Connect with us

Politica

Europarlamentarul Tănăsescu: Oferta României la relocarea EMA este una dintre cele mai competitive

Maria Ionescu

Publicat

la

Într-o alocuțiune ținută în plenul de la Strasbourg al Parlamentului European, dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu, membru al grupului european le-a cerut colegilor săi din alte state, dar și responsabililor europeni, implicați în procesul de relocare de la Londra, al Agenției Europene a Medicamentului să studieze cu atenție și seriozitate oferta de relocare a EMA de la Londra la București pentru că oferta Guvernului României este una mai mult decât completă și foarte avantajoasă atât pentru funcționarea viitoare a agenției, cât și din punctul de vedere al costurilor de relocare.  asupra faptului că al Socialiștilor și Democraților. Claudiu Ciprian Tănăsescu le-a spus oficialilor europeni: „Anul trecut, în 7 iulie, aici, la Strasbourg, lansam către dumneavoastră propunerea, ca în condițiile post Brexit, să facem împreună un prim pas spre consolidarea unei Europe omogene, a celor 27, prin  regândirea distribuției în teritoriu a instituțiilor uniunii. La acel moment v-am făcut cunoscută intenția mea de a declanșa și susține relocarea de la Londra la București a Agenției Europene a Medicamentului. Azi vin  în fața dumneavoastră și vă spun: Colegii mei, din Guvernul României au pregătit una dintre cele mai bune oferte privind relocarea EMA”.  Totodată europarlamentarul român a atras atenția asupra faptului că decizia ce urmează a fi luată în procesul de relocare a EMA, nu va fi o simplă decizie, tehnică și administrativă, “ci este, în primul rând, o decizie cu o largă încărcătură politică, ale căror consecințe se vor vedea ulterior”. Tănăsescu spune că, decizia în relocarea EMA  ar putea fi primul semnal real privind coeziunea  Uniunii Europene, dar și un semnal politic la fel de ferm în direcția combaterii ideii că membrii Uniunii Europene sunt egali doar pe hârtie.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

(DOCUMENT) Guvernul modifică Strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19.

În etapa a doua de vaccinare sunt introduse persoanele cu handicap, persoane imobilizate, cele imunodeprimate, însoţitorii acestora şi persoanele care locuiesc la acelaşi domiciliu cu bolnavii. De asemenea, sunt incluse în etapa a doua persoanele fără adăpost. Totodată, centrele de vaccinare sunt coordonate metodologic de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică şi direcţiile de sanătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

Iată documentul:

HG 5

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorii şi deputaţii ar putea să se vaccineze anti-COVID la Parlament

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorii şi deputații s-ar putea vaccina anti-COVID în clădirea Parlamentului, atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, care a precizat însă că resursa umană este limitată şi există o prioritizare, eforturile fiind concentrate în acest sens, informează Agerpres.

„Echipele mobile de vaccinare pot să asigure vaccinarea în mod deosebit a persoanelor din centrele medico-sociale şi rezidenţiale, dar şi a anumitor categorii de persoane care deservesc activităţi esenţiale şi care este dificil să părăsească locul de muncă. În acest caz, se poate utiliza cabinetul medical de la locul de muncă şi se constituie o echipă mobilă atât din resursa personalului medical propriu din acea unitate, la care se poate adăuga altă resursă umană, încât să se efectueze vaccinarea personalului şi la locul de muncă. Deci există şi această posibilitate, însă resursa umană, trebuie să înţelegem, este limitată. Există la acest moment o prioritizare a persoanelor vulnerabile, a persoanelor care sunt la risc să dezvolte forme severe şi, din acest punct de vedere, majoritatea echipelor mobile sunt concentrate pe a asigura vaccinarea personalului din centrele medico-sociale şi rezidenţiale”, a explicat Gheorghiţă.

Întrebat dacă senatorii şi deputaţii s-ar putea vaccina la Parlament, Gheorghiţă a răspuns: „Atât timp cât există un cabinet medical şi echipe medicale mobile care pot face acest lucru, sigur că da”.

Sursa: digi24.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Primarii s-au înțeles cu premierul Florin Cîțu. 90% din cheltuielile cu asistența socială, suportate de Guvern

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, liderul Asociației Municipiilor din România, a avut o întâlnire cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre bugetul pentru administrațiile locale din 2021.

„Am apreciat implicare premierului prin implementarea unui act normativ, mai ales în privința cheltuielilor. Este reglementat și e de apreciat. (…) Noi am solicitat ca aceste cheltuieli cu asistența socială să vină de la stat. Astfel că 90% o să fie de la Guvern, iar 10 % din partea administrațiilor locale. (…) Premierul ne-a asigurat că o să fie banii pentru burse și gratuitatea pentru transportul public. Am cerut ca cetățenii și autoritățile să fie tratați egal în privința îngrijirii terenurilor și clădirilor. Din fondurile europene se va încerca rambursarea cheltuielilor din pandemie. Avem 240 de mililoane de euro cheltuiți în 2020 pe tot ceea ce înseamnă pandemie. Am primit 40 milioane înapoi, deci 20% din cât am cheltuit. S-a convenit că în continuare din fondurile europene se va încerca rambursarea acestor cheltuieli făcute de administrația locală“, a spus Emil Boc.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: