, biscuiții Eugenia nu și-au pierdut savoarea.  Dimpotrivă, s-au diversificat foarte mult și sunt pe gustul fiecăruia. În anul 1997, biscuiții sandwich nr. 1 au devenit marcă proprie înregistrată a companiei Dobrogea Grup. Acum se găsește Eugenia original, Eugenia cu cremă de vanilie, Eugenia cu cremă de cacao, Eugenia cu cremă de lămâie, Eugenia Junior cu lapte și miere, Eugenia Dark cu cremă de cacao. Nu lipsesc pachetele de MiniEugenia, biscuiţi destinaţi tuturor categoriilor de vârstă, în orice ocazie: mic dejun, snack, desert, five o’clock tea, în excursii, inclusiv în perioadele de post, cu focus pe copii şi mame. Cu puțină vreme în urmă, a mai fost lansat un  sortiment de Eugenia, cu un gust desăvârșit. Este vorba despre Eugenia Black&White, biscuiți sandwich cu contrast – de gust și culoare – provenit din conținutul bogat de cacao neagră și gustul fin al cremei  cu lapte . …noapte și zi, întuneric și lumină, gust și culoare … Black&White. Contrastul perfect! De asemenea, nu lipsesc pachetele individuale, pachetele Family (care conțin 7 sau 10 pachete individuale), display (conţine 24 bucăţi individuale), cutie de 56 bucăţi. Așa că, dacă vă doriți ceva dulce și bun la masă, nu ezitați să alegeți biscuiții sandwich Eugenia. Aveți de unde!

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Accident rutier între Constanța și Valu lui Traian. Mașină intrată în parapet

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei dimineți, în jurul orei 8.40, pe DN 3, între Constanța și Valu lui Traian a avut loc un accident rutier.

Un autoturism a intrat în parapet, iar o persoană a fost rănită. Potrivit primelor informații, victima nu este încarcerată.

La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor.

Știre în curs de actualizare.

Update: Oficial din partea IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 08.40, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 3, în afara localității Valu lui Traian.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 42 de ani, și parapetul care desparte sensurile de deplasare.

În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere de 46 de ani.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

ANRE a prelungit perioada în care consumatorii casnici pot încheia contracte pe piaţa concurenţială

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

ANRE a decis prelungirea perioadei în care consumatorii casnici își pot încheia un contract de energie pe piața concurențială până la 30 iunie. În această perioadă, cei care până acum erau în regim reglementat își pot alege o ofertă concurențială de la furnizorul lor și vor beneficia de facturi regularizate, se arată într-un nou proiect de ordin al ANRE.

Astfel, de la 1 ianuarie, aceşti consumatori trec automat în piaţa de serviciu universal, cum era şi până acum, iar noutatea este că, dacă aleg oferta furnizorului lor pe piaţa concurenţială până la 30 iunie, facturile lor se vor regulariza, astfel încât acea ofertă să se aplice începând cu 1 ianuarie.

“Furnizorii de ultimă instanţă pot să aplice clienţilor casnici din serviciul universal, fără discriminare şi condiţionalitate, o reducere comercială începând cu data de 1 ianuarie 2021 şi până la cel puţin 30 iunie 2021, egală cu diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabila în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2021 şi preţul din oferta concurenţială prevăzută la alin. (2) valabilă la data de 1 ianuarie 2021”, potrivit noului ordin.

Clienţii casnici vor beneficia de o perioadă mai lungă de timp pentru informare şi pentru a putea decide cu privire la alegerea unei oferte de furnizare a energiei electrice, ceea ce va duce la alegerea celei mai potrivite oferte; clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială transmisă; clienţii casnici vor putea beneficia şi din partea altor furnizori de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta aleasă.

ANRE mai arată că, din cei aproximativ 5.700.000 de clienţi casnici, care aveau încheiate contracte reglementate de energie electrică la finalul anului 2020, doar o mică parte au fost interesaţi de alegerea unei oferte pe piaţa concurenţială de energie electrică, iar cei care au exprimat interes în acest sens s-au confruntat cu dificultăţi atât privind analiza ofertelor din piaţa, cât şi în ceea ce priveşte contactarea potenţialilor furnizori, faţă de propunerea de ordin publicată pe pagina de internet a ANRE, ANRE a considerat că se impune elaborarea unui proiect de ordin revizuit, care să fie supus consultării publice în regim de urgenţă.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Artefact antic, descoperit de polițiștii constănțeni într-o gospodărie din Valu lui Traian

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Protejarea Patrimoniului Cultural Național al I. P. J. Constanța au ridicat, astăzi, în vederea indisponibilizării, de la domiciliul unui bărbat, din localitatea Valu lui Traian, un bun cultural susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național. În fapt, spun polițiștii, bunul reprezintă o bucată dintr-un sarcofag de epocă română, care ar proveni din cetatea Tomis, aflată pe teritoriul municipiului Constanța, ulterior fiind folosită ca material de construcție la valul mare de piatră (din apropierea comunei Valu lui Traian). Bunul cultural a fost datat de un expert din cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța ca aparținând epocii romane (sec. al II/III-lea) și evaluat la aproximativ 2.500 de euro. În cauză, polițiștii constănțeni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat de bunuri care fac parte din patrimoniul cultural și tăinuire.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: