Connect with us

Politica

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan, numit negociator-şef al Parlamentului pentru bugetul Uniunii Europene pe 2024

Published

on

Eurodeputatul Siegfried Mureşan, vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European, a fost desemnat marţi raportor general (negociator-şef) al Parlamentului pentru bugetul Uniunii Europene pe 2024, în urma unei decizii a Comisiei pentru bugete (BUDG).

„Ca negociator-șef, voi avea două obiective majore: să votăm un buget puternic, care să acopere toate nevoile de finanțare pentru 2024 și să-l adoptăm la timp. Vreau să mă asigur că în Bugetul UE pentru 2024 vom aloca fonduri suficiente pentru a rambursa cheltuielile cu absorbția fondurilor europene. Acesta este un lucru foarte important mai ales pentru România. Mă aștept ca anul viitor să accelerăm în țara noastră investițiile din fondurile europene aferente actualului exercițiu financiar multianual. De aceea, este important să asigurăm banii necesari pentru plata facturilor pentru aceste investiții.

Prioritar pentru mine va fi și continuarea sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova. Putem asigura pacea și securitatea în Uniunea Europeană doar dacă sprijinim rapid și adecvat cele două țări să facă față amenințărilor de orice fel dinspre Federația Rusă. Voi negocia ca sprijinul pentru Ucraina și Moldova să vină din surse clare, predictibile, fără a mai pierde timp de la lună la lună cu negocierea alocărilor și fără a afecta prioritățile tradiționale ale Uniunii Europene, precum coeziunea, dezvoltarea economică, sprijinirea întreprinzătorilor și a agricultorilor.

În ceea ce privește agricultorii din Uniunea Europeană, vedem că aceștia au fost puternic afectați de consecințele războiului din Ucraina. De aceea, ca negociator-șef pentru Bugetul UE 2024, mă voi asigura că avem suficiente fonduri la dispoziție în cadrul Politicii Agricole Comune, inclusiv în Fondul de Urgență pentru Sectorul Agricol, pentru a sprijini rapid fermierii din România și din Uniunea Europeană în fața crizelor actuale.“, a declarat liberalul.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta