Conecteaza-te cu noi

Politica

Europarlamentarul Tănăsescu: Nu Europei cu cercuri concentrice!

Published

on

Luni seara, la Strasbourg, într-o intervenție ținută în plenul Parlamentului European, europarlamentarul român Claudiu Ciprian Tănăsescu a criticat dur propunerea Președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, de reformare a uniunii prin aplicarea planului unei „Europe cu două viteze”. Claudiu Ciprian Tănăsescu le-a spus colegilor săi europeni că: “Ideea unei Europe cu două viteze este periculoasă pentru însăși existența Uniunii Europene. Două modele diferite de abordare, respectiv unul pentru occident și altul pentru ceilalți  va da naștere, nu unei Europe unitară din punct de vedere economic, social și politic, ci mai degrabă va crea două Europe, una bogată și alta săracă.” Tănăsescu consideră că situația rezultată în urma aplicării planului de divizare a „Europei cu cercuri concentrice”, cum mai este numit planul „Europei cu două viteze” va fi una prielnică ascensiunii partidelor naționalist-revizioniste, pentru care desființarea Uniunii Europene este principalul țel programatic, oriunde în Europa. Europarlamentarul român crede că, după experiența Brexit-ului, a sosit momentul ca Uniunea Europeană să treacă printr-un proces de reformă, dar acesta trebuie să fie unul real, care trebuie să aibă la bază întărirea instituțiilor democratic alese ale uniunii și o debirocratizare accelerată a deciziilor Comisiei Europe. “Poate este momentul unei democratizări reale a managementului Uniunii și nu ar fi tocmai de exclus din discuție elaborarea unui nou sistem de alegere a membrilor Comisiei Europene și a președintelui acesteia, care ar trebui să aibă în spate și votul direct al europenilor”, a mai precizat Claudiu Ciprian Tănăsescu. În opinia reprezentantului României, dacă în loc de o reformă reală, UE va avea un plan prin care să se accentueze decalajul social și economic dintre statele membre, proiectul european poate fi iremediabil compromis.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions